Sunday, February 20, 2011

Soft Sunday

Söndagen bjöd också på kallt väder men inte lika kallt som i lördags. Det var strålande sol och en klarblå himmel som bara kändes så underbart idag igen. Förutom kylan har det varit toppen väder. Vackra men kalla vinterdagar. Man får bara klä sig varmt så funkar det ju fint.

Njöt av en skön och lång söndag morgon med DN läsning i sängen först. Gillade de vackra iskristallerna som bildats på vårat sovrumsfönster. Vi brukar sova med fönstret på glänt även om det är kallt ute och då bildas dessa vackra snökristaller där varm och kall luft möts.

Började morgonen med att stoppa in dessa i ugnen. De var bara att köra in eftersom jag hade kalljäst dem övernatt.


God och lååång söndagfrukost. Finns inget som slår doften av nybakat bröd då man kliver upp ur sängen.


Vi njuter fortfarande av sådant som kaviar och mejeriproukterna som finns här. Så himla gott!


Fortsatte sedan med att planera road trip i USA. Snart är det inte långt kvar och det var dags att boka inrikesbiljetter, hyrbil och lite hotelnätter här och var. Vissa av ställena i närheten av nationalparkerna Big Bend och Guadalupe Mountains ligger relativt avlägset och är riktiga små ställen så man vill gärna försäkra sig om att man har en säng att övernatta i här ute. Jag ser så himla mycket fram emot denna resa och att få komma till Birmingham och få njuta av våren där samt krama om vännerna.

Vi for sedan till the mall - Sickla Centrum. C ville till sport butiken för att köpa ett par sulor till sina skidpjäxor. Han ska nämligen iväg och åka skidor i Alperna med sin pappa nästa helg. Jag får dock snällt stanna hemma den här gången. Jag unnar honom verkligen denna resa.

Söndag middag åt vi ute hos mina föräldrar som också de snart reser iväg för att hälsa på min bror som bor i Moskva med sin fru och dotter. Vi hade en födelsedagsdpresent till lilla Alexandra som fyller 1 år inom kort. Mina föräldrar ska dit och fira henne. Innan vi lämnade USA hade vi köpt ett jättegulligt överkast som hon får från oss.

7 comments:

Katarina said...

Era helg frukostar ser så goda ut och inbjuder till en lång frukost i god tid, skulel jag tro.

Hur gör du när du kall jäser bröd? I kylskåpet?
Jag köpte kaviar förra veckan på IKEA, åh vad gott det är! Jag saknar verkligen också dessa mejeri produkter som finns i Sverige. Jag får vänta tills jag kommer hem i sommar.

Kram

Desiree said...

Katarina, tack så mycket. Det är roligt att kunna lyxa till det lite med frukosten då man har mer tid på sig under helgerna. Ja man kalljäser genom att lösa upp jästen i kallt vatten och sedan låta den jäsa i kylen över natt.
Du får njuta av god mjölk,yogurt och annat då du kommer hem nästa gång.
Kram!

Annika said...

Jadu, era helgfrukostar skulle platsa i vilken kokbok som helst. Underbara!
Ditt bröd ser SÅÅÅÅÅÅ gott ut!! OCh du har rätt, det är itne mkt som slåt doften av nybakat bröd!!!
KRAM!!!

Anne-Marie said...

Förstår att du känner dig trött på denna vargavinter som Stockholm haft. Det måste vara en stor omställning och skillnad mot södern där ni bodde. Sedan är det ju vackert också med iskristaller och gnistrande snö. Jag har följt din blogg även om jag inte kommenterat (följt den litet i "smyg" ;)). Härliga frukostar verkar ni ha. Kaviar får jag snåla med eftersom jag inte kan köpa det enkelt där jag bor. Min snälla chef och Anne (i Oregon) brukar ge mig och skicka till mig då och då.

Marie said...

Vilken härlig söndag ni hade! :)

Desiree said...

Annikam, tack så mycket. Det blev himla gott. Det är något speciellt med nybakat varmt bröd att sätta tänderna i som bara är en ljuvlig upplevelse enligt mig.
Kram!

Anne-Marie, heeej :-) Jag har läst och följt din blogg också även om jag också måste erkänna att jag varit dålig med kommentarerna. Ska bättra mig. Ja det har varit en stor omställning för oss och vi känner fortfarande att vi är inte ställt om oss helt. Jag tror inte att vi förstod innan vi flyttade hit hur mycket vi påverkats och förändrats under de åren vi bodde i södern. Det var också så lätt att bygga upp en bild av Sverige som inte var sann då vi bara var här korta perioder och då aldrig behövde konfronteras med vardagen här på det sätt vi gör nu. Jag visste ju att klimatet inte skulle vara någon stor favorit för mig men ändå anade jag inte att det skulle påverka mig så mycket som det har gjort. Men vi får njuta av kaviar istället så länge ;-)
Jag minns också att vi spara på kaviaren då vi bodde i AL då vårat närmaste IKEA var i Atlanta. Gulligt av både Anne och din chef att ibland skicka lite till dig.
Sköt om dig och grattis igen till medborgarskapet.
KRam!

Katarina said...

Tack Desiree, då ska jag prova göra bröd till helgen, skönt om man slipper jäsningen på morgonen.

Kram