Sunday, October 17, 2010

Ljuvliga höstdagar

Söndag fick vi chansen att njuta av strålande vackert höstväder. Nu är luften torr, frisk och krispig. Löven prasslar under fötterna och man kan gå och sparka upp löv i luften så att det virvlar. Den kyliga luften doftar riktigt friskt och det luktar höst.

Men flytten och omställningen tar allt mer på krafterna än vad vi någonsin trodde att den skulle göra. Då veckan är slut är vi också helt slut. Vi känner att vi under helgen inte har någon energi än så länge att vare sig hitta på en massa eller träffa många. Jobbet är fortfarande nytt på många sätt och jag känner att det kräver min fulla koncentration då jag är där. Kvällarna blir sena vardagar och morgnarna tidiga. Lördagen går ofta till att ta hand om hem och hushåll och sedan har man bara söndagen kvar till att njuta och ta igen sig och det behövs verkligen för oss just nu. Under helgen behöver vi verkligen ladda batterierna så mycket som det bara går. Nu börjar det som sagt också snabbt bli kortare dagar och jag känner tydligt att man påverkas av mörkret och blir liksom tröttare och segare av det också.

Tiden går dock snabbt. Veckorna swischar förbi. Vi har ju varit här i snart två månader men det känns betydligt längre eftersom det hänt så mycket för oss. Tiden hittills har varit väldigt innehållsrik på så många sätt. Jag förväntade mig nog inte att denna flytt skulle ta så mycket på krafterna som den hittills gjort så det har överrumplat mig. Men jag har fått inse att så är fallet. Förutom nytt jobb och ny vardag att anpassa sig till så har det även varit många andra ting och bekymmer att lösa så som att få bilen genom besktningen (förhoppningsvis kan det ske här inom snar framtid då C lyckas lösa det svåraste problemet med belysningen). Just nu orkar vi bara klara av det vi måste och sedan vill vi bara ta igen oss. För mig känns det underbart att få komma ut till mina föräldrar och få bli lite ompysslad med jämna mellanrum.

Så vackert med alla äppelträd på tomterna. Röda fina äpplen som lyser i höstsolen.

Nu sparkar verkligen höstfärgerna. Älskar sådana här krispiga fina höstdagar med klarblå himmel och starka färger som dessa. Då har jag inget emot hösten alls. Önskar bara att man slapp mörkret och det grå novembervädret längre fram.

Nu prasslar det så där underbart när man är ute och går. Jag såg även dessa fina kastanjer som var väldigt fina.

Nu ligger det verkligen drivor av vackra blad på marken.Jag satte mig ute på altanen hos mina föräldrar och njöt av en god kopp kaffe ute i höstsolen. Nyonen börjar skrumpna nu men det finns några kvar som fortfarande är fina.
Men det börjar tyvärr mörkna tidigare och tidigare. Nu går solen ner vid 17:20 och för varje vecka som går så blir det ju allt tidigare. Men det är vackert då solen går ner över Stockholms horizonten efter en klar och ljuvlig höstdag som denna.

18 comments:

Taina said...

Härliga höstbilder! Men den där tröttheten kommer snart att försvinna när tomten kommer! Så brukar jag tänka för jag är lika barnslig som barnen vad gäller jul. Hahahaha!

Att ha ett nytt jobb kräver enormt mycket av en. Nya rutiner, nya människor osv. Bra att ni har ett ställe dit ni kan åka och bli ompysslade. Önskar jag hade det ibland...

Kram på dig!

Saltistjejen said...

Vilka underbara höstbilder! Just när hösten är sådan är den så otroligt vacker!! jag förstår till fullo hur utmattade ni är av flytten. Minns fortfarande glasklart hur mycket energi flytten hit tog. Allt var nytt och ja alla nya intryck gjorde verkligen sitt för att ta energi. Det är helt klart likadant åt andra hållet det är jag medveten om. Jag tycker ni gör rätt i att ta det lugnt nu så mycket ni bara kan. Att ta itu med "måsten" men sedan bara försöka ladda batterierna igen. Och gläd er åt att ni bara är ni två just nu så ni verkligen KAN ta det lugnt!!! :-)
Hösten är dessutom den årstid när de flesta i Skandinavien blir lite låga på energi beroende på det avtagande ljuset. Så ni är i gott sällskap...
Stor varm kram!!!

Livet enligt Jenny said...

Fantastiska höstbilder!!! :) Jo det klart att det tar på krafterna att flytta halva jordklotet. Konstigt vore ju annars.. Men du skall se att när vi får vintertid och snön kommer så blir det liiite ljusare och lättare för alla som har ont av mörkret. Själv njuter jag. Tom när jag körde genom spöregnet till jobbet idag njöt jag. Är verkligen en höstmänniska och även om jag också blir lite tröttare och inte har fullt med ork på helgerna så njuter jag av det, omfamnar det och anpassar mig. Låt er ta det lugnt, återhämta er och njut av helgerna så som ni nu gör. Allt annat kommer så småningom. Blir det allt för grått och trist får ni ta er en tur till glada Göteborg och bli ompysslade av mig. :)
Kramen

Desiree said...

Taina, tack, kul att du gillade höstbilderna. Ja jag får nog ta sikte på tomten. Det är guld värt att få åka hem till föräldrarna och bli lite ompysslad för det är något jag saknade mycket i USA.
Kram!

Saltis, tack :-)
Det där med enegin minns jag också hur mycket som gick åt då vi flyttade till AL men jag hade nog inte riktit räknat med att det skulle krävas lika mycket även då man flyttade åt andra hållet mot något man delvis kände igen men det tar rejält på krafterna. Tack, ja just nu får vi prioritera att ladda batterierna för det behövs.
Kram!

Jenny, tack vad du är gullig. Du har så rätt i att det är bäst att ta det lungt då man kan och låta anpassningen ta den tid den tar. Hösten är ju otroligt mysig på många sätt. Snart är det inte långt kvar tills dess att man går över till vintertid.
Kramis! :-)

Katarina said...

Vackra höstbilder! Att flytta är tungt och tufft, i början går man på med full energi, sedan är det som det tar längre tid att ladda om..

Efter en flytt skulle man nog behöva en semester, efter att ha kört på så, både i USA och i Sverige.. Men känner igen mig.. så väl!

Hoppas ni får tid för vila och ro nu!

Annika said...

Desiree, det är inte lätt att göra en sådan stor flytt. Inte alls.
Inte konstigt om alla bitar inte genast faller på plats.
Tror, som jag sagt förr, att alla som flyttar hem har haft det tufft innan de vänjer sig igen. Det är ju ett helt annat liv, som man kanske tror sig bara ska falla in i igen eftersom man är svensk och i sverige.
Men, du har din familj där!! I samma stad. Underbart att du blir ompysslad av dem!!
Och mörkret sen, och allt vad det innebär...förstår ju att det är så annorlunda mot här, trots allt.
KRAMAR från mig!!!

Annika said...

Just remember: badhuset (bubbelpoolen) och johannesört!

Jättefina bilder. Vi var i Boston för ett bröllop i helgen - det är också ett ställe som jag inte tycker om pga. vädret...men när det är vackert väder så är det ju (precis som Stockholm) SÅ vackert.

Jenny said...

Fantastiska bilder, hösten är verkligen min absoluta favorittid!! Men precis som du skriver, så är jag rädd för vad mörker och (ihållande) kyla skulle göra med mig om vi skulle flytta hem i framtiden. Visst är man uppvuxen med det, men det är ju inte direkt något man går och längtar efter när man inte har det. Jag tycker det verkar gå JÄTTEBRA för er ändå!! Hoppas allt fixar sig med bilen också! Kram!!

Desiree said...

Katarina, tack kul att du också gillade höstbilderna. Det är egentligen inte det fysiska som känns tungt utan det psykiska som tär på krafterna mer än något annat. Man får hela tiden under första tiden gå runt och vara koncenterad till max. Men allt eftersom tiden går så kommer man väl in i saker mer och mer så det ska nog bli bättre. Men just nu gäller det bara att klara av en dag i taget.
Kram!

Annika, ja visst är det så. Jag vet ju hur det kändes på precis samma sätt när vi flyttade till AL. Men det är underbart att man kan få bli lite ompysslad emellanåt för det behövs. En dag i taget få det bli utan att man får dåligt samvete för att man inte hinner eller orkar. Jag känner att jag egentligen inte ens hinner med bloggen så som jag skulle önska. Vissa dagar hinner jag läsa bloggar men andra inte. Det får bli lite till vad jag hinner och orkar med bloggen också.
KRam!

Annika, ja jag ska lägga på minnet :-)
Kul med bröllop. Jag hoppas att ni får fint väder nu när ni är där.
Kram!

Jenny, tack. Hösten kan vara otroligt vacker på många sätt. Ja vi får som sagt se efter att ha överlevt hela första vintern. Det finns mycket som är otroligt bra men sedan också annat som är tungt men så är det ju i för sig överallt. Ja det ska bli skönt när bilen gått igenom besiktningen.
Kram"

Anna, Fair and True said...

Förstår att ni är trötta. Det är ju så mycket förändring på en gång för er. Själv störs jag inte av mörkret utan tycker bara det är mysigt, men så har jag ju haft många år på mig att vänja mig (fast jag gillar det nog mer än medelsvensken också :) Skönt att ni kan vila upp er hos dina föräldrar!

Desiree said...

Anna, jag hoppas att det kommer att kännas lite lättare med mörkret men jag vet ju att det var något jag hatade redan innan vi flyttade till AL. Varje land och varje ställe har sina stora både fördelar och nackdelar. Men det är underbart att kunna få de där vardagsbesöken hos familjen.
KRam!

Marianne said...

Jag kommer säkert att gå igenom samma pärs som du. Som jag skrev hos mig till dig, att jag håller på att läsa ett litet häfte vi har fått. Det heter Repats och är utgivet av Global Connection: http://www.global-connection.info/

Den här lilla boken hittar du längst ner på den här sidan: http://www.global-connection.info/bookstore/main

När vi är hemma och har läst den kan vi skicka den så att ni får läsa, men om ni vill läsa innan dess kan ni beställa den på hemsidan eller via Amazon. Jag tycker den verkar bra, den beskriver precis sådant jag har tänkt på, och lite till. Det kan vara bra att ha ord på det man går igenom, och vara beredd på att allt inte blir Honeymoon.

KRAMAR!

Desiree said...

Marianne, tack för tipset om boken. Jag ska ta och kolla på din länk för den verkar ju mycket interessant. Ja det är mycket man ska gå igenom och många olika faser. Inte konstigt att man blir utmattad. Det jobbiga är väl att omgivningen kring en inte fattar alls och tycker att man borde orka/hinna/inte vara så uppstressad osv. Du och jag kommer kunna bolla och utbyta mycket med varandra tror jag.
Stor kram.

Fröken L said...

Förstår verkligen att flytten har tagit på krafterna. Skönt att ni kan vila upp er hos dina föräldrar emellanåt. Vilka härliga höstbilder. Min favorit är den med kastanjerna. De är så vackra.

Kram Dila

Anonymous said...

Hej, vilka vackra foton!
JAg hoppas attt du får ny energi snart, det tar på krafterna att flytta och höstmörker brukar inte hjälpa till. Men vi klarar det, speciellt du som är en proffs flyttare by now!

Anonymous said...

Det finns en bok som heter "konsten att vara invandrare" www.immigrant.nu, och i den finns det att kapitel om att flytta hem igen. "Återkomst – att höra till och ändå inte"

Det kanske kan vara något?

Marianne said...

Skruttplutt: Tack för tipset, jag kommer snart att behöva den jag också.

Desirée: Ja, jag tror också att vi kan ha mycket stöd av varandra! Du har mitt telefonnummer och jag har ditt, ring och älta när du än känner för det, numret fungerar från den 30 november.

Jag hade en bekant (vet inte var han befinner sig i världen nu) som dels reste mycket och dels bodde utomlands plus hemma i Sverige. Det var första gången jag hörde talas om hur "de där hemma" är helt ointresserade av hur man har det eller har haft det utomlands. Han reste på Formel 1 tävlingar (han var eller är reporter för det) och det var hans vardag. Så när han var hemma i Sverige och det var prat om "vad som hände i går" så var det i Brasilien eller Japan eller liknande någonting hände, men det tog folk som skryt ...

Just nu är jag helt slut efter den här dagen. Väntar just nu på att sista tvättmasiken ska bli klar, det måste hängas för att torka över natten så att jag kan stryka i morgon bitti innan strykbrädan försvinner.

KRAMAR!

Fröken Anki said...

Härliga höstbilder! Kastanjer är nåt som jag saknar här. Undrar om de ens finns här?

Ta den tid du behöver för att hinna med dig själv och smälta allt nytt. Bloggen finns ju kvar ändå. Stressa inte i onödan. Skönt att ni har era föräldrar som kan pyssla om er på helgerna!

Hoppas att bilen snart är fixad också. Knäppt, men förstås svenskt, att inte verkstäderna ville ta på sig jobbet att byta lyktor och reflektorer. Fick ni beställa ny besiktningstid också bara för det?

Hoppas ni får ännu en fin helg, och njut i värmeljusens sken nu när dagarna är korta.
kram