Thursday, February 16, 2012

Road trip California

Nu har vi bokat resa! Känns helt underbart! Denna gången blir det västkusten och Kalifornien. Om nu vintern envisas med att bita sig fast så tänker vi iallafall inte snällt sitta och vänta ut den utan vi ser till att få lite förskott på vår och sol. Den 22 mars sticker vi och blir borta över påsken i år igen. Påsk i Sverige har vi visst inte firat sedan 2006. Det ska bli helt underbart att få utforska lite av västkusten. 

Guideboken köpte jag strax innan jul så att jag skulle ha julledigheten på mig att hinna läsa igenom och påbörja planerandet. Jag är glad att jag hann ta mig igenom hela boken. Kalifornien är en stor stat, en av USAs största och jag inser att det finns mycket här att se och uppleva. Det här kortet tog C på mig utan att jag visste att han fotade. Här sitter jag djupt koncentrerad och bläddra och läser.


Man fick med en bra karta med Fodor. Jag har försökt skissa lite hur våran preliminära färdrutt ser ut. Det blir en loop med utgångspunkt i LA. Vi flyger från Europa till LA och hämtar ut våran hyrbil där. Sedan kommer vi köra längst med kusten hela vägen upp till San Fransisco. Följa den vackra och slingrande Hwy 1. I San Fransisco har jag en kompis som bor så det blir kul att stanna till där och hälsa på henne. SF är annars en stad som jag gillar mycket. C bodde där i ca 10 månder precis strax efter att vi börjat dejta. Jag var över på en konferans och hälsade på honom i samband med konferansen och jag har också varit i SF innan dess en gång med mina föräldrar. Men det är en underbar stad som man gärna upplever flera gånger. Sedan är planen att vi fortsätter norrut längst med kusten nästan upp till slutet på CA och gränsen till Oregon. Längst med vägen norrut får vi självklart passa på att köra igenom Napa och Sonoma och få njuta av god mat och gott vin längst med vägen. Kalifornien är också en stat som har många riktigt coola och vackra nationalparker. Jag ser väldigt mycket fram emot att få uppleva både Redwoods i norra Kalifornien och de gigantiska sequoia träden i Kings Canyon National Park. Yosemite kommer defintivt att bli en höjdpunkt. Det finns otroligt mycket att se och uppleva som sagt. Monteray Bay, Carmel, de vackra gamla Spanska Missions klostren. I norr finns gamla guldgrävar byar och vulkaner. Det kommer att bli både kust och inland. Landskapet över dessa stora avstånd kommer att bjuda på en mång fasseterad och mäktiga naturupplevelser. Det är just en sådan road trip som vi ser fram emot. Att resa runt på det här sättet är det vi gillar bäst och något som passar oss utmärkt. 


Ser otroligt mycket fram emot detta :-) 
Nu börjar nedräkningen.

12 comments:

Marie said...

Åh, vad avis jag blir! Det här är ju verkligen en drömresa! Jag längtar redan efter alla dina fina bilder därifrån! :)

anna of sweden said...

Åh, så roligt! Härligt att ha något att se fram emot!

Annika said...

FASIKEN vad roligt!!
OCH vad snart ni drar!!!
ROLIGT!!
OJ; vilken härlig resa!
SER redan fram emot alla dina inlägg.
Du, du kan hälsa på i Weed hos AM!!
VAD coolt det vore!!!
Jag har varit i SF och i San Diego. Peter och jag har en liknande resa inplanerad hösten 214 då K börjar college...Flyga till LA, ta oss upp längs hwy 1, wine country etc...
OOOOO jag kan inte bärga mig tills jag får läsa om er resa!!!


NEj, nu har blogger börjat med jobbigare verifiering...
I samma stil som blogg.se...SUCK!!!
Aja, det får gå det med ;-)

KRAMAR!!!!!

PS, bilden på dig är jättefin!!

Desiree said...

Marie, ja detta känns jättekul. Det finns så otroligt mycket kvar att utforska för oss i USA även om vi sett en del. Det är så lätt att resa i USA och gör sig perfekt för just road trips sedan har man ju alla dessa fantastiska naturupplevelser. Jag hoppas att denna drömresa får chansen att bli verkligehet för er så småningom.
Kram!

Anna, ja det känns otroligt roligt. En energikick som denna är precis det jag behöver just nu.
Ska bli såååå underbart!!
Kram!

Annika, vi drar ju på olika resor ungefär samtidigt insåg jag. Du på kryssning och jag på road trip. Ja hi hi det blir kanske så att jag kan titta förbi Anne-Marie i Weed. Jag har inte fastställt rutten helt ännu men jag får se till att ta hennes nummer så att vi kanske kan svänga förbi på en kopp kaffe :-)

Vad kul att du och Peter planerar en likande resa till 2014. Då kanske lite av det jag tar upp kommer kunna funka som reseinspiration. USA är ett fantastiskt land och det finns så mycket kvar jag är sugen på att se och uppleva så det finns fortfarande gott om road trips på min wish list. C bokade hyrbilen igår. Det lär nog bli många bilder :-)
Kram!

Saltistjejen said...

ÅÅÅ så UNDERBART Desiree!!! Vilken resa! Wow! Ni har verkligen något att se fram emot! och det är ju inte alls långt kvar heller. Bara en dryg månad ungefär. HÄRLIGT!!!!
Kram!!

Miriam said...

Va underbart! Ser verkligen framemot att läsa om det sen! Du har verkligen rätt inställning, bort från mörkret och när du kommer tillbaka kanske det är vår på riktigt.

Va glad jag blir att du ska roadtrippa i Kalifornien :-P Känns nästan som om jag ska följa med haha

KRAM

Skruttplutt said...

oh vad roligt!!

Anne-Marie said...

Det är klart att vi skall ses om ni kommer i närheten av Weed och Mt Shasta. :) Vad roligt med en riktigt ordentlig tur i Kalifornien. Ibland tror jag många inte förstår hur stort Kalifornien är - litet större än Sverige. Har förstått av mail jag får att många svenskar inte riktigt fattar att det är en mycket stor stat. Jag kan skicka ett mail till dig privat med mitt telefonnummer så får du slå en signal om det passar. Och vi kan ju också höras via mail. Kramar!

Lotta said...

Underbart!

Vilken resa! jag blir avis och vill också ;)
Får hänga med via dina vackra bilder. Som jag tycker så mycket om.

Det blir hur härligt som helst. Inte långt kvar heller.
Tyvärr missar vi varandra den här gången, men vi får ta igen det nästa gång.

KRam!!

Annika said...

Roligt! Vi ska också till San Francisco på semester i mars - fast det blir lite tidigare, runt den 13e. California dreamin' :)

Desiree said...

Saltis, ja ska bli underbart som sagt :-)
Kram!

Miriam, jag tar mer än gärna med alla mina bloggvänner på road trip genom att skriva och fota allt eftersom. Det måste ju vara vår då vi kommer tillbaka annars blir jag grymt besviken.
Känns helt rätt att ha något sådant här att se fram emot.
Kram!

Linnea, jepp jag känner mig helt lycklig nu när detta är bokat.
Kram!

Anne-Marie, ja det skulle vara otroligt roligt om vi får chansen att ses i dina hemtrakter denna gången. Jag tänkte att jag också skulle maila dig så att jag har ditt nummer. Vi har ju som sagt inte riktigt bestämt rutten helt ännu. Känner att jag måste räkna lite mer på avstånd. Jag skulle som sagt väldigt gärna vilja se Mt.Shasta vulkanen som alltid ser så vacker ut på de foton du tagit. Dessutom hoppas jag vi skulle hinna förbi Lassen Volcanic National Park som ligger i dina trakter. Men jag mailar dig.
Kram!

Lotta, synd att vi missar varandra men det lär bli fler chanser. Jag får bjuda på fina bilder och berätta om road trippen istället då vi är ute på resande fot.
Kramar!

Annika, kul att ni ska till San Fransisco ni ska dit. Det är ju en sådan härlig och vacker stad.
Kram!

Charlotta said...

HURRA!!!! Jag ser fram emot en mkt utförlig rapport eftersom vi kör nästan samma resa (fast lite längre upp) i juli. Speciellt Yosemite ska bli väldigt, väldigt kul!