Saturday, February 12, 2011

Snow and more snow

So much snow! Winter sure is back again. It has turned cold again also with a temperature of about -10 C (14 F). But the sun was shining and made the day beautiful.

Again the piles of snow are huge. The piles are difficult to cross specially when you are carrying heavy stuff or many bags. It is also difficult to park or get out of our parking spot. I am so glad we got a bigger car with four wheel drive at the moment. I am also really glad we have a proper garage parking even if it is tiny and tricky to park there to in many ways. At least it is much better and easier than parking a long the street.


Well I guess some will have to dig more than others. You seriously got to keep a snow shovel in your trunk so that you can get your car out. I am so glad I don't own this car.

9 comments:

Taina said...

Men jisses! Ni har ju fått lika mycket snö som vi. Det kan vara lite trist om man går och väntar på våren, men februari månad är en lurig månad. Både kyla och snö har ju en förmåga att visa sig då och då.

KRAM!

Monica said...

Väntar på våren:-) för jag tycker stockholmsvintern är vedervärdig! Den blir så ansträngande här och jag personligen jobbar emot den och det blir då bara värre. Växte upp fram till gymnasiet utanför Uppsala och det var ju likadana vintrar då men där fanns utrustning och kapacitet att ta hand om all snö och folk hjälptes åt hela tiden så det fungerade. Och vintern levde jag "med" istället för "mot" på ett annat sätt med massor av skidåkning och skridskoåkning. Sparkåkning också:-) men här i storstan fungerar det inte med dessa snömängder, ett par månader är OK, men ett halvår! Tröttar väldigt. Folk i Norrland skrattar åt nollåttorna och tycker vi är löjliga och gnälliga men de kanske inte har storstadstressen att utföra precis lika mycket arbete året om och stå på topp. Fungerar inte kommunikationerna här så är det ansträngande. Där kanske vägarna plogas och kommer inte folk till sina jobb så har man förståelse. Sen är arbetslösheten hög också där så folk är hemma ändå.

Saltistjejen said...

Oj den där bilen liknar nästan bilarna här efter vårt enorma snöfall för ett tag sedan!!!!!! Men ni har så mycket kallare! Här låg temperaturerna på runt 4-5 minus då. Nu är det varmt. Kändes nästan lite vårigt i luften igår.
Hoppas ni snart får lite värme ni med.
Kram!!

Marie said...

Jäklar vad snö! Nu förstår jag om ni börjar bli trötta på det, så här mycket snö kan det inte ha varit på många år!!

Annika said...

Du kommer att lappa till mig via cybern: men jag är avis...
Ja, inte på att skotta fram en sådan där bil, men på snön och er fina vinter. Februari är ju en sann vintermånad, ofta den mest vintriga av dem alla.
KRAM!!!!

Desiree said...

Taina,ja det har verkligen kommit drivor. Jag anar faktiskt att det kan bli värre att det skulle kunna komma så här mycket i slutet på mars eller snö i april även om det inte skulle bli så här mycket då. Ja det är ett stort bakslag för våren. Har ni fortfarande det mesta av er snö kvar eller börjar det smälta bort?
Kram!

Monica, jaaaa du säger och uttrycker verkligen det jag tänker och tycker. Håller sååå med dig i allt du tar upp. Även om norrlänningarna skrattar åt oss 08-or så finns det faktiskt själ till att jag valt att inte bo i norrland för jag skulle inte orka med ÄNNU mer vinter och mörker. Kanske borde man jobba med vintern istället för emot men jag vet inte om jag klarar det. Nu får du och jag tjata igång våren i Sverige :-)
Kraam!

Saltis, jag tänkte faktiskt på dina bilder då jag tog den där bilen på den insnöade bilen. Jag hoppas innerligt att det kommer lite mildare vindar men enligt närmaste dagars prognos så kommer det fortsätta vara kallt. Nu är jag glad så länge det inte kommer MER snö iallfall.
Kramis!

Marie, det sägs att det här året och förra året har varit de västa vargavintrarna på många många år. Man bara undrar hur länge det ska fortsätta vara sådana här vintrar. Det kanske håller på i många år till. Skönt att du slipper köra runt din barnvagn i detta.
KRamis

Annika, ha ha I know, I know och jag är avis på dig. Men visst är det så att februari är en vintermånad så att det kommit snö igen är inte något man ska bli chockad över på något sätt detta hade som sagt kunnat vara slutet på mars.
Kraaam!

Katarina said...

Oj, oj vad mycket snö.. Jag tänker på vad blött det ska bli snart! Har du stövlar!!

Fina bilder du visar oss. Jag tror att du längtar efter vårsolen nu!

Kram

Livet enligt Jenny said...

Oj ja den bilen blir jobbig att få ut! Tror nästan ni fick mer snö denna omgången än vad vi fick. Halkan däremot är helt galen! Försökte springa i lördags och det var som att halka omkring med bananskal under fötterna!
Kramen

Desiree said...

Katarina, ja jag skaffade faktiskt ett par gummistövlar som kan behövas när det blir tö. Jag längtar så efter vårsolen ska du veta :-)
Kram!

Livet enligt Jenny, oj låter farligt att springa nu. Det är på sina ställen glashalt här också. Man får ta det försiktigt. Läste i DN att det varit jättemånga benbrott på akuten.
Kram!