Friday, November 30, 2012

Galleri Fredag

Stor och liten är dagens tema och detta blir även sista temat för november. Passar på att tacka Victoria för roliga och kreativa teman. Liten och stor brevid varandra i form av äpplen. Ett äpple från USA och ett äpple från Sverige. Borde inte vara så svårt att gissa varifrån den lilla respektive stora kommer från.

En Amerikansk kotte. Detta är inget man vill ska trilla ner i huvudet på en då man är ute på skogspromenad. Man borde nästan ha hjälm på sig då man är ute och går här. Allt sägs ju vara lite större i USA och det ligger en hel del sanning i detta påstående. Allt förutom myggen (som var små och helt tysta, ettriga små rackare).

 När vi var ute i träskmarkerna i södra Louisiana så fick vi chansen att både se och hålla i en liten baby alligator. Han var väldigt söt men pep väldans efter sin mamma. 


Mamma alligator är ju dessto större och henne ville vi inte träffa på. Jag kastade hela tiden oroliga blickar omkring mig medan jag höll i den lilla ungen en kort stund för att se om mamma var på väg men som tur var verkade hon vara iväg på annat håll.

Kollibrie-världens minsta fågel. Världens snabbaste vingslag lär den också ha. Vi hade en sådan här Collibrie feeder i vår trädgård i Alabama. På våren kom de och drack den röda söta saften som behållaren var fylld med (något nektar liknande). Men det var inte lätt att fånga dem på bild. Satt ute många gånger, långa stunder och fick tillslut denna på bild.

Dessto större är ju Pelikanerna. Jag tycker de ser rätt roliga ut ofta. Såg dessa en tidig morgon när vi körde längst med Kaliforniens kust.

I Kalifornien finns också de riktigt stora bjässarna till träd. Både Seqouias och Red Woods är väldigt imponerande i storlek. Seqouias blir inte fullt lika höga som Red Woods men har en bredare stamm. Men båda sorterna är väldigt väldigt höga. Red Wood träden kan bli över 100 meter höga. Här känner man sig väldigt liten då man är ute på skogspromenad. Man känner sig som en liten myra.


USA har så otroligt häftig och varierande natur. Alla dessa nationalparker är så fantastiska var och en på sitt sätt. Det skulle vara omöjligt för mig att välja ut en favorit bland alla jag besökt hittills. På min Bucket List har jag ju satt upp att jag ska besöka dem allihop. Har hittills avverkat ett 20-tal men har ganska många kvar också. Att åka på road trip till olika nationalparker och fota det är nog höjden av lycka för mig. Skulle jag bli megarik någon dag skulle jag lätt kunna ägna mig åt denna syssla på heltid. Nu råkade jag drömma mig bort från temat en smula. Sorry.

Trevlig helg på er. Till Stockholm har vintern kommit nu. Det är ett vitt vinterlandskap utanför. Snöflingorna fortsätter att virvla ner. Nog blir det julstämning redan till första advent.

11 comments:

Pettas said...

Fantastiskt fina bilder och bra jämförelse på Stor och liten-temat.
Vilka kottar! Förstår nog att man behöver ha hjälm när man är ute och går i de skogarna

Ha en fin helg!
Karinkram

Annika said...

Jättefin tolkning av temat, Desiree!!
Så fina bilder!
Visst, det är sanning det där att allt (nästan) är större i USA. Till och med vädret är större.
Ja, vad härligt att besöka nationalparker som du gjort.
Underbara ställen och en dröm för den som gillar foto!
Pelikaner är roliga, både när de sitter och när de flyger. Fast då de flyger är de nog mest vackra.
Kramar!!

Anonymous said...

Så roligt att se dina foton i dennas veckas tema - ögongodis!=)

Anne-Marie said...

Det där med skillnad i storlek på frukter är nästan litet skrattretande ibland. :) Likadant med lökar. Jag smålog för mig själv när jag var i Sverige i maj och såg de små gula lökarna i mataffären i Täby.
De där träden är maffiga. Har besökt en redwoodskog utanför L.A. och det var imponerande. Våra träd överlag här på västkusten är mycket större än de svenska. Kottarna är också stora.
Inte dåligt att du kunde fånga en kolibri på bild. De är ju så snabba.
Men har du besökt så många parker. Jag har nog bara besökt ett par, om ens det.
Såg att det snöat i Stockholm. Och som vanligt blev det kaos.
Kram!

Desiree said...

Pettas, tack. Tur nog så har jag aldrig fått en sådan jättekotte i huvudet. Hade det hänt hade jag nog haft hjälm på mig på skogspromenader.
Trevlig helg.

Annika, det var ett tacksamt tema att kunna göra storleksskillnader på mycket som är större i USA. Ja Pelikaner är väldigt fina då de flyger. Coola fåglar.
Kram!

Ettstyckevardagsliv, tack. Kikar in hos dig.
Trevlig helg.

Anne-Marie,man slås ofta av storleksskillnaden. När vi flyttade till USA tycket jag allt var så stort och sedan vande jag mig efter ett tag. När vi sedan for till Sverige första sommaren kändes det ibland som man var i Lilleputt landet. De där Redwood träden i norra CA är så otroligt häftiga och imponerande.
Kram och trevlig helg

Västmanländskan said...

Härliga bilder på temat.

Lotta said...

Fantastiskt! Underbar tolkning som du visar med dina härliga bilder. Vad ni har rest och upplevt.

Är avis på er snö. Hade gärna tänt ljus, bakat pepparkakor och haft snö utanför!

Kram och trevlig helg

Lotta

Lotta said...

Fantastiskt! Underbar tolkning som du visar med dina härliga bilder. Vad ni har rest och upplevt.

Är avis på er snö. Hade gärna tänt ljus, bakat pepparkakor och haft snö utanför!

Kram och trevlig helg

Lotta

Christina said...

Vilket fantastiskt inlägg! Man blir så glad! Håller med om alla dessa nationalparker! Vill också bli superrik och bara åka runt till alla. Man hör om någon ny varje gång man är ute och reser och får tips om nya av de amerikaner som pushar lite extra för de i sin egen delstat :-)
Kram!!

Jane said...

Håller med om kottarna. Jättestora - man vill inte att de ska trilla ned på huvudet direkt.
Kram!

Desiree said...

Västmanländskan, tack.
Ha en fin första advent.

Jane, jag tänkte inte så mycket på det då under promenaden men dessto mer efteråt som tur var.
Kram!

Lotta, det är vackert med snön men det blir ganska bökigt att ta sig till jobbet. Jag älskar snö då jag är ledig och kan njuta av den, då man ska åka skidor men så här till vardags föredrar jag barmark.
Kram!

Christina, har en superbra bok från National Geographic som listar alla nationalparker. Den kan jag ofta sitta och läsa i och drömma mig bort.
Kram!