Wednesday, November 21, 2012

Onsdag i punkform

Varför inte en onsdag i punktform. Skulle vara otroligt mysigt med en öppen spis. Det står på min önskelista att ha någon gång i mitt framtida drömhem.


 Hörrni det lackar verkligen mot jul. Nästa vecka är det redan första advent. Ljusslingor och stearinljus känns som något jag inte kan få för mycket av just nu. Till första advent ska jag ta och pynta lite mer genom att ta fram våra julstjärnor och hänga i fönstrena. Julgranen lär snällt få ligga kvar i sin låda igen men den följer med oss till Schweiz. Förhoppningsvis packas den upp nästa jul.


Lussekatter har jag INTE bakat ännu. Men idag åt jag min första lussebulle med saffran och mandelmassa. Vi firade nytt rekord i sekvensering på jobbet och då bjöds det på saffransbullar.


 Just nu vill jag ofta och gärna sitta med en stooor mugg kaffe eller te och värma mig med. Det är så skönt varje kvälla att få sjunka ner i soffan och vira in sig i en mjuk och gosig filt, tända lite ljus och bara varva ner.

Fick ett mail igår från en man som hittat min Sweet Home Alabama blogg. Han  var på väg att flytta till Mobile i södra Alabama och ville skicka en liten hälsning till mig. Sådant blir jag glad av. 


I USA firas Thanksgiving denna vecka. Det där med Thanksgiving är mysigt och inte alls lika stressigt som jul kan vara utan en riktigt skön umgås-må bra och äta gott helg. C kommer hem på torsdag för att tillbringa helgen i Sverige med mig. Kanske firar vi lite Thanksgiving också. Det ska bli underbart att få ses igen. Längtar jättemycket!

7 comments:

Taina said...

Öppen spis är så mysigt. Vi har tre i huset...Har bara använt en av dem än så länge och det är den med instats. Sprider sådan skön värme. Och känsla.

Ja det ju första advent snart! Ojoj så tiden går fort. Här ska det också pyntas. När åker ert flyttlass? Kommer ihåg att jag satte upp lite julsaker innan jag flyttade hit men det mesta var ju redan packat och skickat så jag köpte lite prylar för att skapa julkänsla.

Kul med hälsningen via din andra blogg!

Lussebullar! Mmm ska nog ta och baka några snart. Köpte nämligen mandelmassa häromdagen.

Skönt att få hem C.

Happy Thanksgiving!

KRAMAR!!

eastcoastmom said...

Det är väldigt hög mysfaktor på öppen spis, håller med. I vårt hus i CT har vi två öppna spisar, saknar.
Happy turkey day!

Lotta said...

Öppen spis är härligt! Vi har en här och tidigare en kakelugn som jag verkligen saknar. Tända ljus är också mysigt. Det blir te och filt här varje dag på kvällarna.

Vad härligt att C kommer!!

Happy Thanksgiving!

Kram
Lotta

Annika said...

Öppen spis är mysigt och varmt.
V har två i mitt hus, en i källaren och en i sovrummet.
Eftersom vi inte har ngn i v-rummet blir det inte av att vi eldar. DUMT!!
KUL att C kommer hem i helgen. Ni får fira lite Tgiving kanske...
OCH snart Advent. Ja, hösten har fullkomligt rusat iväg.
Som vanligt.
Lussebullar med mandelmassa är bara det godaste som finns!!
KRAMAR!!!!

Desiree said...

Taina, åh lyllos er som har hela tre öppna spisar i huset. Det gillar jag med Amerikanska hem att nästan varje hus har minst en öppen spis. Ja helt plötsligt har det redan blivit dags att börja julpynta. Vet ännu inte exakt när flyttlasset går men det blir efter jul och nyårshelgen någon gång.
Kram!

Eastcoastmom, det förstår jag att ni saknar. Är det vanligt eller ovanligt att man har öppen spis i Spanien? Här i Sverige där det är så lång vinter hade det varit så perfekt som man hade haft en öppenspis men jag minns att vi njöt även om vintrarna i Alabama av den vi hade där.
Kram!

Lotta, ja kakelugnar är också himla fina och mysiga. Hade gärna haft en sådan. Happy Thanksgivning. Hoppas du får en skön och riktigt mysig långhelg.
Kram!

Annika, ja det förstår jag känns lite dumt att faktiskt ha två stycken men inte en i vardagsrummet där man verkligen skulle vilja ha en. Snart får du pynta loss med alla fina julpynt Annika. Vet att du ser fram emot detta. Happy Thanksgiving.
Kram!

Anne said...

Gulligt med mannen som hittade gamla bloggen och hörde av sig med en rad, ja sånt är uppiggande. Du har ju ett helt arkvi och bibliotek där också över resor och utflykter i regionen som jag själv hoppas kunna använda mig av nån dag.
Mysigt värre du får din kära C hem på långhelg. Vad fort den här hösten ändå gått/går, din resa till Basel bröt säkert av lite, nu kommer C hem. Sen är det inte många veckor till jul och ni ses igen. Och sen...ja, inte långt kvar tills även du flyttar och ni är med varann på heltid igen och en ny vardag tar vid för dig. För C gick ju allting snabbt, hux flux. Men kanske skönt för dig att få den här hösten att vänja dig vid tanken, mentalt förbereda dig och liksom lite mindre stressigt flytta över.
thanksgiving här ja. Jag har inte köpt en hel kalkon, det blir bara vi två men jag hoppas att mina bautastora bröstfiléer av kalkon i alla fall ska bli ett hyfsat substitut. Vi får se... Ska försöka göra lite traditionell mat i alla fall, min version...får se hur det blir.
KRAM

Saltistjejen said...

Så mysigt att C kommer hem! Hoppas ni får fita lite Thanksgiving tillsammans! :-)
Kram!