Wednesday, February 16, 2011

Lite smått och gott

Torsdag redan. Den här veckan har gått snabbt. De senaste dagarna på jobbet har varit väldigt intensiva. Jag ser fram emot helgen och att få pusta ut lite. Idag köpte jag mig lite nya tulpaner. Den gammla buketten höll på att tappa alla sina fina blad vid det här laget.

Jag har samlat Allt om Mats kokboks serie och nu fått ihop alla böckerna. De är indelade efter olika kategorier som Fisk, Köttfärs, Brunch, Pajer ect
De är riktigt bra och jag tycker att jag har hittat många recept i dem som varit goda och andvändbara. Nu senast kom Brunch boken och det är en av mina absoluta favoriter. Så här i slutet på veckan brukar jag börja fundera lite på vad jag ska lyxa till det med till helgen. Dags att bläddra lite i brunch boken och få inspiration. Brunch är min grej.

Snö finns det fortfarande gott om här. Det har varit klara och soliga vackra vinterdagar men det har varit kallt. Lite mildare dock här i slutet på veckan men inga plusgrader i sikte. Det stod i DN häromdagen att kylan tyvärr kommer att hålla i sig i flera veckor till så det lär ju inte bli vår på ett bra tag här.

Våra orkideér behövde lite TLC och de fick de av C. Han såg till att plantera om dem och ge dem lite ny och fräsch jord. Det verkar ha gett resultat för man ser att bladen ser piggare ut och att det till och med kommit nya blad på den ena. Köpte en fin rosmarin förra veckan. Gillar att ha färska örter hemma som man kan skörda av och använda i maten. Jag hoppas som sagt att orkidéerna blivit glada nu och vill blomma om snart.

11 comments:

Saltistjejen said...

Jag älskar också brunch! :-)
Hoppas ra orkidéer snart blommar igen då! Vår gamla orkidé blommade ju mer eller mindre konstant i ca 1,5 år innan katterna totalt massakrerade den så vi kastade den.... Den dag vi flyttar till större vill jag gärna ha orkidéer igen!
kram!

Marianne said...

Hjälp vad med snö ni har! Jättevackert.

Jag köpte en lite annorlunda kokbok, utgiven av Lantmännen. Var rädd om maten heter den, och den kostar bara 35:-. Om du går in på deras hemsida kan du beställa den. Den är jättebra, har bara testat ett recept än, men det var riktigt gott. Finessen är att de ger bra recept som man kan använda för resterna, så att man får en annan rätt av resterna. Så det är 50 recept för 100 dagar!

Jag måste också plantera om orkidéerna snart. Den ena har blommat över och den andra är på väg. När den också är slut ska jag ta tag i det.

Kram!

Marie said...

Brunch är härligt! Skulle gärna äta brunch hos dig nån gång, ni verkar kunna det där! :)

Anonymous said...

Jag håller med Marie! Ni verkar vara brunchexperter!

Taina said...

Vintern har verkligen tagit ett grepp om Norden! Helsingfors, där min bror bor, är ju som ett enda stort frysskåp.

Jag blir så impad av ditt planeringssinne för dessa frukostar/bruncher. Ska försöka jag med. Överraska familjen. Men så vaknar alla så olika tider..

KRAMAR!!!

MAJA said...

Vilka fantastiska fotografier! Är lite nyfiken på vilken kamera du använder.
Mvh
Marilene

Desiree said...

Saltis, wow låter underbart med en orkidée som blommade så länge. Du har nog gröna fingrar. Jag hoppas vi får dessa att blomma om.
Ha en nice helg.
Kram!

Marianne, ja den kokboken har jag också. Jag var på matmässan och fick den där. Tycker jättemycket om den. Den har massor med riktigt bra recept på enkel vardagsmat. Den har jag användt himla mycket faktiskt. Även om jag inte har några problem att göra av rester så tycker jag att den var toppen.
KRam!

Marie, är du på väg till Stockholm framöver så hör av dig. Jag bjuder dig gärna på brunch hemma hos mig. Hade en kompis som bor i USA här över julen som jag bjöd hem på brunch vilket blev himla lyckat och nice.
Kram!

Linnea, har du tid då du är här får du gärna komma på brunch. Men jag hoppas vi hinner ses på fika eller lunch eller något. Men jag förstår också att din tid här kommer att vara intensiv och att du har många att träffa.
Kram!

Taina, ha ha ja det känns verkligen som man bor i en gigantisk frys. Just brunch känns mysigt och kul att fixa till.
Kram!

Maja, tack så mycket. Kul att du gillar fotona. Jag har ingen avancerad kamera utan en Lumix med bra zoom och ett närbildobjektiv. Tänkte jag skulle gå en fotokurs för att lära mig mer och kunna använda våran systemkamera mer än vad jag gör då jag mest kör med min Lumix fortfarande.
Kram!

Millan said...

Gott med brunch! Jag gillar ocksa det. Du far beratta vad det blev for nagot i helgen sedan :-).
Fy sjutton vad vintrigt ni fortfarande har det. Min kompis aker hem till Stockholm om nagra dgar for att halsa pa o jag gissar att hon far en chock for har ar det i alla fall runt 10 grader. Jag hoppas snon forsvunnit om 6 veckor nar jag kommer hem! Forstar att du langtar efter var nu. Det maste ju vara en enorm skillnad mot vadret i Alabama!!

Kram!!

Annika said...

Ja, ni är verkligen brunchexperter med bravur.
Alltid så fina bruncher.
Det är inte vår här heller även om det känns så. I nästa veckas snackas snö.
Jag tycker det ser superfint ut med all snö hos er (du känner ju mig)
KRAM!!!

Eleonor Walston said...

Wow vad mycket snö ni har!!! jag pratade med mamma idag och jag berättade att vi har plus 24 grader och hon sa att ni har minus tio i Sverige.. Men jag är inte van att det är såhär varmt i februari.. och snart kommer det bli så varmt och fuktigt att man inte kommer kunna vara ute.. Suck.. Då kommer jag sakna sverige sommar.

Anna, Fair and True said...

Har du sett den här kokboken? Superbra! http://www.alltommat.se/tavling/Vinn-Allt-om-mats-Stora-kokbok-1.45302