Sunday, October 17, 2010

Lite av varje

Det börjar nästan känns som om vintern är på väg och nosar på en. Det blir kallare och kallare. Igår när vi körde hem från mina föräldrar var det hela tre minusgrader. Nu när jag cyklar på mogronen blir det rejält kallt om fötter och händer även om jag har vantar och gympaskor. Jag får som sagt se hur länge till jag cyklar för jag tror inte att det blir så mycket längre till. Det börjar också bli mörkt tidigt nu och dessutom går det snabbt och blir mycket mörkare vecka för vecka. Det är mörkt när jag vaknar och mörkt när jag cyklar hem från jobbet nu. Känns inge kul alls :-(

Kylan kan man ju alltid klä sig mot men mörkret tycker jag är mycket värre. Jag tror denna första vinter kommer att bli jobbig för oss som inte är vana vid detta mörker och långa grå dagar.

Här i Sverige drar man som sagt inte för på alls samma sätt som i USA utan man kan faktiskt se att det bor folk i varje lägenhet. Det är ganska mysigt även om det är lite akvariekänsla över det hela. Vi har ju tunna gardiner som ändå släpper in ljus fast som ändå ger lite privacy.

Igår meckade C med bilen en hel del. Han hoppas fortfarande kunna fixa lamporna så att bilen går igen om besiktningen även om problemet ännu inte är löst. Det visar sig vara betydligt klurigare än vad han trott och ändå är han otroligt händig min käre make. Vi får hoppas på att det löser sig. Problemet är också som sagt att detta är lite av ett unikt problem så många verkstäder är antigen inte interesserade eller så vet de inte heller hur de ska fixa detta. Vi står alltså med ett problem som vi nästintill måste lösa på egen hand. I värsta fall går det ju alltid ta bilen till Mazda och byta hela lampanordningen men det blir mycket mycket DYRT och det vill vi ju helst slippa.

Men igår åkte vi ut till mina föräldrar och firade min pappa som hade fyllt år. Himla mysigt att kunna fira födelsedagar ihop igen. Det uppskattar både vi och dem. Mamma hade dukat så fint och det blev både champange och helstekt oxfilé. Mamma hade också bakat en ljuvligt god äppelkaka. Vi fick en underbar kväll ihop.

10 comments:

Saltistjejen said...

Ja mörkret är nog den delen av vintern i Sverige som jag saknar minst. Det är dessutom lätt att glömma HUR mörkt det verkligen blir på vintern! När vi varit hem till jul de senaste åren har jag varje gång förvånats.
Vad är det som måste fixas med lamporna på bien? Annan standard antar jag jmfrt med här i USA men är det många delar som behöver bytas och på vilket sätt är det annorlunda. Man tycker ju att lampor bör vara just lampor...... Men som kan jag heller INGET om bilar....
Vilken fin födelsedag det blev också! Bilderna ser otroligt festliga ut. Lite nyårsaftonskänsla över dem tycker jag! :-) Kul!
Kram och hoppas ni får en bra ny vecka!

Livet enligt Jenny said...

Vilken mumsig middag! Champagne är på min topplista av livsnjutning, helt klart! Nä mörkret är inte så roligt alla gånger men jag tänker mig det så här. Mörkret finns här och inte kan jag ändra på det utan jag får försöka göra det bästa av det så nu när hösten, mörkret och gråvardagen kommer så fixar jag massa mys hemma. Ljus i mängder, brasa, lite tjockare gardiner så det blir varm känsla inne, mattor på golven. Jag unnar mig att köpa nya vantar, mössor och halsdukar/skarfser osv osv Allt för att jag skall tycka att det egentligen är ganska mysigt med denna årstid.
Kramen

Desiree said...

Saltis, ja det är en del man förtränger och det illa kvickt. Usch jag hade verkligen glömt av detta med mörket. Jag visst att det skulle vara mörkare men jag visste inte riktigt hur det skulle kännas ändå.
Vi har cenon ljus på våran bil och tydligen måste de kunna nivå reglaras tex om man lastar bilen tungt bak vilket inte görs på bilar i USA så det har varit en greje som C lyckats fixa nu efter många om och men. Halvljusen får inte kombineras med dimljusen så detta måste regleras och sedan var det någon annan grej också. Men det verkar tack o lov som C kommer att kunna greja detta själv. Jag är otroligt stolt över honom.
Ha ha ja nästan lite nyårsafton med skumpan. Det kändes underbart med lite lyx.
Kram!

Livet enligt Jenny, ja champange any time! Det är alltid underbart och lyxigt. Du har så rätt i att man faktiskt ska kosta på sig att göra det bästa av hösten, kylan och mörkret. Man kan ändå inget göra för att få bort den. Tack dessa tips ska jag ta till mig och se till att köpa nya gosiga halsdukar och vantar och sådant som är fint. Ljus har jag sett till att handla på mig och tänder varje kväll och det hjälper verkligen. När man börjar adventspynta så kommer det nog öka på mysfaktorn en hel del också. Tror jag satsar på lite tidigare adventspyntande så som man gör i USA lagom till slutet på november.
Kram!

Katarina said...

Är det en andra krav här och i USA på belysningen på bilen, eller?

Mörkt, jo det är väl OK, om snön kommer så lyser det ju upp dagarna. Men det är kanske långt från snö, just nu.

Det måste vara skoj att kunna fira födelsedagar och andra saker när man är på samma plats! Trevlig kväll, verkar det som ni haft!

Annika said...

Jo, mörkret är ju verkligen ANNORLUNDA mot här. Här mörknar det ju inte färrän strax före 17, i december.
EN visst skillnad.
Men jag tycker det är ganska mysigt, men jag bor ju inte i Sve på heltid precis.
Att du inte vill cykla då det blir snorkallt fattar jag fullt ut.
Trist med bilen, alltid trist när det är ngt sånt som skiter sig.
heja C!! Hoppas han kan grejja detta.
Mysigt med middagar med familjen...
SAKNAR!!
Ktam!!

Desiree said...

Katarina, ja det är mycket regler som skiljer sig åt mellan de olika länderna. EU har ju sina regler och USA har sina och så är det ju på rätt mycket. Ja just nu är det långt ifrån snö och det känns än så länge för tidigt med snö. Helst skulle jag bara vilja gå i ide nu och invänta våren. Umgänget med familjen är det vi saknat allra mest så det är guld värt.
Kram!

Annika, även om det blev mörkare i AL så var det ju ändå så att det ofta var sol och blå himmel även då det var kallt. Det är ju det där kompakta grå mörkret som finns här som är så jobbigt.
Kram!

Miss Marie said...

Ja, nu börjar det bli kallt i Sverige! Mössa är ett måste när vindarna blåser. Himla mysigt att fira födelsedagar tillsammans! Champagne är ju inte alls dumt... :)

Taina said...

Vad tråkigt med bilen då! Hoppas det löser sig snart. Dåligt av verkstäderna att inte kunna ta sig an problemet.

Kram kram

Marianne said...

Men vad trist med bilen! Och så underligt av verkstäderna att tacka nej till jobb - om de hade kunnat fixa det i alla fall. Om de inte kan, förstår jag att de säger nej, men om de vet hur man ska göra ... Hoppas verkligen att det löser sig.

Jag ser lite fram emot mörkret på morgnarna, för jag har svårt att sova när det börjar dagas. Känns som om jag skulle behöva sova lite längre ibland, men det går bara inte när det blir ljust. Fast på kvällarna är det inte så kul att det blir mörkt. Ja, vi får se hur vi kommer att reagera på det där. Och kylan ... Jag har packat det mesta i dag, och det är varma kläder jag har lagt ner. Ska också gå till Twilfit när jag kommer hem och köpa fler silkeunderställ, de är riktigt varma och bra. Tunna också, så man inte känner sig påbyltad.

Härligt att kunna fira födelsedagar tillsammans, det ser vi också fram emot. Nu går vi och ser fram emot julen som vi ska få fira med Klas föräldrar. Jag hoppas få tid att laga en del mat och ta med, för de är så gamla att de inte riktigt orkar det utan köper det mesta färdigt. Och det är INTE lika gott!

KRAM!

Anna, Fair and True said...

Vi har faktiskt ett liknande problem med en av lamporna på vår bil. Och verkstaden försökte fixa det men tydligen så verkar det som lampan åker tillbaka och så är det obalanserat igen. Och då kanske den enda lösningen är att byta ut hela systemet som du säger :(