Thursday, February 10, 2011

Fredagstema


Aaaah äntligen fredag igen! Så himla nice! Veckan har faktiskt gått riktigt snabbt. Jag gillar då det går framåt. Då kanske våren kommer närmre. Just nu känns det som våren fått ett rejält bakslag. Det kom nämligen in en snöstorm igår med ganska mycket snö. Marken som var fin och bar, nu är det återigen vinterväglag. Vintern känns bara så himla lååååång här och kanske känns det extra lång både då vi inte är vana vid den och för att snön kom så pass tidigt. Det blev ju vinter här redan innan Thanksgivning.

Men idag är det iallfall fredag som sagt och det är dags för veckans fredagstema som Annika håller i. Dagens tema är "I dina kvarter". Så häng med så visar jag er runt i mina kvarter lite.

Hammarby Sjöstad bor vi ju i numer. Jag kände inte till sjöstaden alls innan jag flyttade hit men har blivit mycket positivt överraskad. En av de bästa sakerna med sjöstaden är just att det är omgärdat av vatten. Då vi bodde i Alabama saknade vi just närheten till vatten jättemycket och nu bor vi alldeles vid vattenet. Från våran uteplats så kan man se kanalen.
Sedan kan man också stoltsera med att man bor på gångavstånd från Stockholms enda skidbacke.


Nedersta bilden till vänster visar våran gata som vi bor på. Längst ner på gatan finns kanalen. Jag tycker om att det finns en hel del grönska i området fast det är helt nybyggt. Något jag snabbt lade märke till då vi flyttade hit är att Sushi verkar vara mycket populärt här. Det finns hur många Sushiställen som helst här. Kanske är sjöstaden Stockholms lilla Japan.Vid Lumatorg finns en av mina favoritbutiker som heter Fine Foods. Här finns massor av smarriga delikatesser. Man kan alltid hitta något gott här. Nästan lite farligt att slinka in ibland.


Till och från Sjöstaden blir det spårvagn som också känns lite mysigt att åka. Hela sjöstaden är en egen separat stadsdel av Stockholm som har just sin charm och karaktär. Vi får åka två stationer med spårvagnen till Gullmarsplan och sedan ta tunnelbanan därifrån. Eftersom det är tre olika linjer som passerar Gullmarsplan så behöver man aldrig vänta mer än någon minut för att det ska komma ett tunnelbanetåg. Jag gillar också att man har närheten till city här. På ett kick så är man uppe på söder eller de centrala delarna av Stockholm som Gammla stan. Det tar inte mer än 10-15 minuter att komma till central stationen med cykel härifrån.


Men det finns många valmöjligheter förutom att gå, cykla eller ta spårvagnen. Eftersom sjöstaden är lite av en flytande stadsdel så kan man även ta båten över till södermalm eller direkt till Djurgården för den delen. C brukar ta båten på morgonen då han cyklar

Jag trivs som sagt väldigt bra här och njuter av närheten till vatten som denna stadsdel är omgärdad av. Det finns många fina promenader man kan ta.

Jag gillar också arkitekturen på byggnaderna. Det är modernt och fint med många olika stilar, typer av hus och färger. Många hus har lite av den där båtkänslan i sitt utseende och även namnen på många av gatorna för tankarna till sjön och havet.

Detta var lite av mina kvarter som jag visat upp idag. Vi trivs som sagt bra här och bor kvar ett tag till. Vi har inte någon speciell plan eller tidsgräns utan kör på även om lägenheten helst skulle varit lite större så funkar det och just nu har vi varken lust att flytta eller köpa något.


HAPPY FRIDAY!

5 comments:

Saltistjejen said...

Jag tycker väldigt mycket om Hammarbys Sjöstad!!! Var där första gången för länge sedan. Då var bara en del hus byggda. De hade ngn form av bomässa där då. Men en alternativ sådan tror jag så det var folk som flyttat in som "öppnade sina hem" under en helg för folk som ville komma och titta. Minns att de olika delarna av sjösteden är lite olika. De närmast vattnet har mer sjötema medan de i "ekbacken" eller vad det kallades hade mer skogkänsla. Fint var det iallafall.
Sedan hade jag en doktorandkompis som köpte lägenhet där när jag var på KI, och på senare år har en av M´s bästa vänner bott i Sjöstaden. :-) Först i en 2:a och nu i en 3:a.
Närheten till innerstaden är också himla bra! Och som du säger närheten till vattnet. På somrarna är det jättefint att man t ex kan springa runt vattnet. Jag gjorde det lite när jag bodde i Årsta. Sprang mellan Gullmarsplan och Hornstull. Man kommer ju lätt över vattnet vid broarna också! :-)
Tack för din visning!
:-)
Hoppas nu att ni klarar av snön. Hörde av mamma att det kommit förfärligt mycket....
Kramar!!

Desiree said...

Saltis, du verkar känna till sjöstaden riktigt bra. Det är himla fint här. Jag gillar själv verkligen dels närheten till vatten och dels närheten till city. Det är dessutom nära till naturen och Nackaresrvatet vilket också är ett stort plus. Tack, ja det har kommit otroliga mängder. Trodde inte att jag skulle ta mig till jobbet igår.
Kram!

Bejla said...

Vilket vackert område! Ser verkligen fint ut, med vattnet och allt.

Annika said...

ÅÅÅÅ i SOMMAR ska jag hälsa på hos dig, så det så :-)
;-)
Ska bli riktigt najs att ta tvärbanan från Alvik till era kvarter.
Ser fram emot att Peter ska få se ert område. Tror han kommer bli jätteimpad. Jag älskar verkligen sjöstaden och jag förstår fullt ut att ni trvis där.
Du bor så jättefint!!
KRAM!!

Anna, Fair and True said...

Jag gillar Sjöstaden och skulle gärna prova på att bo där men Peter är lite anti, tycker att det ändå inte är I stan fast det kostar som i stan nästan.