Tuesday, January 10, 2012

Lite amatör konst

 Från riktiga konstnärer till amatör konst (min egen). Jag kan tyvärr inte rita eller måla alls. Stagnerade någonstanns redan på streckgubbs stadiet. Min pappa och farbror är däremot duktiga på att måla och teckna. Foto är faktiskt den konst som jag själv tycker allra bäst om. Museer och utställningar med foton är något jag alltid gillat att gå på. Men sedan är det ju också så att även fotokonsten så finns det sådant som jag gillar mycket och sådant som jag inte gillar alls. Har svårt för foton som mest handlar om att dokumentera missär eller är allt för abstrakta.


Jag är iallfall rikrigt nöjd med att jag under julhelgen hann göra en egen kalender och en musmatta. Provade att göra en beställning via Ica.se och blev riktigt nöjd med resultatet. Jag tog med båda till jobbet och är supernöjd.

 Valde ut foton från det gångna året som var mina favoriter bland ställen, resor och trevligheter vi varit på. Lite roligt att man kan skriva in och även sätta in småbilder på spesifika dagar. Man kan tex sätta in en bild på våfflor till våffeldagen osv.

Svenska bullar på nationaldagen och en bild på oss till första juni som är våran bröllopsdag.

Idag ligger jag mest och snörvlar och hostar under en tjock filt i soffan.Åkte på någon dunderförkylning. Måste ha plockat upp något när jag handlade ny perfym förra veckan. Flaskor som man plockar upp och sticker för nära näsan är alltså ingen god idé alla gånger. 


14 comments:

Marie said...

Jättefin konst! Kul att ha lite egna bilder på jobbet. Jag är också förkyld, blev det i England och den sitter envist kvar! Hoppas du kryar på dig snart!

Katarina said...

Åh, vad trevligt att göra fina och användbara kalendrar av sina egna fotografier. Kram

Taina said...

Nä men Deisree har DU blivit sjuk nu? Usch och fy! Hoppas du frisknar på snart. Liisa har inte vaknat än så jag har inte så stor koll än vad dagen bär med sig.

Kalendern är ju hur läcker som helst och just att du kunde lägga in småbilder på speciella dagar istället för att skriva! Det har jag inte sett tidigare. Har än så länge bara gjort två fotoböcker. Kanske jag ska göra en kalender också?

Ha en mysig dag under filten och läs en god bok. Glöm inte att dricka mycket vatten!!!

KRAMAR!

Desiree said...

Marie,tack så mycket. Usch och fy för att vara förkyld. Jag hoppas att det vänder för dig och att du blir helt frisk snart.
Kram!

Katarina, ja det är mycket roligare och personligare att ha en kalender med sina egna foton.Kan tänka mig att du skulle kunna göra en jättefin med foton från alla era underbara resor som ni gjort under 2011.
Kramis!

Taina, jepp suger att vara sjuk. Hoppas att Liisa känner sig frisk nu när hon vaknar. Jag är sugen på att göra en fotobok till. Kör du också med My Publisher? Kalendern var helt ok från Ica men skulle jag göra en bok till får det allt bli från My Publisher. Har fortfarande inte hittat något som matchar deras pris och kvalité.
Nu ska jag kolla in lite SVT play här i soffan.
Kram!

OhioGirl said...

What an adorable idea! I am to art what a person who kills plants in a greenhouse is to gardening so I won't be following your lead, but kudos to you!!

Saltistjejen said...

Vad roligt att man kunde få in bilder i själva datumrutorna på kalendern!! Jätteskoj! Vad fin den blev! Och visst är det roligt att se på foton. Jag gillar också fotoutställningar.
Hoppas nu att du kryar på dig ordentligt. Du får vila och sova mycket. Det tycker jag ofta brukar kunna hjälpa.
Kram!!

Annika said...

SÅ fint, Desiree!!
OCh vad bra det blev.
JAG försökte göra min kalender via My Publisher, men de stöder inte MAC på just kalendrar (skit också) så jag fick köra via Apple istället.
DET gick bra det med, förstås.
Gillar det där med småbilder, sådana satte jag också in.
Japp, att göra egen kalender är verkligen min melodi numera. SÅ mkt roligare.

NEJ, KRYA på dig!!
Inget kul med förkylning.
BRA med soffligg, böcker, te, bloggläsning och sömn...och varma filtar.


KRAMAR!!!

Desiree said...

Ohiogirl, thank you. It really is very easy and it is a lot more fun than buying a regular calender.
Take Care.

Saltis, tack den blev inte tokig alls. Jag gillade också att man kunde sätta bilder på specifika och utvalda dagar. Mycket te blir det och näsdukar och vila.
Kram!

Annika, synd att det inte gick att göra en kalender via My Publisher men jag hoppas att du blev nöjd med kalendern du gjorde via Apple. Tack vännen.
Kram!

Desiree said...

Ohiogirl, thank you. It really is very easy and it is a lot more fun than buying a regular calender.
Take Care.

Saltis, tack den blev inte tokig alls. Jag gillade också att man kunde sätta bilder på specifika och utvalda dagar. Mycket te blir det och näsdukar och vila.
Kram!

Annika, synd att det inte gick att göra en kalender via My Publisher men jag hoppas att du blev nöjd med kalendern du gjorde via Apple. Tack vännen.
Kram!

Monica said...

Vi fick en sådan fin almancka också, ja två, av dottern, jätteroligt att ha med fina foton som väcker glada minnen och att lägga in något speciellt som du säger, vår bröllopsdag, ja deras också:-). Jättebra idé och present. Hoppas du kryar på dig snart! Jag är mera sällan förkyld numera, jag tar aldrig nåt i affär som erbjuds och undviker bufféer och smågodis som andras kladdat på och tyckte först själv att jag var lite löjlig:-) men det funkar. Hade inte alls tidigare några tankar hur folk gör men folk är rätt ohygieniska så bra att tänka på det och nu gör jag det.

Charlotta said...

Vilken kul idé! Speciellt med alla finfina bilder du har - hos mig är det mest matbilder. Ska verkligen bli bättre på att ta lite andra bilder också, för jag gillar ju också att fotografera.

Krya på dig, kära du!

Lotta said...

Å trist att du inte mår bra! Krya på dig vännen.

Kalendern är så läcker. Vad bra det blev och jättetrevligt att lägga in småbilder sådär. En kalender att verkligen glädjas åt hela året.

Sköt om dig nu!

Kram

Anne-Marie said...

Vilken fin kalender du gjort. Kul med de små bilderna också på olika dagar. Tänk vad mycket man kan göra i sin dator nuförtiden. Hoppas att du mår bättre mycket snart. Stor kram!

Desiree said...

Monica, vad kul att du fick en sådan typ av kalender av din dotter. Kan tänka mig att den blev fin. Det är alltid roligt med en personlig gåva.
Jag brukar inte heller vara förkyld speciellt ofta och det är väl därför som jag är ganska "kass" på att vara det. Jag håller helt med dig på din linje att folk är rätt ohygieniska av sig många gånger. Nu vet jag att jag alltid ska spraya bara på papperslappen och inte hålla några parfym flaskor för nära näsan. You live, you learn :-)
Kram!

Charlotta, det skulle bli en prefekt present till släkt och vänner och även till er själva med en kalender med fina matbilder. Många gånger har man ju kalender hängades i köket så då passar det ju extra bra med fina matbilder. Ha det bra i fjällen.
Kram!

Lotta, tack. Jag är glad att jag fick till det och att beställningen kom iväg. Det var dessutom lite kul att sitta och pyssla med något sådant här juldagen.
Kram!