Monday, February 6, 2012

Februari


 Tisdag. Måndagen försvann faktiskt i ett naft. Det är ett gott tecken. Veckans färg på min tulpanbukett är röd. Jag gillar rött. Det är nog min favoritfärg. Januari är till ända och februari känns något bättre men än känns det långt kvar till våren. Känner mig faktiskt ganska färdig med vintern även om jag njöt i full drag av den otroligt vackra vinterdagen vi hade i lördags. Jag har kurat, myst, lagat goda grytor, druckit rödvin och kollat film. Känner mig mätt på det. Längtar efter ljusare dagar och lite grönska faktiskt. Men det som är positivt är att det faktiskt märks att det börjar bli ljusare nu. Men den bitande kölden håller kvar sitt järngrepp om Sverige. Läget är djupfryst. Men soliga och underbara vinterdagar så som i lördags fyller en med hopp och glädje då man får njuta av solen.

 Även om det blir ljusare nu så är ljuset fortfarande begränsat. Jag känner att jag får passa på att fota under helgerna. Ibland räcker ljuset inte till även om det är fullt dagsljus ute utan då får man ställa sig vid fönstet och fota.

 
Köpte denna lilla praktiska påse till min kamera. Vill skydda kameran utan att behöva kånka på en separat kameraväska. Lägger ju oftast kameran direkt i min handväska men nu får den en skyddande påse att ligga i som inte tar plats så att jag fortfarande kan stoppa den och bära med den i handväskan. Påsen är dessutom vattentät så det är en perfekt liten äventyrsäck.


Det är ju semlor som gäller nu egetligen. Men kardemummabullar står nog trots allt högre i kurs hos mig. Semlor ska innehålla MYCKET kardemumma för att bli riktigt goda. De jag bakade fick en dubbeldos kardemumma. 

 Något jag såg för första gången sedan vi flyttade hem är vildris. Hittade denna påse på min Ica i Sickla när jag var där i helgen. Har tidigare inte hittat vildris så det blev jag glad över att kunna köpa här. Tidigare har jag bara sett vildrismix men denna innehåller ju så lite vildris. Kung Markatta säljer rent vildris. :-)


Jag och C fortsätter att åka bil gemensamt. Förhoppningsvis kommer det in lite mildare luft i slutet på veckan så då tänkte jag köra cykel igen. Lite mysigt att åka bil ihop precis så som vi brukade göra i Alabama. Här lyssnar vi på radio Stockholm istället för NPR. 
 

4 comments:

Anne-Marie said...

Dessa fina tulpaner som du kan köpa. :) Känner mig avundsjuk eftersom jag aldrig hittar några här. Hann inte kommentera under helgen - underbara bilder du har på vinter. Så vackert det är nu i Stockolm. Men så kallt. Mamma sade att det var -18 en morgon. Burr! Du som tycker om hälsomat, har du provat att åka till affären Gryningen på Söder? Jag var där när jag var i Stockholm i maj förra året. Den påminde mig litet om hur det är här i USA. Tror att du skulle tycka om den affären. Kramar!

Annika said...

Ja, nu är det nog den kallaste perioden på hela vintern. Inte här, men hos er.
Jag vill fortfarande ha en större blizzard!!
GIVE ME!!
Tulpaner köper jag varenda vecka också. Älskar dem!
Visste inte att vildris är svårt att få tag på hemma. Bra att du hittat det.
JA!! Mkt kardemumma ska det vara i semlorna, mums!!!!
Gott med bullar, så GOTT!!
Jag vill också ha en sådan där kamerapåse. Jag lägger ju oftast bara ner min stora kamera i handväskan också. Orkar sällan släpa på kameraväskor.
Kramar!!

Lotta said...

Tulpaner och kardemummabullar, så härligt!!

Dina bullar ser helt fantastiska ut. Du kan verkligen!

Just hemkommen från en brakmiddag...känner mig övermätt men roligt såklart att äta ute en vanlig tisdagkväll.

Vi lyssnar på NPR i bilen ;)

Kram!!

Desiree said...

Anne-Marie, ja det har varit riktigt kallt på sina håll. minus 18 är väldigt väldigt kallt. Tack för tipset om Gryningen på Söder. Det känner jag inte till men låter som något jag skulle gilla. Åker gärna dit.
Kramar!

Annika, vildris har jag kollat efter men inte funnit tidagare. Köpte med mig vildris från USA sist vi var där just för att det inte fanns här. Men positivt att det numer finns. Jag blir glad av mina tulpaner varje vecka. De lyser verkligen upp och ger den där färgkicken man behöver så här års.
Kram!

Lotta, bullarna har jag inte bakat själv men dessa ser riktigt goda ut. En av bagerierna där jag handlar bröd hade dessa framme och de ser väldigt lockande ut.
NPR är bra :-)
Kram!