Wednesday, January 25, 2012

Smått som ger glädje

Petra som har bloggen Inner Strength kör just nu med en 30 dagars challenge på sin blogg. Det finns en hel del tankvärt att läsa och fundera på så jag kan rekomendera att kika in på hennes blogg och följa denna 30 dagars challenge. Jag fastnade lite extra för dag 13. Petra tar upp att det kan vara tänkvärt att stanna upp och lägga märke till de där små detaljerna i vardagen som gör en glad. Det behöver inte vara något speciellt utan vad som helst som faktiskt fyller en med glädje och får en att känna värme i hjärtat. Jag bestämde mig för att följa hennes råd från dag 13 och faktiskt skriva ner några små detaljer i min vardag under en dag som faktiskt gjort mig lite extra glad.

1. Att C när han klev upp lite tidgare idag fixade en kopp kaffe till mig och kom in med den medans jag blåste håret. Hans omtanke fick mitt hjärta att bli alldeles varmt.

2. En morgonfika med några av mina trevliga arbetskamrater. Vi är några stycken som faktiskt brukar äta frukost ihop på jobbet.

3. En god kopp kaffe på morgonen är alltid något jag uppskattar. Känns som om livet börjar sippra i kroppen då jag får ta min första klunk.

4. En trevlig bloggstund på morgonkvisten med den där första koppen kaffe känns alltid som en trevlig start på dagen.

5. Ett kul träningspass där man känner att man orkar med det där lilla extra när man trodde att man inte gjorde det.

6. Att få krypa upp i soffan efter middagen och bara koppla av och njuta av det som är kvar på dagen.

7. Att sedan få krypa ner i sägen när man är riktigt trött är bland den skönaste känslan som finns. 


Så här i slutet på januari är man ganska less på mörker. Jag är det iallafall. Längtar så efter sol, ljus, glada färger. Längtar efter att kunna fota mer, just nu saknas både ljus och inspiration. Hade dock med mig kameran sist då vi var i våran lokala lilla saluhall. Känner att jag dras som en insekt mot både ljus och färger. Lyckades hitta lite fotoinspiration där bland alla godsakerna.

Den vackra gröna färgen på salladen fångade min blick med en gång. Det är nog dessa fräsha sallads blad som får dessa smörgåsar att se extra goda ut.


Macroons både goda, färggranna och vackra att se på. I prydliga färggranna rader lockade de rejält.

Skönt med torsdag. Helgen väntar kring hörnet. Igår åkte faktiskt jag och C bil till jobbet. Väldigt skönt (men det tar mycket längre tid än att cykla och är inte så tids effektivt). Men det var precis som när vi bodde i USA. Ganska mysigt att sitta i bilen ihop igen. Men idag tog jag nya tag och satte mig på cykeln igen. Jag gillar min cykel mycket men ibland är det bra att få lite variation och nya perspektiv så att man uppskattar det man har åter igen. Cykeln är trots allt min favorit. Det är snabbt, smidigt och man får gratis vardagsmotion. 

Ha en fin torsdag!

8 comments:

Marie said...

Helt rätt, Desiree! Ibland måste man stanna upp och uppskatta de små sakerna!

Cykeln är ju superbra! Det är nåt jag gillar med Sverige och Tyskland, att det finns bra cykelvägar och man kan cykla vart man vill. Det kan man inte i England, så flyttar vi nån gång dit kommer jag sakna det enormt mycket!

Annika said...

Absolut!
Att folkusera på småsakerna som är bra här i livet lyfter verkligen upp!
Macroonern är ju så goda. OM jag finge så skulle jag kunna hetsäta sådana tills jag blev proppmätt. Det är nästan det godaste bakverket jag vet...
Kramar!!!

Katarina said...

Jag tror också att vi kan bli bättre på att fokusera och glädjas åt de mindre sakerna i livet och í vår tillvaro. Man kan nog glömma bort just sådant, alltför lätt.

Fina bilder. Kram

Desiree said...

Marie, ja jag tycker att det var ett tänkvärt budskap Sporty Petra hade. Även många av de andra under 30 day challenge är mycket tänkvärda. Trots att jag ibland kan känna att det känns jobbigt att cykla när det är mörkt och kallt så uppskattar jag ändå väldigt mycket att kunna göra det.
Kram!

Annika, jag tyckte mycket om bilden jag fick till på macroonen. De ser väldigt lockande ut där de ligger på prydliga rader med sina läckra färger och smaker.
Kram!

Katarina, ja det finns så mycket man många gånger inte bryr sig om att ta in men som faktiskt skänker mer glädje än vad man kan tro.
Kram!

Saltistjejen said...

Visst är det viktigt att se det lilla och det stora i vardagen. Om man inte kan glädjas över de där små sakerna tror jag att man har ett betydligt tråkigare liv faktiskt. För mig handlar faktiskt "lycka" ofta om att jag verkligen uppskattar och är tacksam och glad över en massa småsaker i min vardag. Och jag är glad att jag kan se och känna det så eftersom vardagen är det man har mest i livet. ;-)
Haha, tycker det var roligt att flera av dina punkter idag handlade om kaffe!!!!! :-) Alltså ska man bjuda dig på en god kopp kaffe för att göra dig glad! Mig med. Kaffe eller te. Båda dryckerna gör mig glad. :-)
Stor KRAM och cykla lugnt!!!

Lotta said...

Det är så viktigt att glädjas och fokusera på de små detaljerna. Tycker mycket om det du skriver om...

Hoppas solen tittar fram snart, det piggar verkligen upp!

Nu ska jag krypa isäng...skönt!

Kramar

Desiree said...

Saltis, visst är det så. Jag tror också att livet handlar mer om de små sakerna än de stora sakerna oftast. Hi hi det hade jag inte tänkt på med kaffet. Sitter här med en kopp kaffe just nu :-)
Kram!

Lotta, låter skönt med att krypa ner i sängen. Godnatt och sov så gott.
Kram!

Millan said...

Bra ide det dar med att skriva ner de dar extra gladjeamnena .. varje dag egengligen. Det ar latt att hanga upp sig pa det som inte varit sa roligt med dagen annars.

Jag haller med dig om alla dina extra bra grejer. Min kvall i gar sag ut som du beskriver.. dvs ett kanonbra traningspass och sedan slapp pa soffan i nagon timme da man kan njuta av att gora absolut ingenting!

Harligt foto pa macaroonerna ocksa. Jag funderar pa att prova baka sadana men har hort att det ar supersvara att fa fina. Har du provat?

Kram