Wednesday, February 8, 2012

Vit Skärgård


I söndags åkte vi ut på en lite bilutflykt. Vi åkte ut i skärgården och fann detta vinterlandskap. Det snackades ju om Rysskyla och Snökanon i fredags och det visade sig att snökanonen hade dumpat rejält med snö just här ute i skärgården. Vackert här ute men så annorlunda mot hur det ser ut på sommaren då man normalt vistas här ute.

 Det vita landskapet låg tyst och öde. Man hörde endast knarret från snön under fötterna.
Nästan svårt att urskilja vart stranden tar slut och vart vattnet börjar. Känns som om man kan gå rakt ut långt långt.


 Det blåste ganska friskt så vi fick ha huvorna uppe. Det var inte lika soligt på söndagen som det varit på lördagen men ändå skönt att komma ut en sväng.


 Plötsligt såg vi en helikopter i luften som var på väg ner vid stranden för att hämta upp någon typ av last. Det var riktigt coolt att se den så här på nära håll och se hur det yrde av snö i luften då den landade.


 Det hade kommit MYCKET mer snö här ute jämfört med Sjöstaden och innerstan.

 Ett stilla och vitt landskap. Nästan som om tillvaron blir till ett svartvitt fotografi.


 Det var nästan så man kunde tro att man hamnat betydligt längre bort än i skärgården. Det kändes nästa som om vi befann oss i djupa skogar mitt i norrland någonstanns.

 Gick ner till strandkanten här vid klipporna. Här låg ett ytterst tunnt is-skikt på vattnet. Man kunde se hur isen böjde sig och böljade under de mjuka vågorna som kom med jämna mellanrum. C ville självklart gå nära nära is och vattenkanten fast jag sa att han skulle akta sig. Det hade ju blivit väldigt både blött och kallt att köra hem om han åkt i med foten. Så här ser det alltså ut i skärgården på vintern. Det har kommit en hel del snö under den gångna natten hos oss. Nu ligger det ett vitt fluffigt lager överallt.

8 comments:

Marie said...

Åh, vad vackert! Sverige är fantastiskt vackert!

Katarina said...

Det är så vackert med vinter bilder!! Desiree, jag tror att du gillar vintern, mycket!!! :)

Roligt att kunna ta bilen och komma ut till andra områden i skärgården, det är ju rätt nära för er. Samtidigt när jag ser bilderna försöker jag föreställa mig hur vackert det är där på sommaren!

Kram

Taina said...

Snacka om vinterlandskap! Men det såg farligt ut där C står så nära vattnet. Med största sannolikhet hade Jonas varit i. Han ska alltid gå för långt, hahahaha!

Tur att du skrev att helikoptern hämtade någon LAST. Jag läste med spänning först bara NÅGON.

Kram kram

Desiree said...

Marie, ja visst är det vackert även om det är vinter ute i skärgården.
:-)
Kram!

Katarina, vintern kan vara vacker så visst finns det stunder av detta som jag njuter av även om jag inte skulle ha något emot lite vår nu. Skärgård tänker man sig ofta vår/sommar men kul att få se det från en helt annan sida. Denna vita, tysta och orörda sidan.
Kramis!

Taina, ha ha jag vet. Jag blev ju helt nervös över att han stod så nära vattnet i synnerhet som isskorpan på vattnet inte alls var så tjock. Helikoptern verkade transportera iväg olika typer av rätt stora aggregat/fläktar. Vet inte alls vad de ska vara till eller vart de skulle men coolt att se hur de bar sig åt.
Kram!

Annika said...

Helt underbart.
Vilken STILLHET!
Kan nästan höra tystnaden.
Lugnet.
Jag hade så gärna velat vara med er därute.
toppenfin Bild på er två också!
GILLAR den.
Underbara foton, helt enkelt!!
KRAM!!!!

Saltistjejen said...

Skärgården är sååå vacker även på vintern. Jag tycker den känns helt annorlunda då. Som en annan värld än på sommaren. Men jag älskar det! När jag var yngre hände det att det var riktigt kalla vintrar så att det frös i innerskärgården och då hände det att jag åkte långfärdsskridskor där med pappa. DET var helt fantastiskt! Särskilt då vi kunde åka till samma öar som vi om somrarna seglade till! :-) Magiskt!
Tack för dina vackra bilder!!!!
Kramar!

Lotta said...

Skärgården är unik och vår allemansrätt också som gör det möjligt att besöka öarna!! Här är allt privat.

Bilderna är underbara.
Det ser exotiskt och skönt ut. Tycker om snöknarr.

Bilden på dig och C är urfin!

Kraam!

Desiree said...

Annika, ha ha måste prova lite kul och annorlunda bilder så som den på oss. Men det var vacker härute även om det var mulet denna dagen. Du hade garanterat gillat denna vinterutflykt.
Kram!

Saltis, ja precis! Du har så rätt i det du säger att det känns helt annorlunda att vara här nu då det är snö och vinter. Det är en helt annan sida av skärgården. Knappt så man känner igen sig. Vad mysigt och trevligt det låter att vara ute så där och åka långfärdskridskor så som du och din pappa gjorde. :-)
Kram!

Lotta, ha ha ja bilden på oss blev lite rolig. Det blåste ju rätt friskt så det var skönt att ha luva på jackan.
Kram!