Wednesday, February 29, 2012

Mars


Ny månad, nu är vi inne i mars! Känns positivt på många sätt. Året har kickat igång, man har tagit sig över de jobbigaste månderna. Nu stundar våren, vårljus, skira färger, helgdagar under våren. Livet, energin och glädjen börjar komma tillbaka. Igår fanns det svagt ljus kvar på himmeln ända till sex på kvällen. Tänk att man kan bli så glad över något sådant litet men det blir jag.

Jag har precis bokat biljetter till mig och C. Vi ska gå och lyssna på lite pop-country till sommaren. Det är Lady Antebellum som kommer och spelar i Stockholm den 27 juli. De blir en utomhus konsert på Skansen vilket jag tror har alla förutsättningar för att bli kanon nice (hoppas det inte spöregnar). Det ska bli jättekul. Konsertbiljetter har verkligen blivit jättedyrt men å andra sidan så har jag full förståelse för artisterna som spelar och sjunger. De säljer längre inga cd skivor som de kunde göra förr så när de spelar live så gäller det att kamma in intäckter. 630 kr per biljett fick vi betala men det verkar vara standardpris numer på konsertbiljetter.

För ett par söndagar sedan var vi faktiskt på Cosmonova på Naturhistoriska museet. Det var otroligt länge sedan, säkert minst 10 år sedan vi var där. Vi kollade in en naturfilm om havet som hette Deep Sea. Cosmonova är väldigt coolt. Stolarna är så sköna. Man liksom ligger ner och kollar upp i taket där filmen utspelar sig. Vi gick på kl tre föreställningen men de där stolarna var så sköna att jag hade stora problem med att hålla mig vaken. Jag tror faktiskt att både jag och C slumrade till lite kort mitt i filmen. Vi kände oss väldigt fåninga men gud så skönt man satt (låg).


Någon frågade mig på jobbet nyligen om jag följde några tv-serier. Tänkte först att det gör jag nog inte men sedan kom jag på att jag faktiskt gärna kollar på en del.


Min all time favorite på sistone är Ice Road Truckers. Tycker det är så coolt att kolla in dessa tuffa truckförare som kör med sina stora lastbilar i Alaska på isvägarna. C skrattar lite åt mig som gillar detta program.


Medium med Patricia Arquette har jag alltid gillat och den ser jag på då och då när jag får tillfälle.


Sedan följer jag faktiskt den svenska serien som heter Mot Alla Odds där ett gäng handikappade korsar afrikanska kontinenten till fots. Jag tycker de gör en superstark insats.Hon som leder dem genom äventyret är en svensk tjej som heter Natasha som jobbar som storviltsjägare i Afrika. Tycker hon är cool. Finns att kolla in på Svt.Play


Project Runway är ganska kul ibland. Det kan man liksom strötitta på och följa lite då och då eftersom det är ganska mycket samma förutom att de får olika challenges.


På Spåret kollar jag gärna på för att det är ett rätt mysigt program. Men nu har det tagit slut för säsongen. 

Igår drog första avsnittet av Jamie Olivers food revolution USA igång. Oh my god! Det var mycket man blev chockad över när man fick se hur mycket socker som konsumerades, vilken dålig mat som serveras i många skolor och hur de går tillväga för att tillverka Pink Slime kött. Jag tror tyvärr mycket av detta beror på stor okunskap samt att många inte bryr sig om vad de stoppar i sig. Om inte konsumenterna efterfrågar bättre kvalité så får de skitmat på många ställen. Jag känner att jag måste se övriga program i denna serie.


Det är nog dessa jag följer mest till vardags. Blev visst en hel del när jag började tänka efter. Tycker allt att det är rätt skönt att koppla av framför tv någon timme innan det är dags att gå och lägga sig.13 comments:

Anne-Marie said...

Cosmonova ja. Har litet hisnande erfarenhet därifrån. Jag och en kompis var där för evigheter sedan och både hon och jag blev påverkade av höjden och upplevelsen av den stora duken. Vi hade faktiskt ingen glädje alls av det hela utan satt där och höll krampaktigt i stolarna. ; Litet trist eftersom det de visar ju är rätt fantastiska saker.
Aha, då vet vi att Desiree är en trucker-girl. ;) Har inte sett detta program men kan tänka mig att det är kul. På Spåret är ett så mysigt program tycker jag. Älskar Jaimie Oliver. Låter som man ligger litet "efter" i Sverige eftersom det du beskriver visades förra året här i amerikansk TV.
Såg att du fått en bok från Arla. Vad trevligt och litet lyxigt. Kramar!

Marie said...

Mysigt med konsert! Visst är det dyrt med biljetter, men å andra sidan är det ju inget man gör varje dag så när det väl händer så är det ju kul! Vi ska på Coldplay i September, också utomhuskonsert vid olympiaarenan här i München, jag ser fram emot det! :)

Brain Dumps said...

First two months of this year has been quite busy.

Annika said...

JAG gillar Lady Antebellum, mycket!!
Gillar deras sångstil.
OCH texter.
VAD kul att ni ska se dem.
Hoppas det blir en vacker sommarkväll!
HA, klart att DU gillar Ice road truckers!! Tycker det är så KUL att du är en trucker-brutta!!!
Ja, jag har tänkt se Mot alla Odds. Jag ser på 30 grader i februari på svt och tycker det är SUVERÄNT!!
Sedan älskar jag Sveriges Mästerkock på fyran, det borde du se!!
Ja, Jamie Olivers resa i LA visades här i US i fjol. Verkligen vidrigt, måste jag säga.
OCH hur han fick kämpa för att ens komma in i skolorna.
Kramar!!

Katarina said...

Kul att ha något trevligt att se fram emot, konserten. Jag är inte alls påläst men får nog göra det, vet inte rikgit vad ni ska se och lyssna på.. Skäms..

Cosmonova, jag bara gillar det!! Likaså museumet, ett toppen ställe att besöka för flera generationer!

Kram

Desiree said...

Anne-Marie, ha ha jo kanske är jag lite av en trucker girl ;-)
C har roligt åt detta iallafall. Synd att ni inte fick någon bra upplevelse av Cosmonova. Det är lite märklig känsla när man är där.
Kram!

Marie, ja det är så sant att man faktiskt inte går på konsert jätteofta och då kan man faktiskt kosta på sig detta. Vad kul att ni ska på Coldplay det tror jag kan vara en kanon konsert. Jag skulle vilja se dem också. Just utomhus konserter är ju så himla läckra.
Kram!

Annika, kul att du gillar och känner dig Lady Antebellum. Hi hi jo det bor allt en liten trucker girl i mig ;-)
Usch ja vidrigt vad Jamie Oliver grävde fram i detta programmet. Han fick inte alls mycket gehör för det han visade upp. Folk var som inte intresserade att vare sig ändra sig eller lyssna. Man blir väldigt illa till mods då man ser hur mycket skit som serveras på många ställen.
Kramar!

Katarina, det var länge sedan vi var på museet. Denna gången hann vi inte men jag återkommer gärna dit igen och kollar in deras utställningar. Det verkade vara väldigt populärt museum bland barnen.
Kram!

Saltistjejen said...

Ja du men konsertbiljetter har ju varit rätt dyrt länge tror jag? Men visst runt 100 dollar för en biljett är saftigt! Skansen utomhus är dock härligt på sommaren bara vädret är bra. Men är musiken bra så går det fint även i regn. Minns en konsert med Bo Kaspers som jag såg där i ÖSREGN, men det gjorde ingenting för det var sådan härlig stämning ändå! Haha! :-)
Vi följer ju en del serier här men nästan inget direkt på TV. Endast via streaming från Netflix eller iTunes. Då kan man se när det passar vilket är skönt. Kollar du inte Downtown Abbey förresten? Den verkar nästan alla mina svenska kompisar följa. Vi har just avslutat första säsongen här via Netflix (tror andra visas i Sverige samt här på OPBS nu) och den var TOPPEN!!!
Kram!

Lotta said...

Jag tycker jättemycket om Cosmonva! VI har varit där mycket...gillar hela stämningen, filmerna, duken, de sköna sätena ;)

Jamie Oliver är så bra, gillar hon mycket! Roligt att ni har biljetter till sommarkonserten. Olle Wästberg skriver varmt om utbudet av musik, teater och god mat i Stockholm i sina nyhetsbrev.

Kram!

Desiree said...

Saltis, nej jag har missat Down Town Abbey. Kollade ett avsnitt vid jul och sedan tog första säsongen slut men jag tyckte det var bra så jag kan mycket väl tänka mig att kolla andra säsongen. Måste kolla upp när det går.
Jag tycker det var billigare med konsertbiljetter innan vi flyttade till USA. Känns som om de lätt har gått upp med 200 spänn på bara 5 år. Men som sagt artisterna måste ju se till att få sina intäckter. Det ska bli jättekul att gå på denna konsert.
Kram!

Lotta, får kolla in Olle Wästbergs nyhetsbrev. Har för mig att det ligger i min inkorg.
Kram!

Charlotta said...

Haha! Jag tittar också på Ice Road Truckers! Great minds think alike :=)

Liz said...

Kul, Lady A ar ju mina absoluta favoriter! Alskar deras latar och stil!! Man blir ju lite insnoad och tror inte att dom aven ar kanda utanfor USA..klart du ar val ett undantag forstas..:) Men att dom turnerar dar! Kul!! Men har ar det ju klassat som country, sa jag maste ju fraga dig, hur klassas dom i Sverige?? Sager man i Sverige att man gillar country tittar ju folk konstigt pa en haha!! Har finns det ju massa bra country, Taylor Swift, Carrie Underwood etc ar ju inte nagra som ar klassiskt country..

Miriam said...

Har köpt biljetter till Springsteen i sommar i Göreborg. Som du skriver, biljettpriserna är inte att leka med, betalade en bra bit över 1000/st :-(

Har avfärdat Ice Road Truckers som något väldigt macho, men nu blir jag nyfiken, kanske ska ge det en chans till? Haha

På spåret tittar jag på och jag erkänner att jag är så nördig att jag för anteckningar under resorna :-)

Såg Jamie Olivers food revolution usa på youtube för ett tag sedan. Blev också helt chockad över vad det är för skräp de kallar mat och dessutom serverar till barn. Man blir lite ledsen över hur lite folk kan bry sig.

Lady A Team Norway said...

Jeg skal også se Lady Antebellum i Stockholm!