Wednesday, January 11, 2012

Tillbaka med nya krafter


Frisk! Eller iallafall nästan frisk. Jag är tillbaka på jobbet och känner mig mycket piggare.Hostar fortfarande men annars känns det rätt ok. I tisdags orkade jag inte mycket alls blev en hel del SVT play. Underbart att det finns. Jag kollade in senaste avsnitten av Mildred Pierce som jag inte hunnit se.


 Lånade denna DVD box av mina föräldrar. Helt underbart gjorda och filmade. Älskar att kolla på sådan här bra naturfilmer. I tisdags när jag verkligen kände mig låg plöjde jag mig igenom en hel DVD skiva med tre avsnitt (finns fyra DVD skivor i boxen). Något som finns med som en extra intressant bonus är att de också tar upp hur det gått till väga för att filma några av avsnitten. Det är också det minst lika interessant. Man blir mäkta imponerad över film och fototekniken de andvänt.


 Lagade champinion crepes igår. Har inte varit speciellt sugen eller hungrig på något men då jag kände mig piggare igår kväll och hade tid till att laga något sådant här så blev det riktigt gott. Crepes är ju annars en rätt som tar lite tid om man först ska fixa pankakssmeten och sedan steka alla pankakorna. När man är klar med detta fixa fyllningen och stoppa in i ugnen. Men jag ville överraska C med något gott när han kom hem för han har verkligen varit gullig och pysslat om mig när jag varit sjuk. Creps blev en succeé. C blev väldigt glatt överraskad. Jag fick kompletera med att göra en andra fyllning med squash, lök och soltorkade tomater för champinion fyllningen räckte inte riktigt till alla crepes. Goda blev de iallafall.


11 comments:

Marie said...

Skönt att höra att du mår bättre! Är det samma förkylning som jag har så får du räkna med att känna dig låg och okry några dagar till, en riktig seg förkylning det här! Life har jag också sett, helt fantastiskt att de har kunnat filma som de gjort!

Desiree said...

Marie, ja det är nog mycket möjligt att vi har/har haft samma. Känns som om det är många som går omkring och snörvlar och hostar just nu. Jag känner att krafterna inte är desamma som innan ännu. Trodde jag skulle klara av ett spinning pass idag men när jag satt där på cykeln så fick jag sådan hosta så fort jag kom upp i puls och lungorna började rossla. Kände en kort stund att jag knappt kunde få luft och andas. Jag fick dra ner tempot och inse att det kanske var världens smartaste att köra spinning riktigt ännu.
Kram!

Annika said...

YES, skönt att du är frisk och rätt kry igen!
BRA!
Perfekt att bara ligga och titta på bra filmer när man inte orkar så mkt annat.
Life vill jag SE!!! OCh det ska jag se till att göra!!
KRAMAR!!!

Desiree said...

Annika, känns så skönt att vara på bättringsvägen. Life kan jag verkligen rekommendera. Såg faktiskt att det finns en annan jättefin BBC serie som heter Frozen Planet som man nu kan kolla in på SVT play. Den kan jag rekommendera också. Jag tänkte jag skulle kolla in den också.
Kram!

Monica said...

Bra du tipsade om crépes, de har jag nästan glömt bort. Gjorde dem mycket förut. De är väldigt goda som du säger och ser så trevliga ut också när de tas doftande ur ugnen.

Desiree said...

Monica, ja creps känns alltid som det är något som blir väldigt uppskattat. Man kan ju variera dem genom att det finns så mycket olika fyllningar som man kan göra. Jag hittade inspiration på Arlas hemsida under rubriken Pannkakor. Kika in där så får du massor med smarriga tips.
Kram!

Saltistjejen said...

Vad skönt att du är frisk nu! Det brukar alltid vara en stor lättnad när man börjar känna sig bättre och det liksom vänder. Jag är också en sucker på fina och vackra Naturfilmer! :-) Älskar det.
Kraam!

Taina said...

Vad skönt att du mår bra nu. Jag är hängig än så det fick bli vilodag från träningen idag. Men imorgon så smäller det igen, hahahaha!

Vad mysigt det är ibland att få ligga och plöja igenom några dvd. Jag fick en del bra filmer i julklapp av svägerskan som jag tänkte titta på när lugnet lagt sig.

Crepes är ju så gott och det har jag inte ätit på hundra år känns det som.

Kram kram

Lotta said...

Du är så himla rar och omtänksam som gör goda crepes! Förstår om C blev glad.

Skönt att du mår bättre och att du också haft det bra när du varit hemma. Jag skulle gärna vilja ha en filmdag eller två i min pj....;)

Kram!

Katarina said...

Skönt att läsa att du mår bättre. Är det influensa tider i Svedala nu? Nu fick du tid och möjlighet att botansiera bland någre trevlig program att se också, inte så dumt. Tyvärr ser jag nästan aldrig SVT Play, jag blir så besviken för det är verkligen få program man får tillträde till att se från Asien.

Kram och krya på dig!

Desiree said...

Saltis, nu när jag har sett dessa blir jag sugen på att se mer. Ska kolla vilka fler det finns. Ja det känns skönt att det känns bättre nu. Nu är det C´s tur att ha blivit lite hostig men han verkar inte ha fått det lika allvarligt.
Kram!

Taina, klokt med en vilodag om du inte känner dig helt tip top. Ja det var mysigt på sätt och vis att kolla in naturfilm. Hi hi jag undrar smått när du ska hinna kolla in dina DVD filmer för i ditt liv är det ju inte överdrivet med lugna stunder ;-)
Kram!

Lotta, C blev faktiskt jätteglad åt crepes. Det kändes lite lyxigt att kunna få bjuda på detta en vanlig vardag.
Kram!

Katarina, ja det är nog influensa tider här just nu men jag har iallafall vaccinerat mig mot influensan och detta var helt klart "bara" förkylning och som tur nog inte influensa. Oj vad synd att man inte har tillgång till allt på SVT play bara för att du bor i Asien. Trodde inte att det var begränsat på så sätt. Trist.
Kram!