Tuesday, October 12, 2010

Höst och cykelförbannelse

Nu har det verkligen slagit till och blivit höst här. Löven sprakar i olika färger. Just nu har vi haft några riktigt fina höstdagar med sol och klarblå himmel. Det ligger drivor med gula blad på marken och man önskar att man hade mer tid så att man kunde få njuta av långpromenader.

Jag passade på att bunkra upp med en platta av värme ljus sist jag var på IKEA. Det går åt. Men visst är det mysigt med mycket levande ljus så här på hösten.

Denna vecka har det också slagit om och blivit riktigt kallt. Nu är det mellan 5 och 10 grader. På morgonen och natten är det till och med frost och minusgrader. Jag passade på att handla mössa till mig och C under helgen eftersom något annat skulle vara otänkbart när vi cyklar. Vantar måste man också ha.
Jag får se hur länge till jag cyklar. Har inte bestämt mig. Det beror på när halkan slår till eller när det börjar snöa. Denna vecka har jag dock haft ett riktigt oflyt vad gäller cyklingen och cyklar. Igår fick jag punka på min cykel då jag var på väg till jobbet och som tur var hade jag ännu inte lämnat igen lånecykeln jag fått låna medans min cykel var på väg med kontainern men imorse halvvägs till jobbet fick jag punka även på denna cykel på bakdäcket. Helt otroligt hur man kan få punka på två cyklar, två dagar i rad! Känns som jag blivit drabbad av någon cykelförbannelse. Jag hoppas innerligt att den blir bruten snart. Så idag har jag fått handla en förköpsremsa för att kunna ta mig till jobbet på annat sätt imorgonbitti.

13 comments:

Saltistjejen said...

Hm postade en kommentar men den kom tydligen inte fram...
Jaja fattar mig krot. Cyklar du i de "färgade busshållplatsrutorna" som brukar finnas vid busshållplatserna? Jag gjorde alltid det när jag cyklade i stan och fick ett tag många punkor. En kompis till mig sa att det kunde finnas "vassa saker" i dessa färgade rutor. När jag slutade cykla i dessa och försökte väja för dem slutade jag att få så många punkteringar som jag fått tidigare. Testa det!!
Kramar!

Livet enligt Jenny said...

Oj punka två dagar på raden... Det hade fått mig ur balans, är inte direkt känd för att klara motgångar på morgonen bra... hehe
Åh det är såååå mysigt med hösten när man kan tända ljus och brasa och mysa i mörkret..
Kramen

Desiree said...

Saltis, ja jag har faktiskt cyklat i de färgade rutorna. Hmm jättebra tips, tack så mycket! Det ska jag sluta med nu och se om det blir bättre. Nu vill jag inte få fler punkor! Tack :-)
Kram!

Jenny, nu får det vara nog med motgångar för nu vill jag kunna cykla utan problem men visst är det mysigt med levande ljus.
Kramis!

Annika said...

Fattar att du lackar pa punkan. USCH!!
Men det ligger nog ngt i Saltis tips.
HAHA, till vintern far du skaffa dubbdack till cykeln. Det brukade min moster gora. Min bror cyklar fran Jarfalla till SE/banken i Rissne i ur och skur, sommar och vinter. Han har ocksa dubbdack. Men, arligt Desiree...jag skulle nog skita i hojjandet pa vintern. Jag skulle aka kommunalt, hehe!!
Levande ljus daremot....BRING EM ON!! BAST av allt ar de!! Alskar dem!
Vi har det lite kyligare idag, hela 20 grader :)
KRAMAR!!!!

Desiree said...

Annika, ja it sucks med punka helt klart. Jag kommer nog inte att cykla under vintern. Jag vet inte hur mycket längre till jag kommer att cykla. Idag fick jag faktiskt åka kommunalt och prova detta då jag hade punka på båda cyklarna och det funkade rätt bra att åka kommunalt så det lär det bli här framöver då det blir både mörkare och kallare.
KRam!

Anna, Fair and True said...

Vilken otur! Hoppas i alla fall att årets beskärda del av punktering är avklarad på en gång!

Taina said...

Himla otur! Jag tycker dessutom du är modig som vågar cykla i stan!

Kram

Desiree said...

Anna, ja det får man verkligen hoppas för nu orkar jag inte med mer punka, blää.
Kram!

Taina, tack. Ja det är lite småläskigt på sina håll som kring centralen men jag vågar nog inte fortsätta då det blivit halt.
Kram!

Marie said...

Otur med punka! Men man säger väl att en olycka sällan kommer ensam? Hoppas du har bättre flyt nu. Jag skulle ge rådet att cykla så länge du kan! Så mycket skönare att cykla än åka tunnelbana eller bus, tycker jag iallafall! Till vintern kan du ju skaffa vinterdäck till cykeln också.

Merle said...

Kul att ni är tillbaka i Sverige!
Tråkigt med punka. Jag har faktiskt skaffat dubbdäck till min cykel och cyklade hela förra vintern. Tar cykel varje dag till jobbet. Det var bara någon dag jag inte tog ut min cykel. Känner mig rätt stolt över det.

Katarina på Filippinerna said...

Trist med punka! Så härligt ändå att kunna cykla till jobbet!

Kram

Anonymous said...

Oh surt med punka! Hoppas det löser sig snabbt och var en (två)gångsföreteelse. Håll huvudet kallt om du cyklar när det blir frost och isigt!

Marianne said...

Dubbelpunka! Vilken otur!

Ja det var kallt när jag åkte, bara 2° på morgonen. Här är det tvärtom, det var 38° i dag!

Vad fint ni har fått det i lägenheten! Men visst blir det en omställning med compact living jämfört med hur man har haft det. För oss är det en himla tur att det är möblerat, annars vet jag inte hur det hade gått. Hoppas nu att det är lika fräscht i vår lägenhet som i er. Vad gör jag om det är sunkigt?

Hoppas du kan cykla ett tag till innan vintern slår till.

KRAM!