Monday, February 7, 2011

En glimt av Stockholm

Idag har det varit soligt och fint.Dessa kort tog jag dock i söndags då det också var en vacker dag. Men när jag vaknade imorse kunde man inte tro att solen skulle kika fram för då hördes bara smatter mot rutan av regn. Det var lite lätt snö i luften också på morgonkvisten. Men det klarna upp senare som sagt. Imorgon kommer det att frysa på så det är ömsom tö och ömsom glashalt. Jag hade på mig gummistövlarna imorse och det var helt rätt men när jag var på väg hem efter mitt spinningpass hade det redan hunnit frysa på så då fick jag ta det väldigt försiktigt.

Här kommer lite bilder från Stockholm. Så här kan det se ut en helt vanlig februaridag.
Globen är ju verkligen en symbol för Stockholm. Nu bor vi väldigt nära Globen. Jag gillar att man belyser den med olika färger på kvällen beroende på vad det är för slags evenemang som pågår där. Den fick vara rosa under oktober då det var rosa bandet som gällde. Den blir vit och grön då Hammarby spelar match osv. I lördagskväll då jag var på väg hem lyste den i intesivt blått. Jag vet inte vad som pågick då.

Även om dagarna börjar bli längre så känns det fortfarande väldigt kallt och mörkt. Jag tycker det är otroligt segt att gå upp på morgonen då det ännu är mörkt ute. Hoppas att det snart ska vara ljust då jag vaknar. Kommer också att kännas underbart då man kan komma hem och det ännu finns en en gnutta ljus kvar på himmlen. Men nu när jag lämnar jobbet och sticker iväg för att träna vid fem så finns det iallafall en strimma ljus kvar på himmlen.

Tisdag är avklard och det känns bra. Tycker alltid att måndag och tisdag är de jobbigaste dagarna på veckan. När de är avklarade har man kommit en bra bit in på veckan och det börjar vända mot helg, nice!

10 comments:

OhioGirl said...

With the help of Google translate, great blog! Wow I am super impressed - I only just moved here, but I can't even order coffee which is nearly the same word without people looking at me like I'm crazy, and you wrote a whole blog in Swedish - wow!

Marie said...

Usch, det där vädret är det värsta, när det är halt o slaskigt om vartannat! Inte kul. Hoppas solen kommer fram snart o det blir vååår! :)

Desiree said...

OhioGirl, thanks. I try to write mostly in English but some posts I still write in Swedish. My Swedish is so good because I grew up here. I have dual citizenship (Swedish and American). So I did not learn my Swedish in the short time since we moved back here in September last year. I had lived here most of my life before I moved to Alabama in 2006.

Marie, jag hoppas också på vååååår snart. Längtar jättemycket. Hopplöst när det fryser på direkt efter att det varit töväder. Inga gummistövlar imorgon för det lär bli allt för halt.
Kram

Saltistjejen said...

Ååååå jag blir lite hemlängtig! Vi bodde ju nära Globen och den har en speciell plats i mitt hjärta eftersom den byggdes för Hockey-VM 1989 och under mitten och slutet av 80-talet var jag ju som mest hockeyfrälst...! ;-)
Sedan har jag varit på en del konserter där som "ung" också och har en massa fina minnen därifrån.
Som du säger så är det ju nerförsbacke resten av veckan när måndag o tisdag är avklarade! :-)
KRAM!

Katarina said...

Globen är verkigen numera en symbol för Stockholm, också.

Det där slaskvädret är inte specieltt roligt, tycker jag. Men våren, ja våren, den är för ljuvlig!

Kram

OhioGirl said...

Still pretty impressive! I'm trying to learn but pronunciation is the hardest thing - I don't think my mouth goes that way!

Desiree said...

Saltis, då förstår jag att du har ett extra kärt förhållande till Globen. Jag tycker den är fin. Det känns kul för oss att bo i sjöstaden och få prova på att bo mitt i smeten på ett helt annat sätt än vad vi gjort tidigare.
Kram!

Katarina, ja globen har verkligen blivit en symbol för Stockholm. En modern symbol och minst lika viktig som stadshuset. Jag väntar ivrigt på den där ljuva våren.
Hoppas den kommer snart.
Kram!

OhioGirl, thanks. I am aware that Swedish it not an easy language to learn. The pronunciation is real hard and then there are words that are very similar only differing by the correct prounciation. I admire you for trying to learn the language and I am sure that the Swedes you meet will eagerly support and help you with your languge lessons.

Taina said...

Du har väl dina coola lampa att vakna till? Men jag förstår vad du menar. Det känns som om man stiger upp mitt i natten...

Vi ser också en stor skillnad och snart kan vi springa utan pannlampan!

KRAM

Desiree said...

Taina, ja min coola lampa hjälper faktiskt bra mycket mer än vad jag trodde först att den skulle göra. Men det är åndå stor skillnad på riktigt ljus och lampljus. Starkt av dig att ge dig ut och springa så tidigt på morgonen. Jag gjorde det ju ett tag i Alabama men jag tror inte jag skulle kunna med det längre. Känns som det är mest optimalt för mig att egentligen träna kring lunchtid. Jag känner att kroppen behöver en stund för att vakna på några timmar. Men finns ingen annan tid att träna under dagen så får man ju faktiskt pallra sig upp och köra morgonlöpning som du gör. Strongt gjort iallfall.
KRam!

Annika said...

Tycker också att mån och tid är de segaste dagarna på veckan. Redan på onsdagen känns det verkligen som om det är så mkt närmare helgen, och torsdagar älskar jag sen gammalt, som du vet.
Härliga bilder från den bästa staden!! Och ja, skönt med ljusets återkomst!!
Kram!!!