Thursday, March 1, 2012

Fredagstema

Yes, nu är våren här och mars har gjort sitt intåg. Ny månad och nya ämen, denna gång från Olgakatt. Lite panik i första ämnet som är " Det brinner! Vad vill du rädda?"

Det allra viktigaste för mig när det gäller prylar är min dator. Där har jag ju mina foton. Nu när man inte längre har fotoalbum så är ju datorn det gigantiska fotoalbum man har. Jag har även lite kort i vanliga album som jag ännu inte har scannat in och dessa skulle jag försöka rädda också. 

Förutom min dator skulle jag grabba tag i min kamera.
Mitt smyckes skrin som ligger i vårt kassaskåp samt våra viktiga papper som vi har där. Jag har bland annat mitt Birth Certificate från USA och C har sitt Amerikanska medborgarskaps intyg där samt våra pass.

Sedan skulle det underlätta om jag fick med mig mina glasögon och kanske ett set med kläder så att man har något ombyte. 

This is it tror jag. Hoppas att man slipper att någonsin vara med om något sådant här. 


Lite Stockholmsbilder som jag tog igår kväll då skymningen sänkte sig över staden stax innan kl 18.
 Stadshuset med sina tre kronor som siluetter mot himmelen.
 Partier med is som ännu inte smält, partier med öppet vatten och partier med isblock som flyter omkring.


Här kring Slussen ligger ännu isen kvar i just denna lilla viken.
Nu vet man att det är vår när de första personerna kommit och satt sig här på kajkanten vid Slussen. Det är ett riktigt vårtecken.

Vackert med skymningsljuset som sänker sig över stan och isflaken som ligger och guppar på ytan.

Älskar siluetterna av alla tinnar och torn som finns i Stockholm när de avteckar sig så här mot kvällshimmelen.


Stockholm är fullt av byggkranar. Det byggs både här och där.
Det där sista blåljuset över Götgatan och Globen längre bort som lyser i olika färger varje kväll. Dessa är några av mina platser och vyeer som jag passerar var dag då jag cyklar genom staden.

Idag är det ju Friday! Yay! En strålande vacker men lite kylslagen morgon. Stannade till på mitt favvis cafée denna morgon och tog en cappuchino. Första fredagen på länge eftersom det varit kallt och snöigt som gjort att jag inte cyklat de senaste veckorna.  Förra fredagen hade jag punka på bakdäcket men de kom ihåg mig. Idag är jag bjuden på födelsedagskalas. Ella (C´s systerdotter) fyller 3 år. Hon vill bjuda på det allra godaste hon vet som för tillfället är hamburjare och singoallakex. :-)

13 comments:

Marie said...

Wow, vilka bilder!

Gnuttan said...

Vi är inne på samma sak idag: Foton! De kan ju bara inte ersättas. Ett extra ombyte var ju också en riktigt bra "idé". Ska jag komma ihåg om jag, ve och fasa, en gång verkligen skulle hamna i situationen.
Trevlig helg!

Katarina said...

Så fina bilder. Foton, ja. Jag har tyvärr redan en gång i livet mist allt jag ägde, dvs. mitt hem. Så jag får nog understryka att alla prylarna hemma är på något sätt ersättningsbara, dock inte fotografierna och mormors antika möbler som hade gått i generationer, denna gång till mig.. Men de är borta och ersattes med liknande, men det var ju inte hon som suttit i dessa möbler..

Karin said...

Vackra bilder från en fin stadsdel!
Kul att läsa andras inlägg på detta tema, det blir som ett slags facit på om man själv glömt något. Det hade jag. Glasögonen! Och extraglasögonen.

Desiree said...

Marie, tack så mycket. Det är otroligt fint nu när det är klart väder och man får dessa jättefina färger på himmelen på morgonen och på kvällen.
Kram!

Gnuttan, jag tror att just foton är det som de flesta skulle se till att rädda. De är ju helt oersättliga om man skulle förlora dem för alltid.
Ha en bra helg.

Katarina, usch fy vad trist att du behövt vara med om något sådant. Det mesta går ju att ersätta som tur är och det viktigaste är ju att man själv och de runt omkring en klarat sig oskadda. Men sedan är det väl foton och kanske några saker som man har mycket minnen kring som man gärna skulle vilja få med sig. Jag hoppas innerligt att man inte behöver vara med om detta. Jättetrist att höra att du behövt gå igenom detta.
Kram och trevlig helg.

Lotta said...

Jag insåg ju vid vårt inbrott hur skört det är med oersättliga föremål och foton. Viktigt att tänka på det och planera för back up och kanske ha ett bankfack eller liknande. Se till att hemmet är brandsäkert och att alla brandvarnare fungerar!

Dina bilder är sååå vårhärliga. Stockholm är en underbar stad men speciellt charmig på våren och sommaren. Love!


Ha en fin fredag! Vi har ganska kyligt idag

Kramar!

Annika said...

Precis, vi skulle rädda ungefär samma saker.
Just dator, kamera, viktiga papper etc.
Som du säger, måtte vi aldrig få uppleva detta.

OCH du, vilka BILDER!!!
Vilket LJUS!!
DET är det där ljuset jag talar om då jag talar om marsljuset hemma.
Det finaste i världen!
SÅ magiskt och så vackert!
TACK för att du lägger ut.
Jag älskar bilden du tagit under bron. Otroliga färger!
KRAMAR!!

Desiree said...

Karin, tack så mycket. Ja visst är det bra att göra en sort checklista genom att läsa dagens inlägg hos andra. Men hoppas innerligt att man aldrig behöver vara med om detta.

Lotta, ja du som precis varit med om inbrott har det ju färskt hur mycket man kan bli av med. Så trist att du behövde vara med om detta. Jag har som tur var varit förskonad av både inbrott och brand än så länge. Vår i luften och jag blir så lycklig av detta!
Kram!

Channal said...

Vackra Stockholmsbilder! Ja, Alla bilder är mest värdefulla tycker jag också! Tänk om din dator kraschar? Då förlorar du allt!
Fin fredag till dig... Kram Anna

Desiree said...

Channal, tack så mycket. Om min dator krashar har jag backup som jag ser till att gör regelbundet just för att jag inte ska förlora alla mina värdefulla bilder.
Trevlig helg.

Saltistjejen said...

Å UNDERBART vackra bilder Desiree! Jag får nästan Stockholmslängtan!!!! :-)
Jag skulle också rädda datorn först. Just för bilderna där!
Kul med 3-års kalas! Hoppas det blir goda burjare och singoallakex!!! ;-)
Kram!

Desiree said...

Saltis, tack. Det börjar bli riktigt fint nu och vårkänslor ligger i luften. Hi hi det blev ett kul och gott kalas. Burjarna var goda men singoallakexen hoppade jag över tog lite av glassen istället :-)
Kramis!

Lotta said...

Det verkar som om vi skulle rädda ungefär samma saker om det började brinna :-)
Superfina bilder!