Saturday, February 5, 2011

Idag

Idag, vaknade och läste först bloggar i sängen och sedan tidningen. Fixade smarriga American Pancakes till C och mig med blågult tema i form av apelsinskivor och blåbär med lite valnötter strösslade över. Efter denna mumsiga frukost så var energin på topp.


Liten fortsättning på temat is blev det för min del. När jag går till jobbet och ska ta spårvagnen så går jag alltid via våran innergård. Denna skottas inte under vintertid och sandas inte heller. En hel del is har smält bort men en del var kvar just där jag brukar gå. Jag var trött på att halka runt eller behöva trippa försikitgt för att inte halka omkull så jag tog min spade och skottade rent en bra bit. Lite pannkaks energi gick nog åt här :-)

Sedan bar det av mot den vanliga lördags storhandlingen. Nu är alla skåp samt kyl och frys påfyllda liksom fruktfatet.


Det har varit en rätt fin dag idag. Halvklart med en del sol och blå himmel. Jag gillar detta kyrktorn man kan se från våran altan.


Ikväll ska jag laga till en god fisksoppa. Sedan ska vi faktiskt dra på fest ikväll. Vi blev inbjudna av vänner på " release party". Vet inte riktigt vad som menades med detta. Men vi fick redan på att värdinnan precis fyllt år så C är ute och jagar födelsedagspresent just nu. Det blir mingel och snittar så det ska bli kul att gå på.

11 comments:

Eleonor said...

Jag älskar att gå på IKEA här.. Speciellt på en vardag då det inte är så mycket människor där. Sedan ser man alltid några svenskar vilket är lite trevligt. Man hör ju engelska hela dagarna och att höra svenska gör att man känner sig hemma.
Vi har lite saker kvar till bröllopsfixet men snart är vi klara.
Vad gott det låter med fisksoppa- Du får uppdatera om den blev god!!
Kram

Desiree said...

Eleonor, jag minns alltid hur mitt hjärta klappade lite extra varje gång vi åkte till just IKEA. Det fick bli då och då för oss eftersom det ändå tog 2.5 timmar enkel resa. Ibland hittade man någon svensk i personalen att prata lite svenska med och det var nice.
Jag uppdaterar gärna om soppan blev god.
Ha en fortsatt trevlig helg.
KRam!

Monica said...

Här ser det precis likadant ut, med isbanorna menar jag, skulle behövas fler som du:-). Får väl göra som du. Vi har en heltidsanställd fastighetsskötare med en väldigt bra lön och jag undrar verkligen över att det sköts så lite inom vårt område denna vinter, det är isbana överallt. Trevligt med födelsedagsparty, har inte hört "release" om såna, bara när någon släpper sin musik eller liknande.

Monica said...

Förresten, hur gör du dina amerikanska pannkakor? Om du har tid att berätta:-)

Saltistjejen said...

Vilken perfekt lördag! Både lugn och ro, lite nyttiga måsten fixade och sedan fest! :-)

Anonymous said...

Vilken fin lördag du verkar ha.

Jag lyssnade på P1 idag, Vetenskapsradion hette programmet. Det handlade om hur man bygger hur hemma nu jämfört med förr (stora fönster, ljust, öppen planlösning) och jag tänkte på det du skev om att man känner sig om om man bor i ett akvarium ibland. De gick runt i Hammarbysjöstad och talade speciellt mycket om hur lägenheterna där var byggda. Väldigt intressant och ett tips att lyssna på!

Desiree said...

Monica, det finns någon fastighetsskötar service som sköter mycket av det andra men just innergården sandas och skottas inte står det på skyltar. Det var väl lite därför som jag kände att jag kunde ta ett krafttag själv så att det skulle bli bättre både för mig och för alla andra som passerar här. Jag är verkligen nöjd att jag fick bort så mycket is.
Pannkakorna är busenkla att göra
2 ägg och 2 dl fil som du först rör ihop. Sedan tillsätter du 2 dl mjöl (det går bra med bara vetemjöl eller för en mer fullkorns variant med fullkornsvetemjöl) 2 tsk bakpulver, 1krm salt, 1 tsk vaniljsocker. Blanda allt väl. Låt smeten stå 5 minuter och klicka sedan ut i varm stekpanna ca en matsked smet så att det blir som pösiga plättar. Stek någon minut på varje sida. Man kan ha blåbär i smeten om man vill så får du blåbärspankakor.
Kram

Desiree said...

Saltis, ja det var en skön lördag med en lagom mix av allt.
KRam

Linnea, åh tack för tipset om programmet det ska jag kolla efter för det lät som något som skulle vara extra interessant och roligt att lyssna på då jag också bor i just det här området. MOdernt och nybyggt är fint men kanske något mindre insyn.
Kram

Monica said...

Tack Desiree, pannkakorna ska jag göra och jag tänkte ta dinkelmjöl i, blir lite lagom nyttigt:-)

Desiree said...

Monica, ja dinkelmjöl funkar jättebra. Jag brukar blanda lite dinkel, lite vetemjöl med fullkorn och lite grahamsmjöl så att det blir 2 dl tillsammans. Ibland har jag ner lite havregryn. Vi åt faktiskt upp resterna idag från gårdagen.
Njut av den härliga solen idag.
Kram!

Eleonor said...

Tack vad glad jag blir!!
Ja det är verkligen härligt atrt man har fler badrum här i USA. I Sverige får man stå på kö till badrummet för att duscha.
De flesta sakerna vi har i lägenheten nu köpte vi på IKEA innan jul. Den stående lampan i vardagsrummet är Jasons sen innan och soffan också.
Ikea har så många fina saker.
Hur har din helg varit? och hur blev soppan?
kram