Thursday, February 17, 2011

Fredagstema


FRIDAY, yey! Bästa dagen på veckan. Nytt fredagstema från Annika. Idag ska det handla om du och din dator/läsplatta/mobil/padda/iPod. Det får bli jag och min dator. Jag ÄLSKAR min dator. Skulle inte kunna tänka mig att leva utan den eller internet. Totalt beroende av båda två. En bra dator som är snabb är viktigt för mig att ha. Jag gillar min laptop och föredrar laptop framför stationär dator alla gånger. Skönt att kunna ta med den och ibland sitta vid köksbordet, ibland ta med den till soffan och krypa upp där. Helgmorgnar tar jag ofta med mig den in i sovrummet och kryper ner i sängen och läser bloggar där.

Denna dator är relativt ny. Jag fick ju köpa en ny dator precis innan vi lämnade Alabama för min gammla crashade helt plötsligt. Det var en stark åskstorm som jag tror utlöste det hela. Vi hade även en stationär dator och två tv-apparater som dog pga av detta åskoväder. Så denna fina dator av märket Samsung köpte jag i augusti och jag är väldigt nöjd med mitt köp. Jag kollade ganska länge i butiken innan jag bestämde mig för denna.


Något som är väldigt viktigt för mig förutom snabbhet, batteritid, skärm är tangentbordet. Det måste kännas skönt att skriva. Det måste även finnas en vettig musplatta som är smidig att navigera. Det fanns många datorer som jag ratade just pga av musen och tangentbordet då jag skulle köpa min nya dator som blev den här. Jag skulle bli galen på jobbiga tangenter eller en mus som man inte har full kontrol över. Jag älskar hur tangenterna både känns och låter på denna. Lite knäppt kanske eller är detta något som är viktigt för er också?


Jag brukar oftast sitta och knappa, kolla bilder, bloggar och läsa vid köksbordet. Vi har inget skrivbord eller kontor här så jag och C andvänder köksbordet till surfande och annat dator knåpande.

Avslutar med lite fina vinterbilder. Det är vackert när luften är klar. Man får nästan en lätt rosa slöja på himmlen då solen går ner och upp. Just nu är det hela minus 12 grader.

Resten av kvällen ska jag ägna mig åt detta som bilden visar ovan. Jag ska softa i min soffa och njuta av mina nya tulpaner och mina levande ljus och krypa in en stor go filt.

7 comments:

Victoria said...

Lövely!!
Kramar och trevlig helg!/Vic

Marianne said...

Jag håller med! Det är jätteviktigt hur tangentbordet och musen är. Men nu har jag stationär (har kvar min lap också, så klart) och det är en höjdare när man jobbar mycket vid datorn. Apple har jättebra tangentbord, mjuka och sköna. Musen är otroligt bra, i stället för kula drar jag med fingret ovanpå den, så skrollar den. Och den är snygg också!

Ha en skön helg!
KRAM!

Saltistjejen said...

Haha jag gillar också att tangentbordet känns skönt att skriva på. låter knäppt men det ger en känsla ju. Jag kan dock inte direkt peka på vad jag gillar med olika tangentbord, och jag kan tycka att olika tangentbord känns bra trots att de känns olika att skriva på vid jämförelse...
Och visst är det så att det skulle kännas otroligt tomt utan dator och internet idag!
Ha en riktigt fin fredagskväll och en mysig helg!
Kramar!!

Annika said...

Jadu, skriver under. Datorn är min älskling också. Viktigt att den är snabb och BRA!
en bra dator är a och o!
Älskar min, har seperat mus till min, och den är jättebra.
Tänk vad tomt och trist det skulle bli utan www och våra datorer. GULD!!
Ja, jag tror att ipods är billigare här i US, så du ska absolut vänta tills ni kommer hit.
Fredaag, totalt LOVELY!!!
KRAM!!!!

Desiree said...

Victoria, tack det samma.
Kram!

Marianne, ja så det är alltså inte bara jag som tycker att tangentbordet och musen är viktiga :-)
Apple har snygga grejer. De kan det där med design helt klart.
Trevlig lördag.
KRam!

Saltis, ja men visst är det så att tangentbordet ger en en viss känsla. Knapparna måste kännas mjuka och trevliga och för mig är också ljuet då man knappar viktigt. Ingen dator och inget internet, jag tror jag skulle bli helt handikappad. Det finns inte i min värld.
KRraam!

Annika, Ja det får bli ny iPod i april i USA. Det lär nog bli en del shoppat på den resan. Ha en skön helg.
Kram!

Katarina said...

En icke väl fungerande dator, är väl en av de värsta stress momenten.. usch, vad dtor beroende man har blivit!

Datorna tangentbord är viktiga, likaså hastigheten och att skärmen visar upp skarpa bilder. vi har båden en stationär och varsin bärbär, vi klarar inte jobben med endast dn bärbara, det måste vara mer krut i hastigheten, ha ha.

Ha en härlig helg och njut av tulpanerna! Jag fann inga tulpaner igår när jag var ute och spande efter dom.

Kram

Taina said...

Sista bilden är ju bara för mysig! Skönt att krypa upp i soffan med tända ljus och fina blommor framför sig.

Vad gäller datorer så har jag inte tänkt så mycket på själva knapparna men däremot musplattan. Den kan driva mig till vansinne ibland. Så DEN är viktig för mig. Och hastigheten på nätet såklart.

KRAM!!