Wednesday, February 1, 2012

Vintermix

Nu kan man verkligen frossa loss i tulpaner. Känns helt rätt att njuta av av dessa just nu. Få en liten aptitretare på våren. Älskar att det finns så många olika sorter och olika färger att välja bland. 
 
Brukar köpa en ny fin bukett varje vecka då vi är iväg och veckohandlar på lördagar. Denna vecka fick det bli dessa rosa. 

 Igår var jag och kollade in en modern version av Svansjön.
De hade gjort om denna klassiska balett story till en uppsättning med modern street dance. Det blev hur coolt och bra som helst. Jätteroligt att få se något sådant här. Dansarna var verkligen superduktiga och jag njöt i fulla drag av att få se denna pjäs. Jag var där med C´s syster och en vän till henne. Jag måste erkänna att jag inte visste mycket om vad vi skulle se innan jag kom dit. Mia hade ringt mig och undrat om jag ville gå med strax innan jul och jag tänkte att det alltid är kul att gå och få uppleva lite kultur och tackade glatt ja även om jag inte var insatt i vad vi skulle se riktigt. Denna moderna uppsättning av Svansjön har visat sig vara oerhört populär. Tydligen har biljetterna sålt slut ända fram till december i år så Mia måste haft tur då hon fick tag på dessa. Vi hade riktiga kanonplatser också. Satt faktiskt på rad 1 vilket kan tyckas lite väl långt fram men det funkade mycket bättre än vad jag trodde att det skulle göra. Jättekul att få se denna story på det här sättet.  

 
Tog detta foto då vi var ute och gick i söndags. Det finns gott om båtar som ligger förtöjda längst med kanalen. Olika båtar av alla slag stora som små. Denna kan man tex köpa om man har lust. En del av dessa är nog husbåtar där folk bor. Även om jag gillar att bo nära vatten så skulle jag nog inte vilja bo på en båt. 

Idag är det ruggigt kallt. Jag och C ställde cyklarna i garaget och tog bilen idag. Minus 11 grader har jag ingen lust att cykla i. Någon måtta får det vara. Jag cyklade hem igår efter Svansjön föreställningen och det var redan då rejält kallt med minus 7 grader och det kändes som det räckte gott och väl. Det talas om Rysskyla och Snökanoner i väder prognosen. Dessa två ord är inte mina favoriter.

4 comments:

Annika said...

ÅÅÅHH!!
Jaghar hört SÅ mycket bra om den uppsättningen, Desiree!
Skulle gärna se en jag också! ROLIGT att du gillade den så mkt!!
NU får du beställa biljetter på Operan och se den klassiska. Den sätts upp i vår. Härligt, härligt med dans!!
Underbart!
Rysskyla på vintern, och ryssvärme på sommaren!
HAHA!
Jag gillar det!
Vi borde absolut byta plats nu, du och jag!

Millan said...

Ah vad skoj! Jag har aldrig varit pa ballett men skulle garna vilja ga. En modern version later helt klart som min grej dessutom. Vad skoj.

Huva vad kallt ni har det. Minus tre har i morse ohc det rackte mer an val. Problemet i engalnd ar ju ocksa att husen inte ar varma heller. Pa jobbet sitter jag brevid ett stort gammalt fonster som slapper in allt for mycket kyla och hemma ar det svinkallt pa golven aven om vi har varmen pa for fullt. Tur att det inte brukar vara kallt sa lange har!

Vilket vackert foto. Jag alskar batar och hav men inte heller jag skulle vilja bo pa en bat .. tror jag.

Kram!

Saltistjejen said...

Vad roligt! låters om en toppenföreställning. Kul att den var så bra. Tycker det är sååå olika detta med nyuppsättningar av gamla traditionella verk. ibland blir de strålande och ibland blir det bara så fel.
Minns en väldigt omskriven och lyckad föreställning av Medea också för många år sedan i Stockholm.
Och du, båt ja. En av mina fd kollegor på KI har en bror som bodde i en husbåt någonstans i Stockholm. Själv tycker jag det låter ganska häftigt ändå. Bara man har tillräckligt med plats och badrum. :-)
KRAM!

Charlotta said...

Vad kul! Mina kompisar ska titta på den här, ska VB:a ditt inlägg så de vet att de har något bra att se fram emot :=)

Kram!