Tuesday, February 14, 2012

Vårkänslor

I söndags var det strålande väder och man fick den första tydliga vårkänslan. Solen lyste, himmelen var klarblå och det var töväder. Is och snö smälte i solskenet och man fylldes av den där glädjen och hoppet om att våren kanske smått är på väg. Helt underbar känsla.


Jag och C åkte in till stan för att träffa vänner och gå en långpromenad på Djurgården. En långpromenad var helt rätt sätt att njuta av denna underbara vårvinterdag.

En gammal spårvagn passerade Djurgårdsbron när vi stod där. Gillar de gamla charmiga spårvagnarna bäst. Det är ju fantastiskt att de finns kvar och fortfarande rullar.

Märktes att den där vårivern och glädjen hade smittat av sig på alla. Folk gick man ur huse för att få njuta av denna härliga dag. Mycket folk på uteserveringar.

Här ute på Djurgården bor det inget fattigt folk. Det finns en hel del gigantiska och påkostade hus. En del är naturligtvis ambassader.

Detta tycker jag fortfarande är lite lustigt att se och något som känns så otroligt svenskt. Denna njutning av solskenet. Men nog njöt vi också där vi gick i fulla drag. Tänk att man kan bli så lycklig av att få se solen. Men efter en lååång och mörk vinter så får man ett lyckorus av sådana här dagar.

Det låg verkligen en känsla av VÅR i luften.

Isflak i solskenet som flyter omkring och smältvatten som droppar här och var. Vi gick i ca 1.5 timmar och avslutade sedan promenaden med en härlig lunch på Blå Porten.Svanarna här verkade ha tagit sig en tupplur i solskenet och stoppat i näbbarna under vingen. Vårkänslorna varade inte så länge för denna vecka verkar vintern ha bitit sig fast igen. Det har kommit mer snö idag och det ska tydligen komma mer under kvällen. Så cykeln fortsätter att stå parkerad i garaget. Även om det inte är lika kallt nu så är det mycket snö och modd på vägarna och trottoarerna/cykelbanorna. Jag hoppas på att det kommer in en front med töväder så att en hel del av detta verkligen får chansen att smälta bort. Nu vill jag ha VÅR!!!!!


11 comments:

anna of sweden said...

Wow! Så otroligt vackert! Sådana dagar är snö helt okej. Men nu får det gärna bli vår för min del!

Kram!

Marie said...

Vad härlig det ser ut! Det får gärna bli vår hos oss också snart, men det snöar för tredje dagen i rad nu, snöstorm! Superfina bilder!

Lotta said...

Desiree.

Alltså, dina bilder. Du gör mig lycklig, det har jag sagt förut men jag blir extra varm inombords när jag ser vackra vinterStockholm genom dina ögon.

En dag att vilja vara med på. Älskade Stockholm.

Kram!!

Saltistjejen said...

UNDERBART!!! Och du, just de här skiftningarna i vädret och årstiderna är så härliga tycker jag. Man KÄNNER verkligen att en ny årstid är på intågande även om det lär dröja innan det är vår "på riktigt" (norrlänningarna kallar ju även vårvintern för en årstid och har därmed 5 årstider...). Otroligt vackra bilder från Stockholm. Här är mulet idag. Och fortfarande rätt milt tror jag.
Vill även ge eig en V-Day kram i efterskott eftersom jag inte als hann in hos dig igår då det var en rätt stressig och full dag för mig.
KRAAAM!

Annika said...

HELT underbart, min vän!
Jag ser våraningen i dina bilder. Ett löfte om vårvinter och ljus!
Marsljuset i Sverige är bland det vackraste JAG VET!!
Ha det i åtanke sen!
OCH plåta åt mig, min kära vän!

Ja, jag vet ju hur mkt ljuset betyder för nordbor då det kommer!!!
SÅ stort!!

Här har vi inte haft ngn vinter alls, som du vet. Det känns så underligt.
OCh idag är det sol, fågelsång och det ska bli 12 grader varmt.

TACK för fantastiska foton!!!

Desiree said...

Anna, ja sådana här dagar känns det ok med snö men jag håller med dig, nu vill jag ha vååååår :-)
Kram!

Marie, ja det där med hoppet om våren visade sig vara kortlivat. Nu känns det som om vintern har återvänt med full styrka istället. Här har det också snöat rätt rejält senaste dagarna. :-(
Jag hoppas det kommer ordentligt med töväder snart.
Kram!

Lotta, mmm Stockholm är en otroligt vacker stad. Jag slås ofta av dess skönhet. Stockholm kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta.
Kram!

Saltis, tack så mycket för V-day kramen skickar en till dig självklart. Ja det borde man kanske göra att lägga till vårvintern som en egen årstid som norrlänningarna gör.
Kram!

Annika, kul att du gillade alla bilderna. Känns som det blivit mycket bildbomb på sistone här på bloggen med vinter bilder. Kan du inte skicka hit de där 12 graderna. De skulle sitta fint nu så att vi får bort den här snön som nu kommit. Hela denna vecka har det bara varit grått, snöigt och allt blir otroligt smutsigt. Nu är det dags för vår på riktigt känner jag.
Kram!

Millan said...

Men ah vad harligt det ser ut! Jag lider veriligen av sverigelangtan just nu. Vad vackert det ar i Sverige!! Otroligt egentligen. Sarskilt en solig dag saklart ... underbart. Just det dar med att sitta med nasan i vadret och njuta av solen kanns sa svenskt. Precis som om alla satt sig for att liksom tina upp efter vintern :-). Kram

Eleonor Walston said...

Det far mig NASTAN att langta tillbaka. Jag gillar inte kylan men det ser sa mysigt ut. Och det ar verkligen kul hur svenskar sitter och blundar med ansiktet mot solen.

Anne-Marie said...

Visst är Stockholm fantastiskt vackert. Oavsett om det är vinter eller sommar. Onekligen känns det som om våren är på gång i Stockholm när jag ser dina bilder. Men det är ju bara mitten av februari så mycket kan hända. Att sitta vänd mot solen är nog ett riktigt svenskt fenomen. :) Tack för vackra och vårliga bilder! Kramar!

Desiree said...

Millan, söndag var helt otroligt vacker. Man märker hur mycket solen gör på humöret och hur en sådan här dag får en att skina upp och nästan tina själv. Men resten av veckan har det varit vinter igen. Imorse var det återigen minus 8 grader och vi har fått en hel del snö denna vecka. Men jag hoppas att våren kommer snart.
Kram!

Elenonor, ja visst känns det otroligt svenskt när man ser andra som sitter med ansiktena vända upp mot solen och blundar och njuter för fullt. Men det gör man verkligen. Sådana här dagar är fina. Men nu är kylan tillbaka som sagt.
Kram!

Anne-Marie, en liten kort försmak på våren fick men men den verkar dröja. Där lär nog vara vinter en månad till åtminstone tror jag. Men det är ändå viktigt med sådana här dagar då man får just det där hoppet och föraningen om sol och fina dagar som kommer.
Kram!

Vid fjell og fjord said...

Vilka underbara bilder du tagit!!Här är det allt annat än sol,bara regn och blåst (fast å andra sidan försvinner ju snön då).
Längtar till Stockholm när jag ser korten.Tyvärr har de senaste huvudstads besöken enbart varit för ambassads besök men det är ändå så underbart att komma dit igen (till Sthlm alltså och inte till ambassaden :-) ).
Kram "Florida" Cecilia (som ständigt byter bloggadress uppenbarligen)