Friday, January 6, 2012

Fredagstema

Nytt år och nya fräscha fredagsteman för januari månad från Erica i Pite. Färgglatt är precis vad man känner att man behöver just nu. Jag har plockat lite olika färgglada favoritfoton som får utgöra dagens tema.


 Färgglada kvinnor i San Antonio, Texas. Det står och lagar Tex-Mex. Jag tyckte mycket om dessa konstgjorda blomsterkransar de har på huvudet gjorda i tyg.


 Färggranna kläder och färggranna boots kunde man också njuta av här.

 Blommor älskar jag just för de många fina färger som finns. Blommor sprider glädje med sina färger och piggar upp. Så här i januari unnar jag mig gärna en tulpanbukett med jämna mellanrum.


ä
 Färggranna drinkar är lockar både öga och gom.


 Turkosfärgat vatten som detta utanför Key West i Florida tror jag vi alla känner oss lockade av så här års. När jag ser sådant vatten känner jag starkt att jag bara vill hoppa i och njuta. Mat tycker jag ska vara färgglad. Mycket färg ger många olika vitaminer men mat är ju något man njuter av med flera sinnen och därför tycker jag att det är viktigt hur maten presenteras. Det ska vara en njutningsfull upplevelse både för öga och smaklökar.


 Älskar fina färgglad grönsaker som är på display så här på olika farmersmarkets. Spröda fina delikatess morötter med olika färg är ju bara de godaste som finns. En väggfasad som har fått bli till ett färgglatt konstverk nere i Fairhope, Alabama.


 Färgglada hus i Puerto Rico.

 Godis lockar ju oss alla med sina färger lika mycket som sin sötma.


Himmlen kan ju presentera helt fantastiska färger ibland.

Till sist höstfärger i South Carolina, USA. Vidderna och färgerna får en att nästan tappa andan när man blickar ut så här över Appalacherna.
Ha en skön fredag allihop. Här har vi helgdag idag då det är trettondagen som firas. Jag firar inte så mycket men jag njuter dessto mer av ledigheten.

14 comments:

Annika said...

Vilket FINT och färgglatt inlägg!
Gillar det verkligen!
Å, den där bilden vid Key West ser ju så otroligt lockande UT!!
Underbart fint!!
Verkligen ett finfint inlägg!!!
Kramar!!

olgakatt said...

Rena fyrverkeriet! Tjusigt!

Desiree said...

Annika, ja visst blir man sugen på att slänga sig i detta turkosfärgade vatten.
Kram!

Olgakatt, tack. Det fick bli en färgexplosion av några av mina favoriter.
Trevlig helg.

Pettas said...

Mycket glada färger i ditt inlägg!
Här sitter jag och blir sprallig av alla fina färger...fina foton, härliga färgtoner

Kram
Karin

Saltistjejen said...

Vilken kavalkad av färgglada bilder Desiree!!!! Så vackert! Jag håller med dig om att färgglad mat är fantastiskt. man äter ju delvis med ögonen. Och ja, husfasaderna i Puerto Rico känner jag minsann igen haha! Man blir glad av färg tycker jag. men jag hade nog mer färg omkring mig när jag var yngre. Ett tag var jag väldigt mycket för färg och klädde mig ofta i sprakande färger. Numera är jag mer trist och har mest svart, blått och lila... Borde kanske hotta till mig lite mer igen med färger. ;-)
Kram!

Marie said...

Lite färg behövdes verkligen idag! Så fina bilder! :)

Desiree said...

Pettas, tackar. Jag tar och kikar in hos dig för att få samma sköna upplevelse och kollar in din tolkning av fredagstema.
Kram!

Marie, tack.

Saltis, jag känner igen mig i det där att jag ett tag skippade färger att ha på sig. Men efter att ha upplevt en första vinter i Sverige där jag själv bar mörka ytterplagg precis som nästan alla andra har jag i år kört konceptet våga vägra mörkt och välj färg istället. Det sägs ju att det även hjälper en i vintermörkret att ha färgglada badlakan och handdukar i badrummet så att ögat får en färg chock när man vaknar om morgonen och att även ha färgglada sängkläder. Det hjälper faktiskt lite.
Kram och hoppas att ni får hålla er friska som sagt och att E mår bättre nu.

Lotta said...

Vad jag njuter, njuter, njuter av dina bilder!!

Bilden från South Carolina kanske du har visat förr men jag ser den för första gång. Enastående!

Älskar alla boots, grönsaker, husen, maten, vattnet,drinkarna....allt!

Kram och njut av ledigheten

Monica said...

Åh vad härliga bilder du tagit! Tänkte på husfasaderna, tänk om vi skulle slå till med lite färg här också:-). Jag blir verkligen glad av allt, tack för det!

Linnéa i Colorado said...

Som alltid, dina foton!! Vilken känsla du har.
Jag älskar dina Ittala muggar, de känns så svenska för mig (paradoxalt)

Katarina said...

Färgrikt och härligt! Vad glad man blir när livet sätts i färger.. Fina bilder!

Kram

Desiree said...

Lotta, tack så mycket :-)
Kram!

Monica, ja det kanske hade behövts iallafall höst/vinter att kanske ha mer färg på husen.
Fortsatt trevlig helg.

Linnea, tack så mycket. Jag kan faktiskt hålla med dig om att Iittala kan kännas Svenskt. Så kände jag också.
Kramar!

Katarina, ja livet behöver färg. Jag vet ju att du ofta påtalar att mer färg behövs och det håller jag med om.
Kram!

Anne said...

Jag blev på gott humör efter alla färger :) Håller för övrigt med dig helt och hållet att färgglada kläder faktiskt piggar upp och kanske behövs än mer i ett mörkt klimat. Tänkte faktiskt på det nu när jag var hemma, hur dystert min svarta vinterjacka kändes och hur jag hellre haft en mer färggrann garderob. Tror man kan behöva det än mer i Sverige.
Nu har jag kollat igenom alla inlägg jag missat. Vilken fin present du fick, tänker på kameran!
Jag velar fram och tillbaka, vet inte vad jag skulle önska nästa gång det gäller kamerainvestering. Är ju väldigt sugen på en SLR. Samtidigt så känner jag väldigt väl igen det du skriver, nämligen att mitt fotande är vardagsfotande och då måste det vara en enklare, lättare kamera. Inte ens chans jag skulle kånka på en SLR varje gång jag snabbt vill ta en ögonblicksbild på Stella eller på en postlåda jag går förbi. Superzoomarna är ju, som du skrev, så otroligt bra idag. Jag gillar Panasonic, provade använda modellen du nämner du fick på julen pga en familjemedlem just köpt den. Superbra kamera! Blev extremt sugen själv på den modellen du nu fått. Jag har äldre modellen, föregångaren och den har jag varit jättenöjd med men kände spontant att denna nya uppgraderade är HELT annorlunda, sååååå mycket bättre. UTvecklingen går ju framåt i raketfart.
Lång utläggning, men ville bara säga att jag tror du kommer vara jättenöjd med nya kameran.
KRAM

Helena said...

Vilket härligt inlägg, och vilka underbara färger, man blir riktigt glad av bilderna!