Wednesday, December 28, 2011

Fredagstema - Tankar inför 2012

Nu är vi tillbaka från några riktigt härliga dagar med mycket skidåkning. Berättar mer om detta en annan dag. Först sista fredagstemat för både månaden och för året från Annika. Tankar inför det nya året - 2012 och sedan har jag även satt ihop en liten årskrönika i bilder från året som gått.

2011 har varit ett bra år på många sätt. Ett år jag är nöjd över. Det har varit ett lugnare och mindre turbulent år jämfört med 2010 där hösten och vintern gick väldigt mycket upp och ner känslomässigt. Vi har under detta året fått landa mer och kommit till ro på ett bra sätt efter våran flytt tillbaka från USA. Pusselbitarna har fallit på plats och det känns bra nu. Även om jag hemskt gärna vill uppleva fler utlandsäventyr framöver så känner jag inte längre den där våndan jag kände i början, den där känslan av ”hjälp vad har jag gett mig in på”. Nu känns det bra och vi trivs bra med det vi har för tillfället. Det tog sin tid och det är något som måste få ta sin tid. Jag tror att många tyckte att vi borde känt fullständig lycka och känslan av åh så skönt att vara hemma från dag ett då vi landade här och precis hade flyttat hem vilket vi inte gjorde. De där må bra känslan och ro i själen har kommit allt eftersom men nu är den här.

2011 har varit ett fantastiskt år på så många sätt för mig och C. Vi har fått resa och uppleva så mycket både på den Europeiska kontinenten och den Amerikanska kontinenten. Vi fick lyckan att åka tillbaka till södern och hälsa på våra kära vänner och grannar (våran Amerikanska familj käns de som).
Vi har fått njuta av en underbart vacker och skön sommar. Sverige är nästintill magiskt vackert just på sommaren. Vi har tagit tillvara på både Svenska och Amerikanska traditioner och högtidsdagar och sett till att fira både Lucia och Thanksgiving.

Jag hoppas att 2012 blir ett minst lika bra år. Att året kommer att bjuda på flera underbara resor och spännade platser. Det finns så mycket kvar att se och uppleva. Jag hoppas kort och gott på att 2012 ska bli ett bra och underbart år. Jag brukar aldrig köra med nyårslöften men något som jag tycker passar bättre är nyårs drömmar som Petra här tar upp på sin blogg. Även om man inte når hela vägen fram så kommer man förhoppningsvis en bit på väg mot att nå sina mål och sina drömmar. 2012 kan nog bli både innehållsrikt och bjuda på en och annan överraskning. Det är trots allt en hel del som ligger bakom hörnet på nya året som vi inte har en aning om. Vi får se vad året bjuder på. Både jobb och bostadsfronten är två blanka kort för oss. 2012 blir lite av ett jubileumsår också. I juni firar jag och C 10 årig bröllopsdag och i oktober fyller jag visst jämt. Må 2012 bli  riktigt bra på alla sätt och må erat nya år också vara fyllt av goda ting och lyckliga stunder. 


 Liten tillbaka blick på året som gått. Efter en låååång och kall vinter som var motvilligt gav med sig på att övergå till vår så åkte jag och C strax innan Påsk till sydligare bredgrader.Till USA och fick en alldeles underbar road trip i Texas och New Mexico men passade också på att återvända till Sweet Home Alabama och hälsa på. Underbart på alla sätt och kändes precis som att komma hem.

 När vi sedan kom hem hade våren tagit full fart och kraft. Så här ljuvligt vackert med alla körbärsträden som blommar såg det ut i Sjöstaden i maj månad.

 Juni firade vi midsommar i goda vänners lag på Öland med denna magiska solnedgång. Våran första sommar tillbaka i Sverige som hemvändare. Sommaren är väldigt speciell och vacker här i Skandinavien. Kort men ack så vacker.

 Som de Svensk-Amrisar vi är så firade vi också 4th of July och ställde till med riktigt kalas vilket var jättekul.


 I augusti for vi på semester ner på den Europeiska kontinenten och det blev väldigt äventyrligt med Canyoning i södra Frankrike. En av de coolaste och häftigaste upplevleserna jag haft att få prova på detta.


 Vi njöt och blev helt tagna av de magnifika och väldigt vackra lavendelfälten som doftade ljuvligt i Provence.


 Vi hann också med en sväng på Gotland och fick åka upp till det karga men otroligt vackra landskapet uppe på Fårö. Vi lyckades också få in en kort avstickare till Helsingfors och Finland för att hälsa på vänner från Alabama som flyttat dit.September åkte vi ner till Skummeslöv och fick tillbringa en mysig weekend med våra vänner Sara och Fredrik som vi nu ska fira nyår med.

 Jag fick nöjet att gå på Dolly´s konsert i Globen och uppleva härlig country musik.

 Sedan längre fram i september blev det även en resa till Köpenhamn men denna gången med jobbet och några arbetskamrater. Köpenhamn är en stad jag fattade tycke för och hoppas kunna få uppleva mer av.


 Hösten i Sverige var vacker och mild. 


 Jag och C tog oss en minisemster och avstickare ner till Toscana där vi njöt i fulla drag av god mat, gott vin och fantastiska vyeer som denna.

 Hösten skred mot sitt slut och det blev åter en härlig mix av Svenska och Amerikanska traditioner. Halloween, Alla Helgona, Thanksgiving och Advent. 2011 har varit ett bra år. Ett gott år som gått till ett gott slut. Vi har fått uppleva massor och fått nöjet att resa på många fantastiska resor. Vi har fått uppleva allt från snö till vit kisel öken i White Sands. Många kontrster och äventyr som gjort året till ett fantastiskt år. Jag hoppas att 2012 kommer att bli ett riktigt bra år och bjuda på minst lika mycket härliga upplevelser. 


9 comments:

Saltistjejen said...

Verkligen ett helt fantastiskt år ni har haft du och C! Jag är så GLAD för din skull också att du känner att ni landat i Sverige nu. Och jag förstår verkligen att det ar tid. Man förändras så mycket när man bor utanför Sveriges gränser. Det kan låta väldigt pretentiöst men jag känner att om vi flyttar tillbaks till Sverige igen kommer det att bli rätt tufft på många sätt just för att man har utvecklats och förändrats så mycket. Så att det tog ett år för er känns väl helt naturligt. Man ska in i en annan rytm och ni började även nya jobb samt skulle börja nysta i ert sociala nätverk också. Allt sådant tar ju både tid och energi. Klimatskillnader och Kulturskillnader i allmänhet uppepå alla praktiska saker gör ju att man säkerligen pendlar mellan högt och lågt en hel del.
Nu hoppas jag att ni kommer få ett riktigt fint år 2012! Så mycket skoj att se fram emot. Det blir ett riktigt jubileumsår för er på flera sätt! :-)
Kramar!!!

Pettas said...

Så fint du beskriver ert år och så har du lyckats pussla fina bilder in i det hela också!
Ja, så säger jag bara Toscana! wow..
Önskar att det kommande året ger mycket glädje på många sätt!

Kram
Karin

Annika said...

VAD kul att du bakade in en årskrönika också! DET hör till den här tiden på året.
Så ska det vara.
OCH vad ni har HUNNIT med!
OCH vad ni gjort MASSOR!!
SÅ KUL!
Inte heller jag avger löften av ngt slag.

OCH ja, säger som Saltis, jag är så glad att DU har landat nu, Det tog sin tid, men det måste det få göra då man bytt världsdel och liv.
Skulle jag flytta hem skulle det nog bli lite av en smärre chock på många plan, trots att jag är hemma så ofta.
Kramar!!!

eastcoastmom said...

Så skönt att ni landat. Det tar TID att landa i Sverige igen, det har jag förstått av andra vänner som flyttat tillbaka. Det är inte enkelt men det blir bra till slut.

Kramar!

Lotta said...

Underbar sammanfattning! Det är härligt att läsa om ert år Desiree. Det har varit en fröjd att följa med på alla era resor. Du och C, vad ni har gjort det bra!

Jag tappar fortfarande nästan andan när jag ser lavendelfälten som du fotat. Vilken resa! Ja, som du vet skulle jag vilja se exakt det ni gjort.

Jag är övertygad om att 2012 blir lika bra, med nya härliga upplevelser!

Stor kram!!

Desiree said...

Saltis, jag var nog inte riktigt förberedd på att det skulle ta så pass lång tid att få pusselbitarna att falla på plats men nu när det är gjort så känns det väldigt bra. Skulle ni flytta hem skulle det nog troligtvis ta ett tag innan allt föll på plats för er med. Ha ett underbart 2012 och jag håller tummarna för att det löser sig på jobbfronten för dig.
Kram!

Pettas, Toscana var en riktigt höjdare. Åker väldigt gärna till Italien igen och ser mer av det landet. Toscana kan jag rekomendera av hela mitt hjärta.
Kram!

Annika, ja hi hi det bidde visst både fredagstema och lite årskrönika. Jag gillade din jättemycket och alla dina fantastiska bilder. Det är alltid roligt att få en liten summering av året. Du har ju bott i USA så länge nu Annika att jag tror att det skulle vara väldigt tufft att återvända hit på heltid. Jag trodde att det inte skulle ta oss så lång tid med tanke på att vi ändå var här varje sommar och ofta till jul också samt att vi bara var borta i fyra år. Men att vara här på semester och vara tillbaka i vardagslivet med allt vad det innebär är stor skillnad. Men nu känns det bra och att vi har landat. Nu ska vi se till att 2012 blir ett minst lika bra år som 2011.
Kramar!

Eastcoastmom, tack det känns alltid bra att veta att det också tar tid för andra. Ni har varit modiga som tog er ann Spanien, nytt land och ny kultur. Det är ju otroligt spännande och kul men jobbigt i början. Dina barn har varit jätteduktiga som fixat skolan så himla bra.
Kram och ett riktigt gott 2012.

Lotta, tack. Jag är otroligt tacksam och glad över alla underbara och fina resor vi har gjort under året. Jag hoppas att kommande året ska bli ett fint och underbart år på alla sätt. Man får se till att göra det så bra man kan iallafall.
Kramar!

Anne-Marie said...

Vilken fin årskrönika - både texter och bilder. Du och C har verkligen hunnit med mycket - imponerande. Lavendelfälten ni såg slår de jag och min vän C besökte med några hästlängder. ;) Kramar!

Desiree said...

Anne-Marie, tack så mycket. Jag är dock säker på att de lavendelfälten ni besökte var väldigt fina. Lavendelfält är så underbara. En fröjd både för ögat och för näsan.
Kram!

Bejla said...

Gott nytt år! Hoppas ni får ett bra 2012 och tack för att du delade med dig av 2011 års många fina upplevelser.