Wednesday, October 20, 2010

Underbar blombukett

Gulliga söta rara C igår kom han hem med en underbart vacker tulpanbukett till mig. Men jag fyller ju inte år förräns på lördag sa jag. Jo det visste han men han ville ändå ge mig denna fina bukett. Han hade gått förbi blomsterbutiken och sett den och tänkt på mig. Han vet hur mycket jag tycker om just tulpaner. Han kände att jag nog kunde behöva en sådan på en vanlig gråmulen och kall tisdag med regn. Jo visst satt den fint och har värmt i hjärtat hela dagen. Sitter och tittar på den nu och njuter.

Annars är det just regnigt och gråkallt. Det ryktas till och med om att det ska komma snöblandat regn imorgon. Det är fullt upp mest hela tiden. Känner att jag inte alls hinner med bloggen och läsa era underbara bloggar så som jag skulle vilja. Bloggandet får bli lite då det hinns med och inte ytterligare ett stressmoment för min del har jag bestämt. Men det går i ett på jobbet och ibland känns det nästan som jag skulle kunna flytta in där under veckorna. Jag äter både frukost och lunch där. Idag gick vi ut på en gemensam grupplunch lite längre bort vilket var mysigt. Just detta lite djupare umgänge med kollegor är ju något jag saknade i Alabama och det har jag fått nu vilket känns underbart.

C håller på att skruva vidare på våran bil. Allt för att den så snabbt som möjligt ska bli redo så att den kan besiktigas igen. Nu är det dessutom snart dags att sätta på vinterdäckern känns det som. Det är verkligen höstmys som gäller nu för hela slanten med tända ljus och stora goda koppar te.

6 comments:

Saltistjejen said...

Vad fint! Tulpaner är några av mina älsklingsblommor också! :-) Extra roligt att få blommor eller uppmärksammas just när det inte är ngt speciellt egentligen. :-) Numera får jag dock aldrig blommor eftersom katterna då äter upp dem. Lite tråkigt men så är det att ha katt i liten lägenhet....
Skönt att du känner att du har ett bättre socialt liv på jobbet nu med trevliga kolegor. Det betyder så mycket. men att du har fullt upp förstår jag. Att börja nytt jobb tycker jag tar lång tid innan man känner sig mer avslappnad med allt från nya rutiner, uppgifter och miljö.
Kramar!!

Annika said...

Jättegulligt av C!!!
Tulpaner i slutet av okt är ju perfekt!!
Låt du bloggen jobba när du har tid, sas. den får aldrig bli ett tråkigt måste.
Roligt med de gemensamma luncherna med dina kollegor. Förstår att du gillar det!!
KRAMAR!!!
PS, jag har hört att ni ska få en vargavinter, "den värsta på tusen år". BRACE yourself :-)))

Desiree said...

Saltis, aj synd att katterna går loss på alla fina blommor. Svårt att komma runt det hela. Ja det tar tid att börja på ny kula med allt vad det innebär. Men det finns många fina underbara saker med det hela också.
KRamis!

Annika, ja det var så himla gulligt av C att komma med denna fina bukett. Jodu jag har hört detta med vargavinter men jag vet inte om jag tror på det hela. I believe it when I see it liksom. Värre än förra året känns det knappt som det kan bli. Blir det värrre än förra året så flyttar jag garanterat bort härifrån igen. Något stort fan av vinter och mörker har jag aldrig varit.
KRam!

Taina said...

Vad gulligt av honom!

Vi säger det alltid till varandra att bloggen får absolut inte bli en stressfaktor. Det finns nog av dem ändå.

Simma lugnt nu!

Kramen

Kraxpelax said...

The Moon
shines
on a cat

Meow

As a native Swede, I am particularly proud of my love poetry suite Sonnets for Katie.

My Poems

My wallpaper art Babes!

Sexuality introduces Death to Being; and indeed Life simultaneously. This is the profound Myth of the Eden. The work of the Serpent. Bringing us out of "blessed" Standstill. So, in contrast to the mindless pietism of vulgar Christianity, my personal "Christo-Satanism" should be given serious thought by the Enlightened Few, the Pneumatics, the 1% Outlaws. The Light Bringer must be rehabilitated, beacause if not, the All of it simply doesn't make sense: true Catholicism is necessarily Meta Catholicism.

My philosophy

Arthur Rimbaud, Max Jacob, Saint-John Perse, René Char, Henri Michaux, Roger Kowalski, Peter Ingestad...

LE FRUIT DU CIEL

Un orage nocturne illmuna maintenant l'Amazonie, franchis les Andes, envoya des jeux de cartes gigantesques et frappantes en bas à la Pampa –

Puis: petit déjeuner à melon; café fumant!

À la bague du cigare tu lis, étonné: GÉOGRAPHIE.

My prosepoetry in French:

Poétudes

Schwarzes Birne!
Aufforderung zur Erotik.

My poetry in German:

Fremde Gedichte


Casualidad sopla la sangre
de alguno señor desconocido
durante los pocos restantes
momentos del resplandor de faroles

que se vislumbran tras el follaje
flameando de las obsesiónes
igual efimero como gotas
del cinzano de la soledad –

En aquel tiempo me levanta
dentro uno incidente avejentado
que en seguida palidece
al camouflaje de abstraccion;

chica, nadie conoce que tus grisos
ojos significan aún; con todo
el sueño que hube evacuado
tu escudriñas nuevamente.

Mi poesía aproximadamente española

And: reciprocity: for mutual benefit, you will do me a favor promoting your own blog on mine!

The best way to do it is lining up as a Follower, since then your icon will advertise you indefinitely, and I will follow you in return. Let's forge a mighty alliance of synergy and common interest.

Yours,

- Peter Ingestad, Sweden

HIV

Desiree said...

Taina, tack. Ja man får ta det lite då det hinns med.Ibland är det full fart i livet och ibland lugnare.Men jag vill ju så gärna både skriva och följa er bloggvänner.
Kram!

Peter, tack för dina fina dikter. Det var interessant att få ta del av dem.