Saturday, October 30, 2010

Dop och familjemiddag

Igår var vi på dop. Lille I som döptes som C blev fadder till som det heter numer istället för gudförälder. Dagen till ära blev solig och vacker. Dopet hölls i Spånga kyrka som är en riktigt vacker gammal kyrka. Jag tycker att många av dessa äldre kyrkor som finns i Sverige är otroligt vackra. Även om jag själv inte är direkt troende så är jag fortfarande med i Svenska kyrkan för jag vill gärna stödja kulturarvet som finns just i kyrkor och jag tycker också att vissa cermonier som dop, bröllop och begravningar blir väldigt vackra och stämningfulla i kyrkan.

Prästen och lille I. Lille I var så snäll så och sa inte ett pip när han fick vatten på huvudet utan tittade bara stort och förundrat på allt som hände.


I kyrkan finns alltid en stämning av ro och lugn. Att sitta där och sjunga psalmer är både vackert och känns speciellt.En vacker höst dag och en vacker kyrka. Efter dopet var det dopkaffe i en intill liggande lokal vid kyrkan. Efter dopet blev det släktmiddag ute i Tullinge. C´s föräldrar är har varit uppe i Stockholm ett par dagar och det blev middag ute hos svägerskan med familj. Jag firades ordentligt igen och fick en utsökt god middag med finaste älgfilé som var bara sååå god! Jag fick även en present som jag ska dela med C. Vi fick biljetter till en utställning om Kinas terrakotta armé på Östasiatiska museet. Det ska bli kul att gå på den. Kulturupplevelser gillar ju vi båda.
I det grå höstmörkret så finns det underbara ljusglimtar med att vara i Sverige så som att kunna dela stora dagar med nära och goda vänner så som att vi kunde gå på I´s dop här idag men också att kunna få en skön och mysig familjemiddag tillsammans och samlas.

8 comments:

Katarina på Filippinerna said...

Fina bilder! Han ser lite förvånad ut på bilden, lille I.

photobyjennie said...

Jag besöker också ofta kyrkor men mest när jag är på resande fot. Dock tycker jag att det är ett vackert inslag i våra samhällen och vill stödja kyrkan så vi får ha kvar våra kyrkor. Vad tomt det skulle vara utan dem (även om jag inte är religiös...)?

Jag tänkte höra om ni upptäckt några bra restauranger i sjöstaden som ni kan rekomendera? Vi bor ju vid Globen så vi har bara 2 stationer ned dit med tvärbanan. Var där igår kväll och åt. Skulle på Jimmys men det var fullt där så vi hamnade på Texas istället. Har ni prövat Göteborg?

Desiree said...

Katarina, tack ja han grät inget alls utan var bara mest förvånad som sagt. :-)
KRam!

Jennie, jag håller helt med dig. Känner precis som du. Vi har tyvärr inte hunnit prova några ställen i sjöstaden ännu. Har blivit lite andra ställen på annat håll istället. Hur var Texas, är lite nyfiken på den? Göteborg är jag också sugen på att testa. Du får gärna berätta om du hinner till Göteborg innan vi går dit.
KRam!

Saltistjejen said...

Vilken underbar höstdag! Jag tycker också det känns viktigt att bevara kyrkorna som kulturhistoriskt arv. Däremot valde vi att inte gifta oss i kyrkan eftersom ingen av oss är troende. Och jag skulle heller inte vilja döpa min dotter av samma anledning. Men I´s dop verkar ju ha varit väldigt fint! Och middagen efteråt jättemysig. Att amnf raktat delar av terakottaarmén till Sverige känns helt ofattbart! Snacka om ansvar!!!!!! kul att ni nu kan se den!
Kramar!!

Monica said...

Vilka fina foton du tar och så vacker dag alltihop, tror du skrev någonstans att du tycker du blivit tråkig (lite) på din blogg när du skriver i Sverige, men det tycker jag inte alls. Du har en fin blogg, tar intressanta och vackra foton och roligt att läsa vad du skriver. Jag tänkte kanske du skulle berätta lite om KI eller om det är KS, men det är ju så att man kan inte skriva om arbetet särskilt mycket och om folk måste man vara diskret, alla kan ju läsa;-). Och i arbetet är det sekretess. Du verkar intresserad av att fixa och göra det fint hemma också.

Desiree said...

Saltis, tack så mycket. Vi gifte oss i kyrkan fast vi inte är troende och skulle vi få barn så skulle jag också vilja döpa honom henne i kyrkan just för att det känns mer högtydligt och är en fin ceremoni fast ingen av oss är troende. Men naturligtvis gör man som man vill och vad som känns bäst. Det blev en himla mysig dag.
Kram!

Monica, tack så mycket. Din kommentar värmer verkligen. Ibland bara känns det så ospännande med ens egen vardag men jag antar att det är så vi alla känner. Jag vet inte hur mycket jag skulle våga skriva om jobbet. Ja inredning och att ha det mysigt hemma gillar jag också liksom att fota och laga mat. Kul att du gillar bloggen och tack igen för din fina och uppmuntrande kommentar. Jag blir jätteglad :-)
Kram!

photobyjennie said...

Texas är bra om man gillar kött. Det är vad det är- ingen superfiness men gott kött och bra öl. Trevlig lokal vid vattnet. Jag gillar det men jag är en meatlover också =)
Jag skriver om jag hinner före dig till Gbg!
Ett ställe jag varmt kan rekomendera är dock Långbro Värdshus. Vällagad mat, jättefin lokal och fiiiina viner!

Anna, Fair and True said...

Utställningen är ju inte bara OM terrakottaarmén utan MED den! Endast några få soldater men ändå! Måste dit snart innan den tar slut och/eller magen blir för stor!

Visst är Spånga kyrka fin! Har också varit där på dop.