Thursday, February 24, 2011

Fredag och fredagstema once again

Friday! Sista fredagen för februari och sista fredagstemat från Annika är idag "När skymningen faller". Jag vill passa på att tacka Annika för riktigt bra fredagsteman. Det har varit jättekul att skriva om allihop och hitta passande bilder.

Det är allt något trollskt och vackert över skymningsljus (men jag tycker också om gryningsljus). Jag älskar färgerna på himmlen och ljuset då kvällen faller.


En kväll på våran gata på Lake Point Vista i Alabama.

Det är också något speciellt att se solen sänka sig ner över horizonten i havet. Det är en perfekt avslutning på dagen och låta sig komma till ro av ljudet av vågskvalp.


Ljuset kan också vara riktigt vackert här i Stockholm om vintern. Då sänker sig skymingen tidigt på eftermiddagen. Dessa bilder är tagna i december och då blir dagarna inte långa.


Men just hav och kvällshimmel är något magiskt över. Här har solen redan sänkt sig ner över horizonten och dykt ner i havet medans det sista blå kvällsljuset dröjer sig kvar. Detta är Mobilbukten och tvärs över bukten ser man staden Mobil med alla sina ljus på andra sidan.

Dessa foton är också tagna på vårat smultronställe nere vid kusten i Alabama. Den lilla staden Fairhope älskade vi alltid att åka till. Här har de speciella båtbryggor med tak som står på pålar i vattnet. Jag har hur många foton som helst tagna på dessa bryggor i olika skymingsljus. Här kunde man sitta länge länge och njuta av havsbrisen och den milda kvällen. Nu kan jag nästan inte låta bli att drömma mig bort dit en stund och sucka lite.

Men ljuset kan vara riktigt magiskt här också som sagt. Älskar när färgerna är riktigt intesiva och det nästan glöder på himelen. Såååå vackert.


Idag får vi besök. C´s pappa kommer för att möta upp med C. Imorgon flyger de ner till Italien och alperna för skidåkning i en vecka. Jag vet att de båda har sett fram emot detta otroligt mycket. Jag hoppas de får det riktigt gott och härligt. Jag stannar hemma och roar mig bäst jag kan här men det ska nog bli bra det med.

14 comments:

Saltistjejen said...

Å vilka vackra bilder! Och visst är skymningsljus bland det vackraste. Jag tycker även mycket om det där speciella blå ljuset som uppkommer om vintern i t ex Sverige när det skymmer. Det varar väldigt kort dock. En stund innan mörkret sänkt sig helt. Men det är vackert på ett så vemodigt vis.
Härligt för C att åka till Alperna!!! :-) Där var det länge sedan jag var. Typ 11 år sedan eller så tror jag...
Hoppas du får en fin helg och vecka trots att C är borta.
Kram!

Desiree said...

Saltis, tack. Håller med dig om att det där speciella blå ljuset är vackert men vemodigt. Det är så korta dagar då. Man sörjer liksom ljuset även om man tycker det är vackert på en och samma gång. Jag har själv aldrig varit i alperna så det är ett ställe jag gärna skulle åka till någon dag. Ha en fin helg.
Kram!

Eleonor Walston said...

Tack från mig och Jason =)
Det känns underbart att han fått jobbet. nu väntar vi på att kontraktet ska komma så han kan skriva under. han Tennessee licence har inte kommit än men det ska komma inom 2 veckor.
Det ska bli kul att flytta igen. Denna gång kommer vi inte göra det själva utan vi kommer anlita några som får göra det åt oss. Det är för tungt att bära alla möbler..
kram =)

Desiree said...

Eleonor, så skönt att ni slipper flytta själva och packa ihop allt. Lika bra att få flytt service eftersom det hade varit för långt att köra allt själva. Spännande framtid med flytt och bröllop och allt. Men det kommer bli jättebra. Jag är så glad för eran skull.
Trevlig helg.
Kram!

Charlotte said...

Fina bilder, som alltid!

Ljuset här i USA är annorlunda, jag tänker på det varje dag. Solen är som en stor orange boll när den går ner. Om jag kommer åkandes söderut, kan det ligga som ett gul/orange bälte över hela himlen.

Jag träffade en tjej som pluggat i Alabama. Hon talade så varmt om tiden där, tyckte att det fanns mycket att se och göra.

Härlig att få komma iväg till Italien!

Ha en fin helg
Lotta

Desiree said...

De flesta av korten ovan är faktiskt tagna i USA men det kan nog vara väldigt olika vart i landet man befinner sig. Ja det finns bra mycket att både se och göra i södern. Mycket mer än vad man tror.
Kram!

Anne-Marie said...

Vilka underbara kvälls- och solnedgångsbilder. De där rosa, röda och gula färgerna som finns ibland just på kvällen kan vara helt fantstiska. Ha en fin helg. Kram!

Desiree said...

Anne-Marie, tack. Jag älskar de där starka färgerna på himmlen. Men också det milda kvällsljuset.
Kram!

charlotta said...

jag älskar också solnedgångar och skymningsljus! tog den här när vi var i italien i höstas:

http://matrepubliken.se/2010/october/usch-vilken-trist-solnedgang.html

ingen superbra bild, men oj vilken fin och vacker kväll det var. en av de bästa någonsin.

hoppas du får en jättefin helg, kära du!

✿Ewa said...

Vilka fantastiska bilder!!!
Ha en skön lördagkväll :)

Eleonor Walston said...

Ja det är otur att det inte finns någon IKEA i Nashville. jag tycker dom ska bygga fler IKEA här i USA och ha en i alla storstäder.
Pepparkakorna hittade jag innte på Big Lots. =9
kram

Annika said...

Vilka superbilder!!
Just ljuset när kvällen faller och gryningen gryr ÄR magiskt.
Som fotointresserad kan man bli kollrig då :-)
När kvällen faller komemr lugnet, och det gillar jag.
Precis som Lotta skriver ovan är solnedgångarna här hos mig också som ett stort runt klot som går ner. Häftigt. OCH så går det så fort...
KRAM och TACK för at du gillade temana dena månad.
DU har varit så flitig!! DET är kul för mig.
KRAM igen!!! Håller på att förbereda middagsbjudning nu.

Bejla said...

Härliga foton!

Anna, Fair and True said...

Å vad många vackra bilder!