Thursday, October 21, 2010

Är gräset alltid grönare på andra sidan?

Det är något jag har gått och funderat på av och till här sedan vi flyttade hem. Vad jag har kommit fram till är att detta både stämmer och inte stämmer. Livet är nog en gräsmatta som ständigt skiftar. Det är en gigantisk fläckig gräsmatta där man har tussar av mjukt underbart skönt gräs att gå på och sedan fläckar som är kala och och stickiga att sätta sina fötter på. Det finns så skilda fördelar och nackdelar med mycket att det är riktigt svårt att ens göra ett permanent val. Jag tänker både på livet i Alabama och här liksom val som jag har gjort här och sedan vi flyttade hit. Man får väga sina för och nackdelar ordentligt och riktigt känna efter. Men i helhet känner jag fortfarande att det var rätt att flytta hem till Sverige. Jag ångrar mig inte även om det börjar bli riktigt kallt och mörkt. Jag tycker nog ändå att fördelarna som jag fått väger tyngre gentemot det jag hade. Men samtidigt skulle jag också mycket väl kunna tänka mig fler utlandsäventyr i framtiden. Jag tror att man ständigt måste vara flexibel. Valen, förutsättningarna och en själv omformas och ändras kontiunerligt.

Att ständigt tycka att gräset är grönare någon annanstans vinner man inget på. Det är ju inte heller så. Men visst är så att man helst av allt skulle vilja plocka russinen ur kakan om det gick.

Vad saknar jag mest då från AL:

Klimatet självklart speciellt höst och vårar.
Halloween firandet kommer jag att sakna.
Våra kära grannar.
Sephora sminkbutiken
Den underbara kvalitéen på spenat och de stora boxarna från Costco.
Costco och deras storpack på lax.
Servicen i USA och vänligheten.
Ljuvligt goda majskolvar och den billiga sötpotatisen.
Mitt jobb av och till.

Annars ser jag fram emot helg och fredag imorgon. Idag har jag och C firat för bilen gick igenom besiktningen!!! Äntligen. Nu ska vi bara få svenska registeringskyltar men de borde komma inom kort sedan får vi köra våran gråa Grace. Det har dock börjat bli vinter i Sverige nu så vi får allt sätta på vinterdäcken på Gracan också. Sååå skönt att hon gick igenom besiktningen och att allt C´s ihärdiga meckande lönade sig. Nu har vi även teckant fullförsäkring på henne som vi inte hade innan. Det där med försäkringspremie verkade skilja sig åt en hel del. C fick bud allt mellan 11000 och 23000kr/år.

Vintern börjar krama sitt grepp kring Sverige. Jag har bestämt mig för att inte cykla imorgon då det ska komma snöblandat regn. Jag cyklade idag när det var minusgrader på morgonen och det var kallt, rejält kallt även om jag hade både vantar och mössa. Jag tror jag kommer att köpa SL kort här efter helgen. Ännu ett sådant där val här i livet som inte är helt enkelt. Att cykla har några fantastiska fördelar men att åka kommunalt har sina. Återigen för och nackdelar som ska vägas mot varandra och funderas på. Men nu börjar det både bli för kallt och mörkt att cykla så det ligger en säkerhets aspekt i det hela också att väga in. Min cykel är rätt gammal och inte i tipptopp skick heller riktigt. Bromsarna fukar väl lite si så där ibland.

Have a great Friday!!!!
Det fantatsika gymmet, passen och instruktörerna.

Det finns säkerligen en hel del till men detta är lite vad jag kommer på med en gång.

11 comments:

Saltistjejen said...

Visst har alla platser, faser, tidsepoker och personer sina för- resp nackdelar. Så är det ju. Jag tror det allra bästa vi kan göra är att alltid i nuläget (vilket det än är) försöka se de bra sakernt. Inte så att vi dumblundar för det dåliga, sådant måste också få sin plats. Särskilt när det gäller sådant vi faktiskt kanske kan lösa eller förändra till det bättre. Men i stort tror jag på att försöka de det goda. Både i personer och mijöerna omkring oss. Annars skulle livet mest bli en bitter strid.....
Sedan är det en annan sak att sakna saker. Det gör man väl ständigt. Personer och saker som inte finns i ens direkta närhet och som man älskar kommer man självklart att sakna. Det går inte att göra ngt åt.
Jag förstår verkligen att er nystart hemma i Sverige på flera vis varit rätt tuff. Det ÄR svårt att kastas mellan olika länder, kulturer, klimat och vardagsliv. Bra och dåliga saker dyker upp hela tiden. Men jag tror det kommer bli riktigt bra så småningom för er. När ni anpassat er lite mer. Än är ni så nya så nya.... Trots att ni är i en generellt välkänd miljö.
Den dagen vi kommer lämna NYC VET jag också att jag kommer att sakna och sörja mycket mycket mycket av det vi har här. En stor fantastisk stad. En metropol! Internationaliteten. Vänner. Det enorma utbudet på mat från världens alla länder. Pulsen. Central Park. Atmosfären. Ja, det är så mycket så mycket.... Men jag hoppas att det vi lämnar staden för kommer att medföra BRA saker också. Sådant vi inte har här. Som t ex boyta haha! Och kanske närmare till naturen. Eventuellt en bil. Och OM vi skulle flytta näramre eller kanske tillbaka till Sverige så innebär det ju att vi kommer närmare nära och kära där!
Sköt om er nu i höstmörkret!!
Stor Kraaam!!

Katarina said...

Visst är det så, att man ofta undrar var är det bättre att bo eller bäst! Det kan ju verkligen skifta beroende på i vilken fas i livet man är. Sedan är det alltid för- och nackdelar oavsett var man är och det går ju inte att blunda för. Att leva här och nu, det kan vi alltid bli bättre på, tror jag. Att bättre uppskatta det vi har och inte har.

Jag blir avundsam dig som njuta av årstiderna, men det hade du ju i Alabama också, fast på ett annat sätt. I Sverige är det naturligare att vistas ute oftare än kanske i andra länder.

Kram

MrsD said...

Hej Desiree,
Gräset kommer alltid att vara grönare på andra sidan vissa stunder. Men jag förstår att du saknar hösten och våren här i Alabama, för vi saknar inte alls den. Däremot kommer jag bli avis när ni firar en förhoppningsvis vit jul. Själva ska vi väl se om det går att skapa en jul utan snö, kyla i värmen.

ha det gott.
Lotta

MrsD said...

Nu blev det lite fel i texten ovan... jag menar vi saknar inte alls hösten och kylan hemma i Svedala just nu...

Dagarna här har den senaste tiden legat omkring 27-29 grader. Vi har varit nere i Florida och badat och solat och mojsat ordentligt...

Livet enligt Jenny said...

Det klart att det alltid finns saker man längtar efter från sitt "gamla" liv och jag tror det är det som gör att man letar efter liknande ting i nuvarande livet och på så sätt utvecklas.. Tycker det låter som ett klokt val att skaffa SL kort i helgen. Visst är det härligt att cykla men man behöver inte överdriva och cykla året om (man kan ju fortfarande ta cyklen nån dag om man vill). Grattis till bilen! Ha en toppenhelg.
Kramen

Desiree said...

Saltis, du har så rätt. Än är vi så nya även om det känns som om vi redan har varit här otroligt länge med tanke på allt som hänt de senaste två månaderna. Det är stora och tvära kast mellan vitt skilda miljöeer. Man förlorar en del men vinner annat och det bästa är ju att inse och just fokusera på det man fått. Vi har ju fått närheten till familjen och kunna umgås med dem till vardags. Jag har fått ett stimulerande jobb och trevliga arbetskamrater som betyder mycket.
Kram och trevlig helg.

Katarina, ja nog får jag njuta av olika årstider. Idag är det för tillfället vinter. Det har kommit snö och det är vackert och vitt ute för tillfället. Ja man avundas alltid det man inte har för tillfället. Jag avundas ditt tropiska klimat eller kommer att göra för att vintern är så lång här och du saknar årstider. Men du slipper frysa och du har framför allt sol som betyder så mycket för humöret.
Kram!

Mrs D, jag tycker ni gör helt rätt i att inte sakna höstkylan och mörket. Ni ska passa på och njuta för hösten är bland den bäst årstiden i AL tillsammans med just våren. Kring halloween brukar det slå om och bli lite kyligare också så att man får lite mer höstkänsla. Underbart att ni fått vara nere i FL lite också. Det är precis så man ska göra att passa på att resa och göra olika trevliga utflykter nu när ni bor i AL. Jag tycker du är bra på att ta vara på tiden och se till att prova och göra mycket nytt. Julen är ganska mysig i AL fast det inte är snö. Man pyntar ju så mycket med olika ljus och juldekorationer att det lyser upp i vintermörkret.
Kram!

Jenny, ja det är nog så för oss alla. Precis så resonerar jag med cyklingen att jag inte kommer att överdriva utan köpa kort och cykla lite nu och då om det är ok väder.
Ha en skön helg.
Kram!

Annika said...

Så klokt du resonerar. Gräset kommer alltid att skifta, ibland grönare här,m iböland grönare där.
Alltid finns det saker att sakna, var man än sitter ngnstans. Så är det ju bara...
Allt kan bara inte vara bättre på ett ställe. Det är lite uppblandat det där.
Ja, höstarna här är ljuvligt vackra, och jag tycker det känns märkligt att ni i sthlm får snö nu. galet. Det var ju just vinter, känns det som.
Smart att köpa SL-kort. Det hade jag lätt gjort också.
GRATTIS TILL GRACAN!!! Underbart skönt att hon gick igenom!!!
KRAMAR!!

olgakatt said...

Du och de kloka kommentatorerna ovan har sagt det mesta och jag håller med!
Skulle bara vilja lägga till att läckra majskolvar borde du inte behöva sakna i Sverige! Jag åker varje höst ett par km och självplockar mitt vinterbehov och fryser in - NÄSTAN lika gott som nyplockade. Kokar eller grillar dem otinade, kryddar och gnager och njuter!

Suzesan said...

Så bra skrivet så där är det ju vad det än gäller. Om grönare gräs och allt....! Grattis till er nybesiktigade- och snart körklara bil.

Jag cyklar i snö och kallt och i storm och regn. Snö är svårt inte alltid man kan ta sig fram. Me' gammal härlig cykel. En sköning min cykel...hahaha jag har ju bil men den får vila sig. Min Merza Benz.

Trevlig helg

Kram
/Susanne

Anna, Fair and True said...

Skönt att ni ändå känner att det är rätt helhetsmässigt. Och bra att vara öppen för det mesta. Tänk vad spännande egentligen. Ni kan bo i Sverige ett par år och sedan kan ni dra igen om ni vill. Världen ligger vid era fötter. Ja, i alla fall Europa och USA iom era medborgarskap och det är ju inte så dåligt!

Desiree said...

Annika, helt galet med snö men det var ganska vackert också. Den kommer dock att smälta bort för det ska bli mildare igen. Ja det är inte lätt i livet, alltid är det en hel del man längtar efter. Vi är sååå glada över att vi nu kan få åka runt med våran bil!
Kram!

Olgakatt, låter toppen med majskolvarna jag får leta upp ett självplock och åka dit. Jag kan tänka mig att dessa är bra mycket godare än de man köper i frysdisken.
Kram!

Suzesan, oj du cyklar hela vintern. Det är DUKTIGT. När vi bodde i Solna cyklade jag på vintern men jag tyckete ändå att det ibland var svårt då de kom mycket snö. Jag hade dubbdäck på cykeln men det var rätt tungt iallafall. Du är som sagt himla duktig.
KRam!

Anna, ja det är iallfall en bra grundkänsla att det känns rätt helhetsmässigt och en stor tröst när allt fortfarande är lite upp och ner i tillvaron. Åh ja det du skriver ska jag verkligen ta till vara på. Vi har ju faktiskt ALLA möjligheter och bara det är ju en lyx och något jag ska vara väldigt glad över. Nu ska vi passa på att njuta av det vackra Stockholm och familjen samt vänner ett tag och allt annat som är riktigt bra här.
KRam!