Sunday, February 19, 2012

Helgen

Just nu är det slaskigt värre men det är iallafall äntligen tö väder. Även om det är slaskigt och skitigt just nu så känns det väldigt positivt att det går åt rätt håll. Jag är lycklig över att se snön försvinna och kunna ta fram cykeln igen.


Just nu är det helt rätt med gummistövlar. Jag köpte ett par förra året för jag insåg att det svenska klimatet kräver att man har ett par gummistövlar. Lördag tog vi en tur till Fotografiska och kollade in Anton Corbijn utställningen där han fotat kända personer. Egentligen var inte detta en utställning som jag hade planerat att gå på så jag hade inte så höga förväntingar på den och blev postivt överraskad. Det var en hel del coola porträtt han hade tagit.

Vi hade ju besök av C´s kompis F denna helgen som kommit upp från Lund. De gick ju på Ramstein konserten i fredags och båda hade gillat konserten. Jag själv tog det lungt och kollade in finalen i På Spåret istället. Passade mig betydligt bättre.

 
Vi hade först tänkt att vi skulle gå ut och äta på lördagkvällen. Men när jag började kolla på ställen och restauranger på fredagen så insåg jag att vi var alldeles för sent ute. Ska man ut och äta i Stockholm måste detta bokas 1-2 veckor innan åtmistonne. Det går inte tro att man ska hitta något med en dags varsel. Men det blev en riktigt god middag hemma istället. Vi var ju tre stycken som både tycker om att laga mat och är intresserade av mat så oss gick det ingen nöd på. Det blev en väldigt trevlig och god middag vi lagade tillsammans. 


När vi lämnade Fotografiska så tog jag dessa bilder av Stockholm i detta dunkla lite dimmiga skymingsljuset. Det var rått och grått med duggregn i luften. Sådant väder man inte vill ge sig ut i onödan så en god middag hemma kändes som helt rätt beslut. 10 comments:

Marie said...

Det har töat i München också i helgen, skönt! Och jag håller med, På Spåret är bättre än Rammstein... ;)

eastcoastmom said...

Och jag har aldrig sett På Spåret! Finns nog på SVT Play, ska kolla.

Annika said...

Är det verkligen så illa att man måste boka restauranger flera veckor i förväg? Det minns jag inte alls från när jag bodde där - men jag kanske åt mycket på studenthak också...

Annika said...

Töandet ger mig kalla vibbar, men jag vet att du är GLAD!! OCH det måste ju bli tö för att det ska bli VÅR!!
HIHI!!
Gummistövlar är ett måste i Sverige!
JAG vill också gå till Fotografiska!!
I sommar. DÅ!!!
Kramar!!

Desiree said...

Marie, skönt att det har töat för er också. Är som sagt sugen på vår nu så även om det blir slaskigt och smutsigt just nu så känns det som det går åt rätt håll nu.
Kram!

Eastcoastmom, ja kolla på SVT play för På spåret är kul och trevligt program. Jag tycker många gånger att frågorna är rätt svåra så jag hade inte klarat att vara med i programmet men de som tävlar är duktiga och det är kul att lära sig lite nya saker som bonus medan man tittar.
Kram!

Annika, visst kanske det går att hitta ställen men vill man gå på något lite bättre ställe eller ställe som fått bra betyg och recensioner så får man nog se till att boka minst en vecka innan. Vill man gå på de riktigt kända får man nästan boka 2-4 veckor innan. Känns som om folk går ut mer nu än tidigare och lördagkvällar är eftertraktade.
Kram!

Saltistjejen said...

Härlig helg och du som vill ha vår och inte gillar snö måste tycka det är skönt med tö. :-)
kram!!

Ulf said...

Va? McDonalds har väl inte bordsbeställning?

Lotta said...

Snygga Bilder, snygga gummistövlar!

Fotografiska är på min lista. Absolut. Det ska hända den här gången.

Skönt med tö nu! Förstår att du njuter av att cykla igen.


Kramar!

Anne-Marie said...

Mysiga kvälls/nattbilder av Stockholm. Gummistövlar tror jag är en bra investering. Fick investera i riktiga gummistövlar på Hawaii pga allt regn. Men måste man boka bord så lång tid i förväg överallt? Eller är det bara speciella restauranger? Litet skillnad mot Mt Shasta. :) Kramar!

Desiree said...

Saltis, ja även om det är grått och lite trist just nu så tycker jag att det är underbart att det är tö. Nu känns det som om våren kan vara på väg :)
Kram!

Ulf, nejdå McDonalds kan man alltid slinka in på. Men personligen gjorde jag slut med McDonalds för ca 7 år sedan och har inte ätit där sedan dess.

Lotta, kan som sagt rekommendera fotografiska varmt. Gillar att de varierar och tar in nya utställningar relativt ofta.
Trevligt museum med en trevlig shop.
Kram!

Anne-Marie, det är egentligen om man vill gå på de restauranger som har fått bra betyg, lite mer kända ect. Men eftersom vi alla tre är intresserade av mat så ville jag gärna gå på något bra ställe som vi provat innan eller någon av restaurangerna som vunnit Gulddraken. Men om man inte har några större krav så kan man nog hitta med kort varsel. Gummistövlarna är jag glad över just nu. De var väl värda sin investering.
Kramar!