Saturday, October 16, 2010

Saturday

The alarm clock woke me up at 7 am. Started my day by taking care of some laundry. There is a large laundry room that can be booked by people living in the apartment complex. I do the sheets and towels down there because there is a large washer so that it all fits in one go.

Then I was ready for something much nicer. Some yummy French Toast with strawberries and a fruitsallad.

Soon we are off to my parents to celebrate my dad´s birthday. But before that I had time to go to the jeweler and turn in three rings (my wedding ring, my engagment ring and my beautiful pearl ring) so that they could adjust the size. I have not been able to wear them in over two years because the size of my knuckles have changed. It happens all the time the woman at the shop said. The size of both hands and feet change during life. So soon I will be able to wear them. Even if it was far from cheap to adjust it I still think it is worth it. I want to be able to wear them and not just have them lying in a drawer all the time.

Happy Weekend to y´all.


7 comments:

Annika said...

Ha, där ser man. Visste inte att det var så med fingar och ringar, men det är ju vettigt.
Nu får ni ha en toppendag. Avundas det där att du är hemma och kan fira allas fdlsedagar + det där att vardagsumgås. INTE dumt.
KRAMAR!!

Saltistjejen said...

Oj! jag använder inte några ringar längre faktiskt. Bara ibland men inte till vardags. Slutade med det när vi fick E och sedan har jag bara inte börjat igen. Men tror jag fortfarande kan ha dem. Men jag vet att fingrar kan ändras under livets gång.
Hoppas ni har en fin dag!

Marianne said...

Jag håller helt med dig, de där ringarna vill man ju använda även om det är dyrt att fixa. Själv ser jag också fram emot att kunna använda mina ringar igen, när det är varmt här svullnar mina händer, så då kan jag inte ha dem. Men i Sverige lär inte händerna svullna av värme : )

Hoppas ni får en skön helg!
Kramar!

Desiree said...

Annika, ja vardagsumgänget med familjen är ett stort plus i kanten. Det är något man uppskattar mycket numer. Det är helt klart en av de riktigt stora fördelarna med att ha flyttat hem.
Kram!

Saltis, ja det var urlänge sedan jag hade mina ringar på mig. Jag hade nästan glömt av att jag hade dem. Hon på guldsmeden log och frågade om jag gått och varit "skild" i två år. Ha ha jo nu ska jag gifta mig igen sa jag till henne och skrattade. Jag har inte blivit fetare om fingrarna men strukturen kring mina knogar har ändrats på något sätt. Men det är ju tur att det går att göra ringar både större och mindre.
Kramis!

Marianne, du har helt rätt i att kylan gör att fingrarna drar ihop sig så nog kommer du kunna ha dina ringar här. I AL var det ju varmt så mycket att det också försvårade. Men tydligen ska de nu ut en halv storlek för att jag ska kunna få på mig dem.
KRam!

Saltistjejen said...

Visst är det bra att man kan göra ringar både större och mindre. En av andledningarna till att den guldsmed som gjorde våra vigsel- och förlovningsringar rådde mig att inte ha en ring av både vitt och rött guld. hans sa att sådana "blandringar" ofta är svårare att ändra storlek på så det blir snyggt. Så jag skaffade en rin i vitt och en i rött istället.
Kram!

Anonymous said...

Roligt att du tog upp det, jag fick inte av mig ena ringen idag och kunde inte förstå varför.. nu har jag svaret! (har inte provat att ta av mig ringer på nästan ett år)

Anna, Fair and True said...

Kan inte tänka mig att inte ha min ring på mig men så är jag ju relativt nyförlovad :)

Så du gick upp kl 7 på en lördag frivilligt?!! :)