Wednesday, October 27, 2010

Svamptider

Det finns gott om olika slags svamp att köpa i butikerna nu. Utbudet på svamp tycker jag är betydligt bättre här. Dessutom kan man faktiskt gå ut i skog och mark och plocka själv. När C kom hem från sin älgjakt nere i Blekinge för ca två veckor sedan så hade han med sig en STOR påse med egneplockade gula jättefina kantareller. Skogens guld. Så gott! När jag fyllde år i lördags gjorde vi svampsmörgås med hans kantareller som han plockat till förrätt. Så enkelt och så gott att bara steka dem i lite smör med salt och peppar. Han kom som sagt hem med massvis så övrig mängd har vi stekt upp och sedan frusit in. Men även trattkantareller som dessa ovan som pappa köpt är så goda. Från älgjakten fick också C med sig en del kött så nu kan vi göra riktig viltgryta med älgkött och sedan ha lite svamp i. Mumsigt gott!

5 comments:

Fröken Anki said...

Mmm... Kantareller, den bästa svampen. Och älgkött därtill. Lyx!

Grattis i efterskott förresten. Har inte riktigt hunnit med att läsa runt bland bloggarna senaste tiden.
Hoppas ni har en fin vecka.
kram

Saltistjejen said...

Japp svamp finns det tyvärr inte mycket här förutom gigantiska portobellos samt vanliga champinjoner. men kantareller finns ju inte alls här? Vet inte om det beror på att de faktiskt inte växer här i USA 8fel klimat??) eller om de bara inte är så uppskattade att de därför inte säljs???
Jag kan sakna att gå ut och plocka svamp själv faktiskt. Gjorde det inte ofta eller mycket i Sverige men vissa höstar blev det ändå lite svamppromenader. Ett fint sätt att komma ut i skog och mark!
Kramar!!

Taina said...

VAD GOTT!! Vi passade på att plocka och äta svamp när vi var i Sverige i september. En svampmacka är ju himmelskt gott. Mmmm.

Kram

Annika said...

MUMS!!
OCH, inget snack om SAKEN, det är ett mkt bättre svamputbud i Sverige!!
Brukar köpa torkade kantareller här...men det är ju inte detsamma. Inte alls.
KRAM!!!

Marie said...

Grattis i efterskott! Missade helt att du fyllde år! Hoppas du hade en bra dag iallafall! :)

Svamp är ju urgott. En kantarellsmörgås... mmm! :)