Wednesday, January 4, 2012

Nyårsafton

Kör vidare med lite mer Sälen men denna gång tar jag er med ut i längspåret.
Nyårsafton bestämde jag mig för att hyra längdskidor och åka istället för slalom. Det var helt rätt dag. Solen sken och det var gnistrande både vackert och kallt. Finns en underbar slinga här i Tandådalen som heter Kalven runt som är på en mil vilket är alldeles lagom. Jag var glad att jag hade kameran med mig. Fick stanna ofta för det var bara så otroligt vackert här ute i naturen att jag inte kunde låta bli att stanna och fota ofta. Kändes som jag ideligen fick stanna och plocka fram kameran första sträckan.


 Gnistrande kallt och vackert stämmer verkligen. Det var hela 17 minus grader på nyårsafton. Vi som tyckt att det redan hade känts lite kallt första dagen vi kom då det var minus fem grader. Nu var det verkligen bitande kallt. Men med många lager så funkar det utmärkt. I fjol hade jag gjort misstaget att åka längd i samma typ av kläder som jag åkt slalom med men i år hade jag bättre och mer rätt outfit gear med mig. Fördelen med längd är ju att man får upp värmen betydligt bättre än då man åker utför. Jag fick till och med stanna och ta av mig ett lager. Det var helt rätt att köra lite längd för att även få upp värmen ordentligt.

 Älskar som sagt denna slinga just för att naturupplevelsen är så vacker. Man åker bitvis genom skogspartier som denna. Älskar vinter när man får njuta av soliga dagar som denna och får vara ute och dessutom njuta av skidåkning. Jag åkte själv i år medans de andra körde vidare med slalom men det gjorde mig inget. Jag hade ryggsäcken på ryggen med både matsäck och extra kläder, nu fick jag som sagt ta av mig istället för att klä på mig.

 Passerade också små fantastiska gläntor med bäckar. Känns makalöst med rinnande och porlande vatten när det är så här kallt ute. Man tror att allt ska frysa till is men då vattnet befinner sig i ständig rörelse så fortsätter det att flöda fram. Längdåkningen gick dessutom MYCKET bättre i år. Jag fick till tekniken på ett helt annat sätt och lärde mig dessutom att ta mig ner för backar där jag förra året på premiärturen rammlat hela tiden. Känns jättekul att det lossnade med tekniken och åkningen.


 När jag kom fram fick det bli ännu en värmade och god Gluwine inne på värdshuset denna gången där de dessutom hade en mysig öppen eld där man kunde sätt sig och njuta av värmen. Underbart skönt.


Året avslutades med en nyårsupé som jag och C stod för. Här är förrätten som blev en ceviche gjord på pilgrimsmusslor och räkor toppad med lite löjrom. Huvudrätten blev den mycket lyckade tonfisken med en risotto till som jag och C åt och provlagade för några veckor sedan. Till efterrätt hade jag gjort en vit chokladkladdkaka som serverades med en exotisk fruktsallad som flamberades med en skvätt tequila. 

Vi fick ju dessutom njuta av Fredriks 40-års present som vi kom med. En flaska Dom Perignon korkades upp och vi njöt till fullo av dessa fantastiska bubblor. Det blev verkligen en special moment. Det allra bästa sättet att njuta av sådan dryck tillsammans med goda vänner som är delar intresset av mat och dryck med oss.9 comments:

Millan said...

Gott Nytt Ar Desiree!! Vad roligt att se dina fina foton fran Salen. Blir riktigt sugen pa att aka skidor. Men undrar om jag skulle fixa det eftersom det ar sa himla lange sedan jag stod pa ett par ...

Vilken mysig jul och nyar ni haft. Roligt aven att lasa om ditt ar 2011 i sammafattad form :-). 2011 verkade definitivt som ett bra ar for er och mindre turbulent an 2010 med flytten osv.

Jag hoppas pa ett riktigt bra 2012 ocksa!

Kram

Lotta said...

Jag är helt tagen efter dina vackra bilder och text. Helt underbart. Kombinationen vacker natur och god mat o dryck toppar allt.

Vilken nyårsafton! Vilken vacker sista dag på året i Sälen med era vänner.

Jag minns en helg i Dundret för många år sedan. Kallt men ljuvligt med packat med snö, brasa, bastu, god mat.

Ja, era dagar i Sälen är helt perfekta!

Kramar

Annika said...

ÅH Desiree!!
Dian Bilder är ju helt fantastiska!!
Underbara och ger mersmak.
JAG vill också fira nyår i fjällen. DET är det perfekta stället.
Bilderna med de snötyngda granarna är sååååå fina. Rena julkorten!!

OCH grattis till CALLE idag!! HURRA, HURRA, HURRA, HURRA!!!!

Kramar!!!!

Saltistjejen said...

Jag blir alldeles alldeles aaaavundsjuuuk!! Sådan vinter skulle jag också vilja ha. Snö och kyla. Skidåkning, båbde på längden och tvären. Sedan god mat och dryck och mys framför brasan ihop med vänner!!! SÅ UNDERBART!!! :-) Vilken fantastisk nyår!
Och dina skidbilder påminner mig om när jag pluggade i Umeå (universitetet) och vissa vintrar åkte skidor nästan varje eftermiddag i längdspåret en bit från mitt hus. Det var fantastiskt! Och det såg ut ungefär så som dina bilder. Ååå vad jag saknar!
Vill önska er en riktigt God Fortsättning nu!
Igen.
KRAM!

Desiree said...

Millan, jag tror det där med skidåkningen sitter mycket bättre än du tror. Jag åkte förra året och då hade jag inte åkt skidor på ca 10 år. Längd hade jag lite problem med förra året men detta året funkade det mycket bättre som sagt.Jag hoppas att du också har haft en skön och bra jul och att du får ett riktigt gott 2012.
Kramar!

Lotta, det var precis så mysigt och vackert som det bara kunde bli. En underbar vinterdag. Det blev många stop och många foton som sagt för jag kunde inte låta bli.
Kramar!

Annika, ja du hade ÄLSKAT detta vackra snölandskap. Kanske ett alternativ något år som ni firar jul i Sverige att åka och fira nyår i Sälen. Det tar ju inte mer än 5-6 timmar att köra upp.
Tack så mycket jag ska gratta Calle så mycket från dig.
Kramis!

Saltis, låter underbart att ha längdspåret precis runt knuten då du pluggade i Ume. Jag kan verkligen förstå att du saknar skidåkningen en hel del om du är van sedan pluggtiden att kunna ge dig ut både på längden och tvären på ett enkelt sätt. Jag fick njuta i fulla drag av denna förlängda helg i Sälen. Jag är så lycklig över att vi fick möjligheten att komma iväg och njuta av allt detta.
Kramis!

Anne-Marie said...

Tänk att det kommit så mycket snö i Sälen. Och ingenting i Stockholmstrakten. Ni hade verkligen en fin vistelse och perfekt verkar det vara för skidåkning. Vilken middag. Rena lyxrestaurangen. :) Kramar!

Linnéa i Colorado said...

Oh, tänk att träden och snön kan vara så vackra. Det gör ont i mig när jag ser så vackra foton på Sverige, inte pga hemlängtan utan pga att det just är så VACKERT. Vilken lyx, och vilken lyx att vi alla har tillgång till det.

Katarina said...

Härliga bilder och visst är det vackert! Jag får hemma känslan och sedan saknar jag faktiskt vintern, den härliga klara luften osv. Jättefina bilder. God fortsättning. Kram

Nilla said...

Gott nytt år! Åå vilka härliga bilder!