Tuesday, January 24, 2012

Januari reflektioner


Vintern och snöflingorna fortsätter att dala ner. Trotsade vintern imorse och begav mig av till jobbet på cykeln. Det funkade faktiskt rätt hyfsat. På sina ställen skulle de kunna ploga/skotta bättre men det gick ändå bättre än vad jag förväntat mig. Tyvärr kommer snöande fortsätta. Jag skulle gärna ta flera plusgrader nu så att snön kunde få smälta bort. Gillar snö om man är ledig och kan göra roliga saker som att åka skidor men tycker att snön gör det krångligare att ta sig fram annars till vardags. Läste att någon skrivit att en vinter utan snö är som en tårta utan grädde. Jag känner mig väldigt osvensk plötsligt för jag är inget stort fan av vare sig snö eller grädde. Men jag är evigt tacksam över att detta varit en mild vinter i jämförelse med förra året. 

En välsignelse är vintersolen då den orkar upp och inger hopp om ljusare tider som nalkas. Men nu var det allt ett tag sedan solen visade sig så den får gärna kika fram igen.


 Citrusfrukterna är också alldeles ljuvliga just nu. Goda, söta och saftiga. Älskar att ha rejält påfyllda fruktfat.


 Även vinteräpplena är fina just nu. Gillar de där små goda svenska vinteräpplena. 


Ytterligare en välsignelse under vintern är värmeljusen. De lättar upp vintermörkret betydligt mer än vad snön gör i mitt tycke. Julen är ännu inte bortplockad i Stockholm. Juldekorationerna hänger fortfarande kvar här på Vasagatan. Men eftersom mörkret forfarande inte gett vika så känns det nästan som om det alla extra ljusslingor kan behövas. Men jag känner ändå att det vore på plats att plocka bort julen nu. Sakta men säkert ser man också färre julstjärnor och adventsljusstakar i fönstren då man tittar upp mot byggnader.


Det bästa med vinterkvällarna är fortfarande att få krypa upp i soffan och vira in sig i en stor skön filt. Gärna kolla på någon bra film också.

10 comments:

Anne-Marie said...

Jag är lika osvensk som du. ;) Tycker inte om snö eller grädde. Härliga citrusfukter så här års. Här har alla juldekorationer och julljus plockats bort. Ha en fin dag! Kramar!

Katarina said...

Åh,, cykla känns som du verkligen trotsar årstiden.. Går nog bra att cykla tills vårhalkan kommer. Vackert med alla frukterna och gott med för den delen. Kram

Charlotta said...

Jag var i Stockholm hela dagen igår och jösses vad kallt ni har! Det är klart kallt i Göteborg med men det kändese extra ruggigt på er sida. Brrr.

Marie said...

Ja, nu är det nog dags att ta bort ljusbelysningen, i alla fall när januari går över till februari!

Annika said...

DET där med grädden var otroligt BRA sagt. Skulle önska att jag kommit på det!
Skriver under på det till fullo!!!!
Men jag vet att du inte gör det :-)
BORT med julbelysningen!! WTF!?
Det är ju över sen länge.
Sånt retar mig. Du vet, jag är ju en sån där nazi som helst skulle vilja ha en LAG på sånt där ;-)))

Citrusfrukterna är så goda just nu. Jag äter och äter...

Kramar!!!

Saltistjejen said...

Å Desiree, jag förstår om du tycker det är jobbigt med snön. Även om jag gillar snö och längtar efter riktiga vintrar med just SNÖ. :-)
Cykla på vintern är strongt! Jag cyklade ALLTID när jag pluggade och eftersom jag pluggade i UMEÅ var det ju vinter rätt länge haha! Så cyklat i snöstormar och i minus 20 grader var sådant man gjorde lite då och då där uppe minns jag. Kompisarna i Stockholm tyckte man var galen, men alla cyklade där så det var inget man tänkte på alls faktiskt. Vissa skaffade vinterdäck till cykeln vilket var bra om det var isigt, men jag tyckte de var så tröga och tunga att cykla med då det var mycket snö (vilket det ju var ganska ofta också) så jag skaffade aldrig några. Drattade på ändan rätt många gånger på grund av det, men hade turen att aldrig skada mig riktigt illa. Hjälm skaffade jag dock rätt tidigt med tanke på halkrisken, :-)
Hoppas att du snart kan känna att ljuset iallafall är på väg tillbaka nu! För det HAR ju vänt. :-) Även om det kan kännas avlägset.
Stor KRAM!

Desiree said...

Anne-Marie, hi hi känns bra att jag får lite sällskap i att vara osvensk ;-)
Jag gillar så som det är i USA att man där är väldigt duktig på att just plocka bort dekorationerna direkt efter varje högtid. Jul känns inte rätt längre så här långt in i januari.
Kramar!

Katarina, jag kör på med cykeln så länge jag tycker att det funkar. Men so far so good. Jag har ju dubbdäck och allt så det funkar ju så länge det inte blir allt för mycket snö. Citrufrukterna är ju bara bäst just nu :-)
Kram!

Charlotta, mmm jag tror jag skulle trivas bättre i Göteborg just nu. TYcker det börjar bli lite väl kallt och vintrigt. Kul med en heldag i Stockholm.Hoppas du fick en bra och trevlig dag här uppe i norr.
Kram!

Marie, jepp det tycker jag också. Jag undrar varje dag hur länge till den ska hänga med. Får återkomma med kort rapport när de tagit bort den.
Kram!

Annika, ha ha jag visste att du skulle gå igång vad gäller julbelysningen. Där tycker vi lika men annars önskar jag att jag kunde få de där goa 12 plusgraderna som du hade häromdagen. De hade suttit fint enligt mitt tycke :-)
Kramar!

Saltis, oj jag är riktigt impad över att du körde på med cykeln trots oväder, snö och rejäl kyla. Själv tycker jag det blir väl kallt när det någon enstaka dag gått ner mot minus 10 grader då har jag fegat ur och tagit tuben. Men du är en luttrad cyklist. En riktig trooper :-)
Kram!

Elisabeth said...

Här är en till som starkt ogillar snö och som är SÅ tacksam över att snön och kylan inte kommit förrän nu (även i Göteborg härskar tyvärr kung Bore)! Det känns inte helt accepterat att tycka så på något sätt, men jag tror faktiskt att vi är ganska många som uppskattar mildväder. Jag tycker inte ens att mörkret blir lättare med snö! Nej, en vinter utan snö är en bra vinter, det är min devis.

Lotta said...

Jag håller med dig i allt!

Solen piggar upp, frukt är gott och så vackert också att se på och filt med en bra film....jaaa!!

Ta det försiktigt när du cyklar, bra att du har dubbdäck!

Kramar

Desiree said...

Elisabeth, åh du är min själsfrände när det gäller vinter och snö. Alla säger ju jämt att det blir så mycket ljusare med snö men jag tycker inte det liksom du. Vintern är liksom bara jävligt mörk så är det. Jag tycker att värmeljusen inomhus gör större skillnad för mig personligen än vad snön gör. Låt oss hoppas på fler milda vintrar :-)
Kram!

Lotta, ja dubbdäcken är guld värda. Jag hoppas på en riktigt solig dag. Hoppas på lite vårtecken ska börja dyka upp lite smått. Mumsar i mig citrusfrukter så länge.
Kram!