Sunday, November 25, 2012

Tindrande juleljus

Fuskat lite igen, fast egentligen inte utan bara kört med Amerikanska traditioner och julpyntat direkt efter Thanksgivning. Jag har satt upp mina adventsstjärnor och resten av rasket också. Nu julstämning hemma hos oss även om det ännu inte riktigt är första advent. 

 Det är inte bara jag som fuskat lite för inne i Stockholms city så tindrar julbelysningen så vackert överallt. NK presenterade sin julskyltning nu under helgen också. Mycket folk ute på stan och allra mest var det nog vid NK. Alla ville kolla in årets julskyltning där. Stan är vacker nu klädd i fest och vinterskrud.

 
 Hemma har vi satt upp adventsstjärnorna som sagt i våra fönster.


 Är mycket för detta med mys och punktbelysning. Den lilla julkulan med ljusslinga innuti passar helt perfekt i köksfönstret.

 Tycker verkligen om detta med att ha ett fönster i köket som släpper in ljus.


 Alla mest nöjd och allra juligast blev sovrummet. Både adventsstjärna och ljusslinga. Var lite rädd att ljusslingan skulle bli too much men känner tvärtom att det blev riktigt lyckat. Helgen har gått alldeles för snabbt. C åkte tillbaka till Schweiz här riktigt tidigt imorse. Kl 06:15 gick hans flight. Det blir en del resor också med nya företaget. På tisdag ska han till Paris och provar tåget som ska tar 3 timmar från Basel till Paris. Även om Basel är en mindre stad så har man som sagt andra storstäder att välja på som inte ligger allt för långt bort. En weekend i Paris kan man ta utan några problem. Det är tomt nu när han rest igen men vi ses igen till jul och dit är det ju faktiskt inte så långt. 

Jag inser att det inte alls är lång tid kvar för mig i Stockholm. Tidigare har jag haft känslan av att det är gott om tid innan jag flyttar till Basel men så känns det inte alls längre. Vi har under helgen skrivit kontrakt med tjejen som ska hyra vår lägenhet i andra hand. Känns väldigt skönt att ha fått denna biten klar. Vi har också haft en flyttfirma hemma under helgen som kollat, mätt och räknat på det vi vill få med oss. Vi har påbörjat att ta in olika offerter inför flytten. Det börjar dra ihop sig på riktigt även om vi inte spikat något datum ännu.

7 comments:

Miss Marie said...

Härligt med julbelysning! Jag har också börjat pynta lite!

Härligt med snabbtåg till Paris, riktigt lyxigt! :)

Desiree said...

Marie, ja julbelysningen piggar upp så här i november mörkret. Jag ser redan fram emot möjligheten att kunna ta en weekend i Paris längre fram.
Kram!

Annika said...

Tycker du ska jula på för allt vad du är värd!!!
NU är det ju som härligast, innan jul!!
Älskar den här tiden.
Tycker om din kula med ljusslingan i. Jättemkt!!
Skulle vilja ha ngt liknande!!
Supersnyggt!!!
LYX med snabbtåg till Paris...ååååå vad härligt!!
KRAMAR och MYS på!!!

Lotta said...

Mycket fint! Gillar att blanda US/SE traditioner...fungerar bra att pynta denna weekend tycker jag! Ljuset och glittret behövs.

Lyx lyx med Paris bara tre timmar bort...!

Kram!
Lotta

Anne-Marie said...

Tänk, jag håller på de svenska traditionerna trots att jag bor i USA. :) Kommer inte att sätta fram min adventsljusstake förrän nästa helg.
Du har så fint hemma Desiree. :) Ser verkligen mysigt och smakfullt ut. Absolut lagom med pynt och prydnader.
Ni kommer verkligen att bo i "smeten", mitt i Europa. Kul!
Kram!!

Anne said...

Vad fint och mysigt det blev! Ljusslingan OCH stjärnan i samma fönster är verkligen en hit, det blev jättebra. Får lite egna idéer själv här, inte alls dum idé klä in fönsret på det där sättet med slinga. Bra idé!
Ja, veckorna kommer nog rusa iväg väldigt snabbt nu. Vips är det jul och nytt år. Känns nästan lite overkligt höra om 3 timmars tågresa till Paris. Mitt i smeten kommer ni verkligen vara, det kommer bli så bra.
KRAM

Desiree said...

Annika, kul att du gillar att jag redan kört igång ordentligt med mitt julpyntande. Nu finns ingen hejd ;-)
Hittade den fina julkulan med ljusslingan i på Claes Ohlsson. Gillar den.
Kram!

Lotta, ja det är inte dumt alls att mixa och kunna välja och vraka bland traditionerna ;-)
Man får plocka russinen ur kakan och ta det man gillar bäst.
Kram!

Anne-Marie, det är klart man ska få hålla på traditionerna också. Det är inte långt kvar tills nästa helg då du får sätta upp den.
Det ska bli kul att få hamna mitt i smeten i Europa och ha kontinenten lite mer tillgänglig :-)
Kram!

Anne, tack. Jag var lite rädd att det skulle bli too much men det är nog sovrummet jag gillar allra mest nu med stjärnan och slingan. Sovrummet har högst mysfaktor just nu.
Det känns väldigt overkligt att jag inte alls har mycket tid kvar på jobbet här. Är rädd att december kommer att rusa förbi extra snabbt.
Kram!