Wednesday, October 6, 2010

Trial and Error


Jag saknar verkligen gymmet från UAB. Jag visste att jag skulle sakna det men oj så jag saknar det ändå. Där fanns allt och det var stort och fräscht. Här kunde man köra allt från styrketräning på egen hand, alla möjliga olika pass till att simma längder i den stora härliga badsängen.

Jag har provat på Friskis och Svettis en månad och tyckte att spinningen var ok men att övriga pass var rätt trista och dessutom var Friskis vid Karolinska Insitutet rätt litet men samtidigt ligger det perfekt till och är lätt och bekvämt att ta sig till. Jag körde ett prova på erbjudande på en månad där och har nu teckat upp mig hos SATS. Just nu håller jag på att testa deras utbud av olika klasser samt att testa mig fram till vilken anläggning som är bäst att träna på. Jag har ju en anläggning vid St. Eriksbron och sedan finns det en på Medborgarplatsen som jag cyklar förbi på vägen hem. Det är ju dyrare att träna på SATS och frågan är om det är värt pengarna, om det är så stor skillnad att det är motiverande nog att kosta på sig det hela.

Detta är bara en av en uppsjö av frågor och beslut som dyker upp då man flyttar till ett nytt ställe. När man befunnit sig på semester någonstanns så behöver man ju inte befatta sig med sådana här vardagsbeslut. Det är det som är rätt tärnande så här i början att man ständigt måste hitta nya lösningar som passar. Ständigt treva sig fram och hitta stigar i vardagen som förenklar och funkar. Första perioden hemma i sitt hemland blir en lång period av just "trial and error".

Vart och vilken butik ska man köpa matvaror i? Vilken tidpunkt passar bäst för att handla och vad är smidigast. Det är så mycket småsaker som man ställs inför som man normalt inte ens tänker på då man funnit sig till ro på ett ställe. Allt detta tar en hel del energi, tankekraft och tid. Men det finns inga genvägar eller någon skriven lösning utan det måste få ta sin tid och det måste testas ut av en själv. Så jag testar vidare och ibland suckar jag och saknar. Men ibland får man jackpot och hittar något som är mycket bättre. Man vet aldrig liksom...

Men det var precis så här när vi flyttade till Alabama också eller ännu mer så då precis ALLT var nytt. Jag minns än hur slut man var varje kväll. Att bara ta sig igenom dagen var en pärs. Lite så är det nu igen. Denna vecka har dock flugit sin kos iallfall och nu är det redan fredag snart.

6 comments:

Marie said...

I hear you! Även fast det säkerligen är lite lättare att flytta "hem" igen så finns det ju ändå problem som kan uppstå o det tar ett bra tag innan man har kommit in i det. När jag har flyttat till nya länder så tar det alltid ett tag innan man kommer in i livet, just mataffärer o den olika maten i olika länder är ju bland det svåraste! Man har ju vant sig vid en sak men sen är det bara att vänja sig vid nåt nytt igen...

Hoppas du hittar ett gym som passar dig! Jag kan tycka att det är väl värt pengarna att ha ett gym där du trivs i o tycker är bra!

Desiree said...

Marie, ja du vet ju precis hur det är med att det tar sin tid att hitta det man gillar och trivs med. Man fortsätter ständigt att hitta nytt som passar bättre. Det tål att funderas på vad som är bästa lösningen till bästa pris då det gäller gymmet. Men jag tror jag snart kan fatta mitt beslut.
Ha en trevlig helg.
Kram!

Annika said...

Förstår att allt sånt tar tid, Desiree. bara en sån sak som att hitta ett gym där man trivs.
OCH matbutikerna ja...Vänja om sig, mindre utbud på mkt, mer på annat. OCH ja, sämre öppettider gissar jag.
Skönt med fredag! Förstår att du gläder dig!!
Kram!!

Jenny said...

Ert gym i Alabama lät ju nästan för bra för att vara sant :-). Annars tror jag att just pass etc ofta är lite mer, vad ska man säga, up to date, i Sverige än i USA (undantag typ NYC och LA då kanske, som ju är rätt träningstrendkänsliga). Träning är så mycker mer självklart, eller hur man ska säga, så kraven är högre. Generellt sett.
Kram!!

Malin said...

Åh vad jag känner igen mig i det du skriver om att man letar sig fram i vardagen för att kunna hitta rätt. Jag har fortfarande inte fått någon bra rutin på det här med mat och var jag ska köpa vilken mat... Men det går lättare och lättare för var dag även om jag har en bra bit kvar.
Hoppas du hittar ett gym du gillar och som känns prisvärt!

Anna, Fair and True said...

Finns ju badhuset där i Sjöstaden och de har väl gym också? Minns inte vad det heter dock och vet heller inte hur prisnivån är jämfört med Sats. Men värt för dig att kolla upp.

Mitt tips vad gäller handling är i alla fall att undvika 17-18-tiden på fredagar - då är det mycket bättre att gå halv åtta-åtta då alla är hemma och lagar/äter mat. Så skönt att gå då! Gäller även Ikea - gå dit på fredagkvällar! :)