Sunday, January 29, 2012

Soft Lördag


Det har fått bli en lugn, ta-igen-sig helg för min del. Råkade på en till förkylning som började med halsont i torsdags. Jag blev ju förkyld och var hemma några dagar precis efter trettonhelgen och sedan var jag frisk i 10 dagar innan jag nu fick släng av något annat. Usch riktigt less på suva och hosta nu. Det fick bli en skön hemmakväll.


På förmiddagen gick vi till filmbutiken och hyrde lite film. De har en hylla för de lite äldre favorit filmerna. De har valt ut filmer som många har gillat och som fått bra betyg. Där kan man ofta hitta och göra bra val. Det finns en del att gå igenom här så det tar sin lilla tid men brukar vara värt besväret. Veckohandlingen på Ica klarades också av. Men det var väl det som krafterna räckte till.

 En god middag blev jag iallafall sugen på. Fredags Gourmet boken från Allt om Mat är en av mina favoritkokböcker. De har bra recept och fina inspirerande bilder samt även bra förslag till tilltugg, dryck och efterrätt för en bra total komposition av middagen.


 Lite soffmys innan middagen kändes helt rätt.

 C hade köpt lite godis och jag passade på att snylta till mig lite bitar och hoppades att han inte märka ;-)


 Tända ljus. Många värmeljus går det åt för att uppnå perfekta mysfaktorn så här års.


Middagen blev riktigt god. Det blev röding på en bädd av mandelpotatismos smaksatt med parmesan. Rödingen toppades med en klick sikrom och tunt skivad rödlök samt serverades med smörfrästa champinioner och Edamebönor. Sedan ett glas god Chardonnay till detta.

10 comments:

Annika said...

DIN MIDDAG ser så god ut!!! SÅ tjusigt upplagt också. Sånt är inte jag bra på!
WOW, impad!
Smaskigt som bara den, Desiree!!
Synd med förkylningen. Du som just varit förkyld och allt :-(
Men, smågodis piggar upp :-)
Vad blev det för film? Undrar jag nyfiket...
Kramar!!!!

Desiree said...

Annika, tack. Jag har blivit inspirerad av alla dina fina och smarriga middagsbilder så jag tänkte att jag också skulle försöka mig på att fota middagen. Jag tycker det är kul på helgerna då man har lite mer tid att faktiskt se till att ta sig tid och få till något festligt och gott just på lördagkvällar.
Det känns bättre idag med förkylningen så jag hoppas den snart är väck och jag får vara frisk nu ett bra tag. Det blev en film som heter HereAfter med Matt Damon. Riktigt bra. Lite rörig i början med tre olika parallelhistorier men det blev ett bra och spännande slut. Rekomenderas.
Kram!

Saltistjejen said...

Vilken skön lördag! Just SÅ tycker jag det kan vara otroligt skönt att spendera åtmintone en av helgdagarna. Att ladda batterierna och bara ta det lugnt. Fast nuförtiden med lila E så blir det sällan så lugnt haha! Men kanske om några år igen... ;-)
Häriga Bilder också och middagen såg otroligt god ut!
Kram!

Marie said...

Vad mysigt! Det är ju så trist med vintern, när man bara får förkyldning efter förkylning, ibland känns det som om man alltid är sjuk! Hoppas du kryar på dig!

Lotta said...

Jätteskön lördag! Speciellt skönt att ta det lugnt om du inte är i toppform ännu.

Du tar alltid så sköna bilder som kompletterar din text.
Middagen ser urgod ut och godiset var ju inte heller fel :)


Ha en skön söndagkväll!

Kramar

Katarina said...

Krya på dig vännen! Skönt med en soft lördag, det behövde du! Er middag såg verligen god ut!

Kram

eastcoastmom said...

Åh jag blir mest lockad av de svenska tidningarna! Hoppas få ett gäng efter nästa helg. Krya på dig, vännen!

Miriam said...

Mums! Ser gott ut. Och håller med om att det är en bra idé att hyra lite äldre filmer, då har de kassa som producerades samtidigt glömts bort. Kvar blir de sevärda som håller måttet :-)

Anne-Marie said...

Inte nu igen Desiree. Inte en ny förkylning. Hoppas att du snabbt är "som vanligt" igen. Mysigt med film och god middag. Ni verkar ha rena gourmetrestaurangen hemma hos er. :) Låter hur gott som helst. Kramar!

Desiree said...

Saltis, tack. Även om ni ofta har en hel del aktiviteter så känns det ändå som ni har många sköna helger också. Det finns olika sätta att tanka batterierna.
Kramis!

Marie, jag hoppas innerligt att jag tar mig upp ur förkylningsträsket.Det är inget kul när man känner att man aldrig blir riktigt bra. Men nu har jag bestämt mig för att det får vara nog och här ska tillfrisknas.
Kram!

Lotta, tack så mycket. Middagen blev väldigt god liksom de godisbitar jag "snattade" ;-)
Kram!

Katarina, tack. Jag tror det var helt rätt för jag kände mig faktiskt mycket piggare i söndags.
Kram!

Eastcoastmom, jag minns hur mycket jag saknade svenska tidningar då jag bodde i USA och här kan jag sakna några av mina Amerikanska favoriter men det som är bra här är att det faktiskt går att köpa och få tag på de Amerikanska tidningar jag gillar. De är dock ruskigt dyra så det får bli då och då som jag unnar mig dessa.
Kram!

Miriam, precis. Det är det jag har märkt att det finns betydligt fler säkra kort att välja bland här på den "gammla" hyllan. Där hittar jag nästan alltid något sevärt.
Kram!

Anne-Marie, nej precis så kände jag. Men det känns bättre nu och nu hoppas jag innerligt att jag slipper åka på fler förkylningar och får hålla mig frisk och kry.
Kram!