Monday, January 16, 2012

De är här nu...

 ...Semlorna alltså. Nu ser man dem i varje bageri-skyltfönster man passerar. Semlor och tulpaner känns som säkra tecken på vårvinter. I söndags var det också tulpanensdag. Jag köpte denna fina bukett nedan i lördags. Älskar att det finns så mycket olika färger och typer av tulpaner att välja bland. 


Någon semla har jag inte ätit ännu. Jag känner nog för att baka en egen sats med minisemlor i år. Kanske blir det en sats redan till helgen.


Vädret skiftar från dag till dag. Ena dagen snö andra dagen tö. Igår kom det snö och idag är det tö och imorgon ska det frysa på igen. Men jag trampar vidare på min cykel så länge jag tycker det går. 

Fast 20:e dag Knut har passerats så ser man fortfarande en hel del ljusstakar och julstjärnor i fönster. Även Stockholm stad har kvar sina juldekorationer längst med hela Vasagatan. Man inser att januari är en väldigt mörk månad och att Sverige kanske behöver ha kvar allt ljus man kan få även i form av juldekorationer hela månaden ut. Jag känner mig nöjd att jag städade ut julen för länge sedan i mitt hem. Efter nyår är den förbi för min del. 


Fick ett paket med lite små prylar till nya kameran i helgen. Beställt ett extra batteri. Känns viktigt att alltid ha ett full-laddat batteri. Sedan beställde jag även ett gråfilter. 

Ha en finfin Tisdag!

11 comments:

Anne-Marie said...

Semlorna ser onekligen goda ut. Kan tänka mig att dina hembakade är ännu godare. :) Har inte ätit semlor sedan jag bodde i Sverige. Härliga tulpaner. Tänk att det till och med finns Tulpanens dag. Den skulle behöva införas även här i nordligaste Kalifornien. Kramar!

Marie said...

Men ååååååhhhh, vad goooooott! :)

Ett extra batteri till kameran är superbra att ha, då har man alltid med sig ett extra om det skulle behövas, och det gör det ju allt som oftast! Gråfilter har jag inte provat, du måste visa några bilder när du har provat det! :)

Katarina said...

Åhh, jag som gillar mandelmassa med grädde. Dock kan jag nog tycka att storleken på dem är i största laget, så jag tror att dina små semlor är bättre.

Tulpanerna är fina, det ger en sådan vår känsla.

Kram

Pettas said...

Jag känner stämningen som finns i Stockholm när du beskriver tulpaner (tänker Hötorget) och semlorna...det är vinter och vår det i huvudstaden.
Köpesemlorna är i största laget...små hembakade ännu godare

ha en fin tisdag!
Kram
Karin

eastcoastmom said...

Semlor är något jag verkligen saknar! Bakar hemma varje år men skulle så gärna hugga in på en riktigt god semla från konditori...

Vad är gråfilter???

Taina said...

Semmeldags alltså! Det ska jag baka framöver jag med. När jag hinner. Idag har jag lovat Liisa att göra cup cakes i hennes nya cup cake maker.

Tulpaner har jag inte börjat köpa än. De är så dyra här. Mycket dyrare än rosor! Mina julstjärnor är så fina än.

Angående 20-dag-knut så åkte granen ut. IGÅR! Hahahaha!

KRAMAR!

Lotta said...

Hemmagjorda är bäst!

Tycker de man köper är (oftast) stora och jag får inte den där "hembakade känslan". Risk för torr bulle.
Det är inte så enkelt med en bra semla ;)
Kan tänka mig att vissa caféer som Saturnus och Chokladkoppen har bra.

Tulpaner! Finns det något bättre så här års?
Ulriksdals trädgård har underbara som man plockar själv, inne i ett av växthusen. Kan tänka mig att de har goda semlor också :)

Kram!

Desiree said...

Anne-Marie, jag blev också förvånad över att tulpanens dag fanns en också glatt överraskad.
Kram!

Marie, jag körde med extra batteri till gamla kameran också och jag skulle inte kunna tänka mig att inte ha dubbla uppsättningar på batterier. Vore rena mardrömmen att få batteritorsk när man står framför något man absolut vill fota. Jag ser fram emot att få testa gråfiltret. Jag kommer kunna komma ner i bländare med det så det var därför jag köpte det.
Kram!

Katarina, jag tycker också bättre om minisemlor. De blir liksom godare då de är mindre och på något sätt känns de också lite saftigare. Brukar baka med kesella vilket också gör dem saftigare.
Kram!

Pettas, det är ju lite små tecken som dessa som ger en hopp om vår och sköna tider.
Kram!

Eastcoastmom, kul att du brukar baka en sats varje år. Jag tror nog att dina är betydligt godare än vad köpe semlorna någonsin är. Har ni haft semle premiär i år än?
Kram!

Taina, det var nästan vågat att ha granen kvar så länge för att vara USA. Vad gäller semlorna så har du ju tid på dig. Fettisdagen är ju inte förräns 21 februari.
Kram!

Lotta, de finns nog de bagerier som har goda semlor men hemmabakat brukar slå det mesta. Jag skulle aldrig köpa de där färdigpaketerade som finns att köpa på alla vanliga butiker i tvåpack. De brukar var torra och inte alls goda. Tulpaner känns helt rätt att kosta på sig så här års då man behöver ljus och uppmuntran på alla sätt man kan få.
Kram!

Annika said...

DESIREE!!!
VAD du frestar mig!!
JAG DÖÖÖR!!
Du vet, semlor är bland det bästaste jag vet i hela världen :-)
VERKLIGEN!
ÅÅÅÅ, stööön...vill ha, vill ha...
Men kaloribomber är de. Fast ÅÅÅÅ vad jag skulle vilja trycka i mig en konditoribakad NU!!
Men även hembakta är to die for!!!

Japp, jag har tulpaner här hemma hela vintern!
Älskar dem!!
din bukett är så fin.

Kram!!!!

Saltistjejen said...

Åååååå!!! SUCK!!! Förr kunde vi ju köpa semlor på AQ Cafe men nu har de ju bytt pastry chef och har ngn som inte kan baka ensk kanselbullar!!! :-( Så i år vet jag inte. Kanske har fika semlor men som det var förr hade de endast just veckan då fettisdagen är och inte annars under våren.... Men vi får definitivt försöka gå dit i år då. Under den veckan.
Jag ÄLSKAR vefkligen semlor och när vi bodde i Stockholm åt jag säkert minst ett par semlor under feburari och mars månad.
Kramar!!

Desiree said...

Annika, ha ha jag visste att detta inlägg och denna bilden skulle vara något för dig :-)
Hoppas du får njuta av någon semla.
Kram!

Saltis, synd att det blivit en sådan dålig pastry chef på AQ.Att inte ens få till bra kanelbullar är ju riktigt kass. Men jag hoppas att ni får varsin semla på något sätt. Annars kan du säkert baka några med Ella.
Kram!