Monday, February 27, 2012

Små Vårtecken


Nu börjar det dyka upp små vårtecken här och var. Hemma hos mig njuter jag av dessa vårgula tulpaner. Har även sett att det påskris med fjädar börjat dyka upp hos blomsterhandlarna. Nu får semlorna ge vika för nästa högtid - påsken.

 
 Ute på stan kommer kommer våren med stormsteg. Skor med öppen tå och klack. Färgglada plagg och olika mjuka och ljusa färger lockar i skyltfönstret.

Det bästa av allt och det tydligaste vårtecknet är nog ändå ljusets återkomst. Solen lyser lite starkare och lite varmare för var dag som går. Nu är det inte längre mörkt när jag cyklar till jobbet och det är ljust även när jag brukar sticka från jobbet vid fem. Känns så underbart. Känner ett riktigt lyckorus av återkomsten av ljuset. Den blå fälten på temperatur kartan får ge vika för fler och fler gröna rutor. Så skönt :-)

Imorse då jag vaknade var landskapet åter vitt. Det hade kommit snö under natten men jag tror som tur är kommer den nog inte att ligga kvar länge. Det har nämligen lovats temperaturer upp mot hela 6 plusgrader idag och imorgon plus 7 grader. Det var lite av en sport att cykla iväg imorse. Slaskigt värre. Tur att jag hade tagit överdragsbyxorna på mig. Fick passera ganska många gigantiska slask vattenpölar. 

Have a good one!

12 comments:

Marie said...

Det brukar ju vara några bakslag innan våren verkligen kommer, det gäller bara att stå ut! :)

Desiree said...

Usch ja tyvärr. Imorse var lite av ett bakslag. Men jag är så sugen på våååår att jag inte vill ha fler bakslag nu. Det ska iallafall bli milt här nu och det känns toppen :-)
Kram!

Katarina said...

Det brukar ju komma snö när man minst vill och anar. Visst blir man sugen på nya färger och nya kläder när ljuset kommer fram. Jag älskar röda skor! Man blir så glad av dem!
Jag har några faktiskt!! :)

Kram

Annika said...

Visst, många bakslag blir det innan snön är borta för gott.
MEN med ljuset blir det INGA bakslag!
Tvärtom!
NU kommer det vackraste ljuset på hela året till er---marsljuset!!
OCH sen blir det bara ljusare.
Härligt!!
Kram!!

Saltistjejen said...

Ljusets återkomst är det absolut bästa vårtecknet och det som gör mest för kropp och själ tycker jag!! :-) Här är det otroligt ljust på kvällarna igen nu. När jag gick till dagis igår vid halvsextiden vardet fortfarande ljust även om det skymde när vi var hemma igen en halvtimme senare. men det är STOR skillnad från bara ett 2-3 veckor sedan. Så skönt för man känner att dagen inte "slutar" sådär vid 16-tiden utan faktiskt pågår fram till runt 18 vilket är enormt skönt!
Lite snö kommer ni säkert få fram och tillbaka innan våren kommer med värme på riktigt. Så är det ju. Men som sagt när ljuset återvänder är det sååå underbart!
Kram!!

Desiree said...

Katarina, jag blev väldigt sugen på ett par röda skor när jag såg dessa. Man känner hur man verkligen dras till färg nu när det börjar bli vår.
Kram!

Annika, du har absolut rätt i att det inte blir bakslag för ljuset och det är guld värt. Blir glad här varje dag då jag lämnar jobbet och det fortfarande är ljust ute. Men även om det kom snö imorse så skiner nu solen och all snö är borta. Så mina vårkänslor är definitivt tillbaka.
Kram!

Lotta said...

Gröna rutor är bra ;)

Precis som Saltis skriver är det betydligt ljusare här - jag ska kolla extra noga idag men fram till 6 pm är det ljust, skönt!!

Älskar den där vårpirrigkänslan. Den är ännu starkare i Stockholm än här. Påsken är något att längta efter...tycker om Hötorget med alla ris och fjädrar när det närmare sig.


Och ni har er härliga resa att se fram emot. WOW!!! Perfekt timing.

Kramar!

Liz said...

Hej Desiree,
nu har jag sett dig hos manga av de bloggar som jag foljt en langre tid och aven pa ett par som jag bara foljt en kortare tid, bloggvarlden ar ganska liten marker man! :D Jag har tittat in ibland hos dig ocksa, men aldrig lamnat en kommentar, ar dalig pa det av tidsbrist, men forsoker att battra mig overlag, da jag ju sjalv garna vet vem som varit inne och last. Ser man att man har haft ca 200 lasare en dag och sa har man bara en eller tva kommentarer - fran basta vannerna - sa undrar man ju lite vem som laser! Darfor forsoker jag sjalv nu att lamna avtryck dar jag kikar in. Jag alskar foton, och har sett att du ocksa garna fotograferar! Harligt med foto, det ar en stor hobby of mine. Sag i ett par inlagg tillbaka att ni planerar resa till CA och roadtrip! Sa spannande och vad kul! Det ser jag fram emot att folja och se vad ni besoker, vill garna gora nagot liknande, da vi har vanner i San Fran som vi garna vill besoka, men med barn blir det en langre resa av det hela harifran AZ!

Hursomhelst, pa aterseende! Kram Liz

Desiree said...

Saltis, ja ljuset är helt underbart. Som du tar upp så känns det otroligt skönt när man känner att dagen inte tar slut kl 15 eller 16 bara för att det är beckmörkt då. Nu känner man ändå att våren är på intåg. Det här året har varit en mycket bättre och mildare vinter än förra året.
Kram!

Lotta, yay vår Lotta! Ja visst spritter det i kroppen av glädje. man får en helt ny energi och lust till att göra saker.
Kram!

Liz, vad kul att du lämnade en liten hälsning till mig. Det blev jag jätteglad över. Jag känner igen dig också från en del andra bloggar som jag brukar kika in hos. Det är roligt att få kontakt med fler Amerikabloggare så jag ska ta och kika in hos dig. Jag ser otroligt mycket fram emot road trippen. Jag lovar att det lär bli mycket bilder från den resan. Arizona där du bor är också fint. Jag älskar coola öken landskap som ni har där.
Kram!

Anne-Marie said...

Underbart med ljusets återkomst till Stockholm. :) Minns själv hur det lyfte humöret. Här har vi ju aldrig ett så kompakt mörker så det känns inte riktigt lika jobbigt. Härligt med små vårtecken. Du är duktig som cyklar i Stockholm. Kramar!

Desiree said...

Anne-Marie, tack så mycket. Man blir verkligen så lycklig av att få ljuset tillbaka.
Kram!

Brain Dumps said...

Spring has been started. Every where there are different color