Friday, October 15, 2010

Goodie Bag för cyklister

Det här fick jag igår då jag passerade Slussen. Det var Stockholmsstad som delade ut till alla som cyklade. En tackpåse med lite gott och blandat. En mycket glad överraskning! Även om jag har haft en mardrömscykelvecka med punka två dagar i rad i början på veckan så har veckan slutat bra. Gulliga C lagade punkat på min cykel och jag hoppas peppar peppar att jag slipper få mer punka. Känns som jag har fyllt den kvoten nu. Denna lilla goodie bag var ju hur nice som helst att få.

Trots att det är kallt och mörkt nu när jag cyklar så känns det ändå fantastiskt fortfarande att ha den möjligheten. Det känns rätt häftig att passera de centrala delarna av Stockholm varje dag. Nu känner jag verkligen att jag bor i en storstad med lite puls jämfört med Birmingham, Alabama.Det låg diverse trevliga små överraskningar i goodie bagen så som en cykelkarta och en reflex. En påse med rostade sojabönor, lite rabatt kuponger på cykeldelar samt lite annan bra info för cyklister.


I övrigt vet jag inte riktigt vart denna veckan har tagit vägen. Men det känns otroligt skönt att det är helg. Jag och två till fick dock förfrågan på jobbet om vi kunde tänka oss att jobba helg. De andra två tjejerna ställde upp men själv känner jag att det har och fortfarande är så mycket både på jobbet och i övrigt med att byta land och anpassa sig att jag behöver mina helger. Jag behöver få koppla av mentalt och ta igen mig. Dessutom har vi massor att ta hand om även under helgen av olika praktiska slag. Hemmet sköter sig ju inte helt själv.

Vi fick tyvärr dåliga nyheter angående bilen. Den gick inte igenom besiktningen. Det var tydligen några grejer med lamporna som måste fixas. C har beställt de delar som behövs och han hoppas på att kunna fixa detta om det går. Annars får vi försöka hitta ett ställe att lämna in bilen och få det fixat på. Det har dock visat sig vara lättare sagt än gjort. Många verkstäder som C ringt till har sagt rent ut att de inte är så interesserade av sådana typer av jobb. Men det löser sig nog. Det är dock surt att ha en fin bil men inte kunna använda den. Att ha en bil och en garageplats man betalar dyrt för men inte kunna utnyttja möjligheten till det som bil behövs till. Well well, det är lite strul att byta land och kontinent som det alltid är.

Det finns dock lite trevliga planer för helgen.Imorgon ska vi åka ut och fira min pappa som fyllt år. Det har vi ju inte haft möjlighet till då vi bodde i AL, att just kunna fira födelsedagar tillsammans.

Igår var vi ute med en kollega till mig på nya jobbet som är gift med en amerikansk tjej. De har bott här i fyra år nu sedan de flyttade till Sverige. Både M och hans fru A var supertrevliga och vi hoppas på att kunna träffas fler gånger. Vi gick ut och åt middag igår på stan vilket var nice.

C är ute och träffar en gammal vän från tiden vi bodde i Göteborg. Jag ser fram emot att få en skön kväll i soffan och bara koppla av.


Trevlig helg på er!

5 comments:

Annika said...

Men du, vilken PERK!!! Precis vad du behövde efter HELL veckan på hojjen!!!
Skitkul. Rolgt att staden gör lite sånt ibland, även om man kan fundera lite på kostnad och dyl. But what the HECK; KUL grej!!!
Synd med bilen, men I guess shit happens.
BRA och klokt av dig att INTE jobba helg!!!
Japp, tänk att vara hemma och kunna fira fdlsedgar ...Ren LYX!!
Kramar!!!

Desiree said...

Annika, jepp det var precis lite sådan uppmuntran man kunde behöva. Ha ha ja det är väl mina egna skattade pengar som kommer tillbaka till mig men de kommer iallfall tillbaka till just mig denna gången :-)
Kram!

Saltistjejen said...

Vad roligt! Just sådana saker gillade jag med Stockholm. Ofta uppmärksammade de cyklister mycket. En av mina bästa vänner där jobbade för flera år sedan på Stockholm stad och hon var med om och anlade en mängd av de cykelbanor som man nu kan cykla så bra på i staden! :-)
Trist med bilen men jag hoppas det löser sig snart. Kosntigt att verkstäderna inte vill göra sådana jobb? Vadå? VEM ska göra dem då? Men tycker att så länge kunden betalar borde de göra alla typer av jobb????
Jag tror också det är bra o du kan skjuta upp helgjobben ett tag. Det ÄR energikrävande att flytta och speciellt för er del där det handlar om att "byta liv" på så många plan. Hoppas ni får en fin födelsedag med din pappa nu i helgen!
kramar!!

Taina said...

Vad gulligt av Stockholms stad att dela ut dessa påsar! Det uppskattas säkert.

Visst går veckorna fort? Swish så är det helg. Du får koppla av ordentligt nu i soffan.

Kramar

Anna, Fair and True said...

Vilket bra initiativ!
Hoppas det ordnar sig med bilen. Någon liten verkstad borde väl vara intresserad?