Sunday, February 26, 2012

Solig Söndag

Vaknade och kollade ut och såg till min lycka att det var klarblå himmel och sol! Underbart. Kändes som en bra kompensation för lördagens grå väder.


 En yummy pannkaks frukost/brunch. Lyxade till med färska bär och provade Maries pannkaks recept med bovete. Väldigt goda. Eftersom lördagen bjöd på ganska tråkigt väder så ägnade jag mig lite åt att kolla in vad det dykt upp för vårkläder i butikerna. Vi har en riktigt stor galleria ute i Sickla som har massor med butiker. Jag fick ha lite kul innan jag klarade av matinköpen.

 Även om jag inte shoppade loss så köpte jag lite. Fastnade för sockorna med roliga färger och toppen från HM med den söta blomdekorationerna vid kragen. Jag fick också med mig ett par snygga svarta jeans. Hade egentligen inte plannerat att handla några men råkade få med mig dem till provrummet och de satt så perfekt att jag var tvungen att ta med mig dem hem. Riktigt sköna så de fick vara värda sitt pris även om de var lite dyrare än vad jag brukar handla jeans för.


Idag var det som sagt strålande väder. Det blåste friskt. Jag och C tog en liten utflykt i bilen. Åkte ut mot Dalarö. Det är otroligt vackert här ute i skärgården så här på vårvintern också liksom på sommaren. Man får en helt annan bild av skärgården när man besöker den på andra tidpunkter än på sommaren.

 Delvis öppet vatten och delvis is. Än är det långt kvar innan man är sugen på att ta sig ett dopp.


 Såg dessa personer som var ute och åkte långfärdsskridskor. Måste varit en fantastisk tur för isen låg spegelblank och fin och sedan värmde vårsolen lite mot ansiktet. Men det kändes också lite vågat att åka skridskor nu då isen börjar spricka upp och det varit töväder ett tag. Gäller att man har erfarenhet och är försiktig antar jag.


 Skärgården är vacker så här års också. Lugnare. Nästan inga människor.


Söta Dalarö kyrka.

Det har varit en kall och klar natt. Det var riktigt kyligt att cykla imorse men imorgon ska det bli goa sköna fem plusgrader. Det ser jag fram emot. 

10 comments:

Anne-Marie said...

Vilken frukost! Ser fantastiskt gott ut. Var hittar du så fina, färska bär så här års? Bovetepannkakor har jag aldrig provat men låter mycket godare än de man äter t ex på restaurang i USA. Härligt med blå himmel. Håller med dig om att skridskoåkning verkar litet farligt så här års med töväder. Ni har varmare nu än vad vi har. Det svänger! Kramar!

Katarina said...

Åh, vilken gärlig frukost med bären! Skönt att vädret blev bra så man får chans att njuta av vädret när man är ledig.Så vackra vinter bilder och nu ser man i ljuset att det är vår på D.

Kram

Annika said...

Vilket LJUS det är i dina bilder, Desiree!
OH WOW!
NU kommer det allra vackraste ljuset på hela året för er, och det syns i dina bilder.
Underbara skärgårdsbilder.
OCH frullen...O MUMS!!! SÅ GOTT!!!
Det är perfekt att vara gift med dig ;-)
Kramar!!!

Desiree said...

Anne-Marie, hittade faktiskt bären på min Ica i Sickla. De hade färska bär på extra pris. Så jag slog till. Bären kom från Spanien. Receptet hittade jag som sagt hos Marie som bor i Munchen. Goda med en lite lätt nötig smak av bovetet.
Riktigt gott.
Kram!

Katarina, blev jätteglad då jag såg att det var sol ute igår. Lördagen hade ju inte erbjudit så kul väder. Även om isvindarna blåste så är det så himla skönt att få njuta lite av solen.
Kramis!

Annika, du har så rätt Annika. Nu kommer det där vackra vårljuset. Man blir riktigt lycklig av detta. C tycker om att jag kan laga goda grejer och uppskattar detta. Jag tror att Peter är minst lika lycklig över att vara gift med dig med tanke på alla dina goda middagar du lagar på helgerna.
Kram!

Linnéa i Colorado said...

Oh vilken hemlängtan jag fick när jag såg klipporna.. s¨vackert!

Saltistjejen said...

Aaaaaaah!!! Du DEN isen ar to die for!!!!! :-) Wow!!
Det spritter i mina skridskoben hahaha!
Härlig söndag! Skärgården är fantastisk alla årstider tycker jag.
KRAM!

Taina said...

Det var friskt vågat att åka ut på långfärdsskridskor nu!

Kul att ni fick i alla fall en fin dag i helgen. Jeans i Sverige är väl jättedyra? Topen var jättegullig!

Kram kram

Lotta said...

Annika sa det!!!

Det är perfekt att vara gift med dig. Du fixar, du kan, du är med på äventyr ;)

Bilderna är helt enastående. Har tittat flera gånger.
Kärlek!

Kramar

Desiree said...

Linnea, klipporna och skärgården är otroligt vacker.
Kram!

Saltis, ha ha underbart att läsa din reaktion och att du fick sådan skridskokänsla. Det såg helt underbart ut när de åkte. Jag skulle bara vara lite orolig för att att isen skulle hålla eller vara väldigt svag på sina ställen. Jag hade mer än gärna åkt med någon som var erfaren. Helt spegelblank och fin med solsken. :-)
Kram!

Taina, jag hade som sagt inte vågat åka på egen hand nu när det varit töväder i ca 10 dagar. Men jag hade gärna åkt med någon mer erfaren person. Jeans finns i alla prisklasser beroende på märke eller inte. Jag gillar MQ´s jeans i vanliga fall men nu fick det bli ett par Levis.

Kram!

Lotta, tack så mycket. Jag älskar som sagt att åka på utflykt även om det inte alltid är långt bort. Men vill gärna komma iväg ut någonstanns och se något nytt på helgerna.
Kramis!

willowday said...

Oh, dear. I'm going to write in English although have been living in Sweden long enough that I could pull it together and write in Swedish...but it feels so much better this way. Just a quick note that I've stumbled upon your blog today. Great photos! I'll be back!