Wednesday, February 9, 2011

Subscribing to dinner

In the last couple of years it has become very popular here to get your groceries delivered home to your door step. There are a number of different companies that you can subscribe to that come up with five dinners for four persons and deliver the recipes for these dinners as well as all the ingredients that you need to cook them. Then you do the cooking at home. I think there are at least between five and ten different such companies. A lot of people find it really convenient because then they don't have to struggle to come up with ideas of what to cook for dinner during the work week and they also don't have to go shopping after work.

I have considered subscribing myself but when giving it some thought I have realized that it isen't really a good offer for me after all. At first it sounds great and it may be for many people. At first I thought, great then I don't have to go grocery shopping but that is not true really. You get the ingredients for your dinners but you still end up having to go to the store as you still need to buy breakfast items, cleaning items, and everything else that you need and want except for what is covered in the recipes. Also I eat quite a lot of fruit and vegetables so I would have to go to the store and buy that as well. Also I am kind of picky when it comes to fruit and vegetables so I would want to select those myself.

I also asked some people at my work place if they had tried any of these companies and if the portion size was satisfying or if they felt it was a little too little. Some people said that the serving size was kind of smallish. Some one else mentioned that they had seen a correlation of what was put in the recipes with the special offers the store had that week.

I also think that it is kind of expensive. What you end up paying the most for is someone else finding you recipes and deciding on what you are going to cook and even if it is not the most fun thing to figure out what to eat each evening I feel I still can do that by myself. Going grocery shopping may not either be my favorite thing to do but since I still have to go to the store to get everything else that is not covered and delivered it still does not eliminate me going to the store.

I also still think it is kind of expensive considering what you get. It costs about 500-750 kr for five dinners of four servings each.

Have any of you tried this kind of dinner subscription? What do you think about it? Good or bad? Would you try it?


10 comments:

charlotta said...

vi har aldrig fastnat för det där med matkassarna, men vi har kompisar som har det och de är nöjda. för vår del har det dock aldrig varit lönt, mest för att jag försöker undvika kött i den mån det går och ofta går de inte att få i vegetarisk tappning. dessutom är vi röriga när det gäller middagar (eh, middag ikväll, nä, ska vi gå ut och äta kanske? eller äta det här istället, det är jag sugen på!) så det hade aldrig fungerat :=)

Annika said...

Nej, faktiskt inte. Funderar ibland på att köpa matvaror online. Nästan alla affärer har ju den tjänsten, men jag känner att jag kanske vill handla själv iaf (fast jag HATAR det), se grönskerna och frukten jag köper etc. Har dock en kompis, Monica, här i US som ofta köper mat online och hon är alltid nöjd. Dinner service käner jag tyvärr ingen som provat. Tycker det låter lite dyrt, speciellt om portionerna är små.
Hoppas ngn kommenterar som har provat detta.
KRAMAR!!!

Livet enligt Jenny said...

Åh detta gav vi på jobbet till en arbetskamrat som är ungkarl och fyllde 30. Han fick sin kasse i måndags och var kanonnöjd med innehållet. Linas matkasse fick han ifrån... Annars är det nästan alla på min arbetsplats som använder sig av detta, antingen varje vecka eller varannan.
Kramen

Taina said...

Nä har aldrig provat och i ärlighetens namn så är jag inte intresserad heller. Inte som jag lever nu i alla fall. Vill, som Annika, SE vad jag handlar. Men ska bli kul att läsa om det, dvs vad tycker de som verkligen provat.

KRAM KRAM

Millan said...

Nej jag har inte heller provat men har vanner som har och med valdigt olika betyg. Jag tor lite att det beror pa vilket matintresse man har kanske? Jag tycker ju om att tanka ut vad vi ska ata i veckan och har inget emot att kopt ingredienserna sjalv heller. Dock har vi borjat handla maten pa natet sedan nagot ar tillbaka och det funkar kanon. Att storhandla med tva barn ar INTE avslappning sa det har funkar mycket battre for oss. Visst ibland far vi kopa till nagot, men vi behover andra inte spendera timmar i affaren med alla andra pa lordagformiddagen.
Kram!

Marie said...

Matkassar tycker jag verkar lite sisådär, verkar vara så många bassaker man måste köpa till iaf, o då väljer jag hellre helt själv vad jag ska äta! Däremot saknar jag en affär som leverar hem här i München, när vi bodde i England hade vi det en gång i veckan o det var kanon!

Anonymous said...

Aldrig! Jag vill kunna gå runt och välja själv, lukta, kolla, bli inspirerad. Typ toapapper och så skulle jag kunna tänka mig, men aldrig mat.

Surviving Sweden said...

No, I haven't tried the matkassa - but we subscribe to an organic veggie delivery service and it is great....

Desiree said...

Charlotta, ja det är rätt många faktorer som gör att det inte funkar så bra. Man kanske vill ha vegtariskt eller något annat eller kanske inte tycker om allt som kan plockas med. Vill man dessutom gå ut och äta lite nu och då så tappar man också den spontatinteten.
KRam!

Annika, jag är precis som du att jag vill kunna välja själv speciellt frukt och grönt även om det inte är speciellt kul att handla. Dessutom blir det inte riktigt att handla online för här får man bara till själva middagarna men inte något annat eller extra så man måste ändå bege sig till affären och komplettera med en hel del. Så det blir tack men nej tack för min del.
Kram!

Livet enligt Jenny, jag kan tänka mig att det funkar utmärkt för vissa som denna ungkarlen på ditt jobb. Jag vet att det är flera på mitt jobb som antigen har provat eller är interesserade av att prova. Alltid interessant att höra vad folk tycker.
KRam!

Taina, jag håller med om att jag också vill SE just vad jag plockar ner. Jag är interesserad av mat och matlagning och vill kunna påverka så mycket själv så detta vill/vågar jag inte överlämna till någon annan.
KRamis!

Millan, jag tror precis som du att det främst är till för folk som inte är så interesserade av matlagning. Jag hade kunnat tänka mig att handla vissa basvaror on line men jag vill nog ändå plocka just frukt och grönt dessutom är det rätt dyrt att näthandla och få det hemkört även om det är bekvämt. Kanske kommer priserna på detta går ner så småinigom. Jag kan absolut förstå att ni inte vill storhandla med två barn. Hade vi haft barn hade vi fått dela upp det så att en av oss åkte och handlade och den andra stannade hemma med barnen.
Kram!

Marie, det hade varit kanon med att få basvarorna hem och det finns ju förvisso här men jag känner att jag ändå kan åka till affären när jag ändå ska handla en del kan jag lika gärna köpa allt. Vi kör ändå med veckohandling och storhandling. Även om det tar sin tid på en lördag så slipper jag handla något alls under veckan då det är stressigt och sent många gånger.
KRam!

Sporty, ja precis! Nej jag vill liksom du veta vad jag stoppar i mig och inte överlåta det till någon annan.
KRam!

Suviving Sweden. That sound nice. What is the name of the company? Do you get it deliverd each week?

Anna, Fair and True said...

Jag har inte provat själv men vet flera som provat och de är nöjda. Sedan gillar de inte varje recept men de är ganska picky, särskilt barnen som inte äter så varierat tyvärr. Jag tror dock det kan vara värt det, särskilt om man är en barnfamilj som stressar med hämtningar på dagis och aktiviteter. Vi har dock Ekolådan med frukt och grönt och är väldigt nöjda med det.