Thursday, January 12, 2012

Ett ljus i vintermörkret


Fredag och dags för andra fredagen i januari temat redan från Erica i Pite.Ett ljus i vintermörkret. Det är fortfarande mörkt ute större delen av dygnet. Vad gör då JAG för att sprida lite ljus i tillvaron såhär efter julen? 

Ja julen är förbi och den har jag redan plockat bort för länge sen känns det som vi det här laget. Idag är det Tjugonde dag Knut och många väntar kanske tills just idag med att plocka bort sina julpynt. Ja en del väntar ännu längre. Men själv känner jag att direkt då julen är över vill jag plocka och städa undan och istället släppa nytt som känns fräscht och ljust. Tulpaner känns helt rätt att frossa loss i under januari månad. 

Älskar tulpaner. Det är faktiskt min absoluta favoritblomma. Jag tycker om att köpa och unna mig en ny bukett varje vecka. Tycker om dem i alla slags färger och former. Gillar dem är de är sprillans nya men också då de är fullt utslagna och finner dem fortfarande vackra då de börjar sloka och hänga lite.


 
Goda middagar och gott vin förgyller så här då vintermörkret forfarande har ett hårt grepp om oss.


Ljus, levande ljus i alla dess former är något annat som jag också älskar att frossa loss i. Det går åt åtskilliga påsar med värmeljus under vintern i mitt hem.
En god uppiggande lång frukost till helgen förgyller och känns alltid lyxigt.


De dagar då solen tittar fram och lyser under helgerna tar jag mig gärna en skön promenad ljust för att få känna solen och lite av dess värme mot huden. Det gäller att passa på då man har möjlighet då dagarna ännu är korta. Januari är nog inte någon stor favorit månad för mig. Januari ger mig lite måndagskänsla. Julen är förbi och det är ännu långt till våren. Tycker  bättre om mars då man känner att man kommit en bit på väg in på nya året och våren ligger betydligt närmre och man märker en tydlig skillnad på att dagarna åter håller på att bli längre. Januari gäller fortfarande mycket soffmys och sköna filmstunder.Det är ju mysigt på sitt sätt förstås.

Jag fick också denna fina blog utmärkelse av Lotta i USA

Om awarden:

Liebster eller käraste, är en utnämning till bloggar med färre än 200 följare/prenumeranter. När man får en liebsterblog ska man gärna göra följande:

  • Tacka den som gett utmärkelsen och länka
  • Skriva ner de fem bloggar som man vill lämna awarden vidare till, och låta dem veta det genom att lämna en kommentar hos dem.
  • Lämna gärna utmärkelsen vidare!
Jag skickar den vidare till:Happy Friday

 ikväll blir det nog mer softande i soffan för mig som fortfarande inte riktigt återfått alla mina krafter ännu efter förkylningen. Lite film och massor med många levande ljus.

20 comments:

Anne-Marie said...

Vilka härliga tulpaner. Underbara. Tyvärr ser man väldigt sällan tulpaner där jag bor. Mörkret är segt så här i januari men det märks hos oss i alla fall att det börjat vända. Låter bra att du känner dig bättre från förkylningen. Ta det lugnt och ha en fin helg. Kramar!

Marie said...

En hel massa ljus i vintermörkret, härligt! :)

Katarina said...

Åh, vilka underbara tulpaner. Jag älskar också tulpaner. Dock får jag köpa andra blommor, det blir då liljor, inte dåligt det med, men tulpaner är något speciellt!

Jag köpte alltid själv tulpaner på fredgar på min väg hem från jobbet.

Skönt att du är bättre och jag hoppas helgen ska göra susen.

Ha, ha. Kul det här med Awarden. Tack, Desiree för uppmärksamheten, det värmer så klart! Nu fick jag flera plötsligt, så jag sparar din ett tag och njuter av den. Tack vännen!

Kram

Millan said...

Vad gullig du ar! Tack for min utmarkelse. Jag blir jatteglad!

Vi har nog valdigt lika satt att klara av vintermorkret pa. Tulpaner ar min favoritblomma ocksa och jag koper ofta och garna nya den har tiden pa aret. De lyser verkligen upp hemma!

Och ja ljus .. vi tander ljus varje dag hela hosten och vintern (o ofta under varen och sommaren ocksa for den delen ;-)). Varmeljus ar mitt standardinkop da jag aker till Ikea.

Hoppas att du far en skon fredag och harlig helg. Det blir soffhang aven for min del i kvall. Kram

Petra H said...

Älskar också tulpaner! Något jag måste köpa när vi är tillbaka i Bryssel. Stearinljus vande jag mig lite av vid när vi bodde i Karibien där det var för varmt och därför "glömmer" jag att tända ljus nuförtiden. Något jag måste komma ihåg att göra oftare!! Just nu skiner solen i Skåne, såå härligt och vi är vid havet så det ska bli en strandpromenad i eftermiddag.
Kraaaam och trevlig helg!

Nilla said...

Fint inlägg med underbara tulpaner! Det är förresten Tulpanens dag på söndag. Ha en skön helg!

eastcoastmom said...

Underbara tulpaner, och den där frukosten vill jag ha!!!

Tack söta du för att min blog blev utnämnd till Liebsterblog!

Desiree said...

Anne-Marie, minns också att det kunde vara svårt ibland att hitta snitt tulpaner i Alabama. Det var lättare att hitta tulpaner i kruka. Som tur är blir det sakta ljusare för varje dag som går även om det fortfarande känns trögt med ljuset.
Kram!

Marie, yes, det gäller att ta till alla små knep för att få vintermörkret att bli lite mindre kompakt.
Kram!

Katarina, hi hi ja det blev visst lite lustigt där med awarden. Låter som en riktigt bra fredagstradition att köpa med sig tulpaner. Själv tänkte jag passa på att handla tulpaner imorgon då jag ändå ska iväg och veckohandla.
Kram!

Millan, din fina blogg är alltid värd en award. Hoppas du får en skön helg med kanske både tulpaner och ljus.
Kram!

Petra, låter helt underbart med en strandpromenad i solen. Här har det just nu börjat snöa och jag som tog cykeln imorse hoppas på att det inte blir allt för svårt att ta sig hem. Snön skulle egentligen inte komma förräns sent ikväll. Får nog räkna med att det kan ta lite tid att ta sig hemmåt idag.
Kram!

Nilla, kul att det är tulpanens dag på söndag. Måste absolut se till att ha en fin bukett hemma tills dess.
Trevlig helg.

Eastcoastmom, din blog är så trevlig att det absolut är värd en liten award. Ha en skön helg.
Kram!

Annika said...

TACK Desiree för din utmärkelse. Blir ju jätteglad!!
Härligt sätt att börja fredagen på.
Sedan slår det mig HUR LIKA vi är i vårt tänk (ja, förutom snön då ;-) ). Annars är vi verkligen lika med hur vi lyser upp vintern.
Tulpaner köper jag varenda vecka också.
Älskar dem!!
KRAM!!!

Desiree said...

Annika, bara kul att kunna ge dig en liten utmärkelse till en av mina topp favvo bloggar. Hi hi ja vi hade verkligen tänkt lika inför dagens fredagstema.
Kram!

anna of sweden said...

Happy fredag och trevlig helg!

Coolaannna said...

Hej där!

Det är jag som är ny på ert fredagsteman. Jag läser era fina bloggar för fullt och de må jag säga: Härligt positiva!

Jag brinner också för tulpaner och gillar dem som mest precis när man kommer hem och får dem i vatten!!

Ha en fin fredag :)

Kram ANna

Saltistjejen said...

Så härliga foton och det är verkligen ljus i vintermörkret med vårblommor!!!! Sedanär vintersolen vacker också tycker jag. Även om den alltid är otroligt obarmhärtig i att ta fram det mindre vackra i vissa fall. Som ens vintersmutsiga fönserrutor eller vinterbleka ansikte haha! Men UTE är den fantastisk!
:-)
Hoppas ni får en fin helg!
kramar!!

Lotta said...

Jag har en stor bukett som står här och lyser upp...så härligt!

Och så ljus också såklart ;)

FIlm och filt...å så skönt det låter. Jag gillar frasen "måndagskänsla" om januari.

Roligt att du skickar liebsterblogawarden vidare. Fina val du gjort.

Kram och trevlig helg!!

Ps. vill också dricka te med dig på Svenskt Tenn!

Desiree said...

Anna, tack. Ha en fin helg du också.
Kram!

Coolaanna, hej och välkommen till fredagstemat. Vad kul att du ville haka på.
Trevlig helg.


Saltis, jag tycker också att vintesolen är vacker. Jag njuter så gärna av den. Även om den inte värmer mycket så är det en glädje att få känna dess strålar mot ansiktet.
Kramis!

Lotta, mmm jag kan tänka mig hur fin din bukett ser ut. Tack så mycket än en gång för awarden du gav mig. Ha en riktigt skön helg.
Kram!

Ann-Sofi MATSAFARI said...

Blommor, ljus, vin, god mat, långa frukostar och promenader:) Vi har många gemensamma intressen;-D Hoppas du får en härlig vecka!
// Ann-Sofi

Charlotta said...

Jag älskar att ha tulpaner hemma! Var ett tag sedan nu, dock, men så fort jag är hemma från vår kickoff ska jag köpa en stor bukett!

Anonymous said...

Hej! I found your blog through "LostinSweden" and I am still only just learning Swedish, but I loved reading (Mostly translating) your post and I think your photos are beautiful! Looking forward to future posts!

-Meg http://somethingswedish.wordpress.com/

Linnéa i Colorado said...

Vad roligt det är, när man läst en blogg i nästan två år, och ser hur saker återkommer. Jag kommer ihåg ifrån förra året hur mycket du älskar tulpaner och i dag på whole foods så såg jag vackra tulpaner och tänkte på dig (och min mamma, även hon en tulpanälskare) och se - ett inlägg om tulpaner!

Miriam said...

Tack så hemskt mycket för utmärkelsen! Blir jätteglad! :-D

Såg den först nu, har inte haft internet hemma...

Tråkigt att du varit sjuk :-( Härliga bilder från skridskoåkningen! Blir taggad att köpa egna.

Kram! Hoppas allt är bra på jobbet!