Monday, October 4, 2010

Vehicles on wheels

We got our dear car (Grace as we have named her) but we are still not able to drive her. When she arrived on the container we had to send in the papers so that a back ground control can be made to made sure that we are the only owners and that we have owned her for more than a year before shipping her over seas in order not to have to pay tax on her. Right now this is being made. When we do get this back ground checking approved we have to get a motor vehicle inspection that needs to be done on all cars here in Sweden every year. So probably we won´t be able to drive her in yet another few weeks. Meanwhile we do have my dad´s good ole Volvo from 1989. It is still in very nice condition. That car sure is an old quality car.

Something else that is new to me is that you can rent bikes in Stockholm. You see these kinds of bikes all over town. Actually you see many people using them also.
You pay a fee and then you can rent a bike for a few days or for a more extended period.

8 comments:

Livet enligt Jenny said...

Oj vilken tid! Tänk att det ska vara så krångligt att skeppa en bil från ett land till ett annat... Ja visst är det smart med cyklarna! Vi har en sådan variant i Göteborg också. Har du långt till jobbet eller är det så du kan cykla? Ha en toppendag!
Kramen

Desiree said...

Livet enligt Jenny, ja det är mycket att tänka på och mycket man ställs inför då man byter land och kontinent. Men jag tycker det är toppen att det finns låne/hyr cyklar numer. Det är ju jättebra att det finns även i Götet. Jag cyklar till jobbet varje dag nu och det tar en halvtimme. Tänkte fortsätta med det tills dess att det blir för kallt/halt/för mycket snö.
Kram!

Taina said...

Hahahaha, de där Alvedoncyklarna såg jag i september när min kompis kom cyklande på en sådan. När hon ringde innan vår träff, sa hon att hon ska ta en alvedon först och jag trodde hon var sjuk!!! Hahahaha! Skitbra koncept!

Kramar

Marie said...

Oj, tar det sån tid att få bilen fixad? Hoppsan! Trodde det var att bara börja köra. Men, men, tur att ni har en bil som ni kan använda under tiden iallafall. Det där med att hyra cyklar har jag inte sett i Stockholm, men man har kunnat göra det i Paris o flera år o även i München. Jag tycker det är jättesmart, för finns det bra cykelvägar är ju cykel absolut det bästa sättet att ta sig runt en storstad!

Annika said...

Inte lätt det där med bilen! Fasiken att det ska vra sånt bök.
COOLT dock med BAMA license plates!! HAHA...Hoppas ingen snor dem ;-)
Alvedoncyklarna är såååå smarta!! Gillar verkligen det konceptet.
Kram!!!

Saltistjejen said...

Så himla coooolt med de där cyklarna tycker jag! Att det fungerar! :-)
Hopas det går bra med allt pappersarbete ang bilen. Måste kännas lite trist att den faktiskt finns hos er rent fysiskt men att ni inte kommer kunna använda den på ett bra tag till. Samtidigt är det ju förståeligt att den måste besiktas. Kan ni ändå beställa en tid för besiktning redan nu så ni slipper vänta så länge?
Kramar!

Desiree said...

Taina, ha ha det hade jag också tänkt om jag hade hört att någon skulle ta en alvedon först. Den var ju riktigt skoj :-)
Kram!

Marie, jag trodde inte heller att det skulle vara sådant krångel först men det var betydligt mer att tänka på än vad jag trodde. Verkligen supersmart med cyklaran.
Kram!

Annika, ha ha ja det är helt klart annorlunda att vara ute på vägarna med Bama plates här. Nej att någon snor dem hoppas jag inte för vi hade tänkt spara denna och ha i bokhyllan sedan då vi får våran svenska.
Kramis!

Saltis, det visade sig att det blivit en avbokning hos besiktningen så att vi kan få göra den redan på onsdag nästa vecka vilket blir toppen :-)
Kram!

Anna, Fair and True said...

Ibland är de helt tomma de där cykelställen så de är verkligen poppis!

Tur att ni slipper skatta på införseln! Visste inte att det var så, att man var tvungen att ha ägt den minst ett år.