Wednesday, February 2, 2011

Just nu...


Mode och trender:
Här har ni mössan som gäller i vinter som halva Stockholm bär på huvudet. Stockholmare må vara väldigt trendiga på många sätt men det är iallfall inte svårt att missa vad som gäller. Det räcker med att gå runt lite på stan eller åka lite med tunnelbanan och observera folk så ser man genast vilka trender som gäller. Tydligen har denna stickade mössa med fuskpälsboll blivit så populär att den säljer slut på en gång även om nya mössor konstant görs och säljs stod det i DN här om dagen.

Ålder:
Jag skulle nog säga att Svensken är rätt åldersfixerad. Man har de kända profilerna i tidningarna och nyheterna som xx-åringen osv som gjorde si och så. När man också läser om folk så får man direkt efter namnet redan på personens ålder. Jag kan nog tycka att det faktiskt inte alltid är relevant med en persons ålder så fort något skrivs om någon.

Vintern:
Har kommit av sig för tillfället och det tycker jag känns bara bra. Nu märks det som sagt att dagarna håller på att bli längre och man börjar också höra vårfåglar sjunga om morgonen. Det har varit tö senaste dagarna men frusit på under nätterna så nu får man återigen trippa fram försiktigt så att man inte halkar.

Korvmojjen:
Känns väldigt svensk. Överallt finns de både inne i stan och ute i förorten. Utanför varje shopping centrum och mataffär säljs det varmkorv till höger och vänster. Helt klart svenskens favorit snabbmat alla gånger.

Bostadsbubbla:
Snackas det om mycket och ofta. Ingen vet vad som gäller riktigt. Finns den eller finns den inte diskuteras ofta och livligt. Priserna på boende här är iallfall hiskligt höga. Många har mångmiljonbelopp i lån. Det verkar som om regeringen är något oroad över de många och höga lånen och försöker komma med olika förslag för att bromsa upp belåningsgraden.

Groundhog Day:
Har precis varit. Tydligen är årets prognos att våren ska komma tidigt! Det låter ju underbart men man kan ju undra om Phil har rätt i år med tanke på hur mycket snö som täcker hans kontinent just nu. En vän till mig hade en rolig kommentar på Facebook om groundhog day. Hon bodde tidigare i Alabama men har nu flyttat till Finland och enligt henne måste the groundhog få syn på sin skugga varje år i just Finland med tanke på hur lång tid det tar att få vår där.

Inredning:
Svenskarna är galna i både sina hem och inredning. Det finns över 50 inredningstidningar om man går in i pressbyrån och kollar i tidningstället. Tydligen satsas det allra mest på badrummet just nu. Det hetaste man kan ha är ett bubbelbadkar. Jag känner att jag klarar mig bra utan just ett bubbelbadkar. Vi hade ju ett sådant i vårat badrum i Alabama och det var faktiskt inte många gånger vi utnyttjade det. Det känns också rätt bökigt att rengöra och skrubba ett bubbelbadkar. Ett halfräscht bubbelbadkar känns ännu värre. Här lägger många dels oerhört mycket pengar först på sitt boende sedan på den "rätta" inredningen. För egen del deltar jag inte alls i det racet just nu. Jag vet inte ens vart och hur jag vill bo och känner att jag just nu bor helt ok här även om det inte är mitt egna hem.

Torka:
Är vad som råder ute i klädbutikerna just nu här. Det är bottenskrapet på rean som är kvar och speciellt mycket vårnyheter har ännu inte kommit. Det är för sent på säsongen för att man ska vilja köpa vinterkläder men för tidigt för vårkläder. Mig gör det inte så mycket faktiskt. Man spar iallfall på sina slantar och slipper lockas att köpa köpa.

Imorgon är det fredag med fredagsmys för vissa och bara skön fredag för andra (mig). Nice!

14 comments:

Saltistjejen said...

Roliga iakktagelser. Och du den där mössan har jag aldrig sett så det är nog sant att den är en "kommande måste ha" grej. :-)
Kram!

Monica said...

Stämmer bra dina iakttagelser;-)

Desiree said...

Saltis, jag fastnade också för den här mössan först och tyckte den var riktigt snygg. Men när jag sedan insåg att typ ALLA hade den så är jag glad över att jag inte hittade en sådan till mig själv. Hoppas du snart mår bättre.
KRam!

Monica, ja du känner igen alltihop antar jag :-)
Kram!

Skruttplutt said...

Haha oh vilken rolig post! Jag känner igen den mössan ifrån förra året. Snygg! Tråkigt att det blir så att alla använder samma kläder/stil i sthlm bara. Är det många som änvlder pälsvästar i år?

Kram!

Desiree said...

Linnea, aha så det är inte ens årets modell utan förra årets. Nä jag har inte sett så många pälsvästar. Det är iallfall inga problem att snappa upp vad som gäller i Stockholm.
Kram!

Victoria said...

Åh, korvmoj! De har det godaste käket!! Nu blev jag supersugen på tunnbrödsrulle med räksallad. Knorr, säger magen! ;o)
Kramar och trevlig helg!/Vic

Livet enligt Jenny said...

Ha vilken rolig mössa! Ja du vet jag är en sucker för mössor, vantar och halsdukar nu vintertid. Det är det som får mig att hålla mig från att bli galen...
Kramen

Desiree said...

Victoria, ja just tunnbrödrulle eller räksallad är ju svårt att få till någon annastans. Det får bli nästa gång du befinner dig i svedala.
Kram och trevlig helg

Livet enligt Jenny, ja den är fin.
Kram!

Annika said...

Vilket KUL inlägg!! Älskar den här sortens inlägg!
Typiskt trendsverige att alla ska ha såna mössor.Fast den var rätt kul, tycker jag! Men ändå: typiskt!
Korvmojj...LÖÖÖV them, too!! Nu skulle jag vilja ha en french hotdog med vitlökssås!!
Ålder och utseende är det lika fixet med här som där. MEN, men den skillnaden att jag tror att det är lättare för folk att accptera ålder här. Tänk på alla stengamla programledare som sitter på sin post ¨år efter år efter år, och samma sak i näringslivet.Här får man ju inte heller fråga om ålder på jobbansökan etc...
Torka i butikerna råder det till viss del här också, denna mellanperiod...
KRAMAR!!

Taina said...

Snygg mössa! Men det är inte kul att gå omkring och se exakt ut som alla andra. DET är väl det tråkiga med Sverige att du ska inte sticka ut så mycket och pressen är större där på ungdomar att modet skall följas. Slaviskt!

Här är vårkläderna framme i affärerna redan. Försökte hitta vantar till Liisa som har en förmåga att komma hem med EN vante från skolan. Det tycks bara finnas tunna handskar. Typ vårhandskar!!!

Ha en trevlig helg och lite fredagsmys kanske, hehehe!

KRAM!

Desiree said...

Annika, då får det bli fler sådana här inlägg :-)
Jag tror att ålder är något som är viktigt i hela västvärlden men jag upplevde det inte fullt lika fixerat i USA. Här är det ju så mycket del av folks identitet. Det är nästan så att åldern är del av namnet när man presenterar sig. Jag tycker inte att man nödvändigtvis behöver veta alla människors ålder som intervjuvas i tidningar hela tiden. Jag tror att det är lite mer flexibelt med hur man ser på ålder i USA som du säger så frågas inte det alltid vid jobbsök osv.
Ha en nice helg.
KRam!

Taina, ja som sagt jag tyckte den var supersnygg men har nu nobbat den då man ser den överallt på alla. Oj har ni redan fått in vårkläderna. Här börjar det komma men utubudet är väldigt magert än så länge.
Trevlig helg och nej det blir inget fredagsmys ha ha :-)
Kram!

anna of sweden said...

Håller med Annika. Älskar den här typen av inlägg!

Kram och trevlig helg!

Anna, Fair and True said...

Det har ju varit lite debatt om mössan, iaf de äkta, pga hur många [vad det nu är för djur] det går åt. Det är ju inne med päls överhuvudtaget vilket inte är poppis bland djurvänner.

Mika said...

Sån där mössa har typ varannan människa på stan... Vart fasen köper dem den? Sjukt snygg!!