Sunday, December 2, 2012

Winter Wonderland

Lagom till första advent så kom snön och förvandlade landskapet till Winter Wonderland. Någon gång onsdag natt så slog regnet över till snö och stora flingor dalade ner genom luften. Snöflingor som yrde och virvlade i luften och förvandlade landskapet något vitt och mjukt. En ny tystnad som kapslas in av alla vita flingor.

 Nysnö på räcket. Gör sig fint tillsammans med ljusslingan.

Några frusna frukter som hänger kvar på några av träden på vår innegård.
 Vit vinterskrud. Ett tjockt vitt täcke la sig snabbt på marken. Lätta flingor fortsatte sedan att dala ner genom luften ända fram till lördag morgon. 


 Det har kommit rejält med snö. Det har nog blivit någon decimeter åtminstonne.


 Snötäcket på räcket växte sig snabbt tjockare.


Julkänsla med råge. Doft av pepparkakor, glögg och saffran fick fylla köket. Provade en ny sorts glögg igår - Blossa spetsad med concac. Mycket god.
Gillade årgångsglöggen för 2012 med ingefära och japansk citrusfrukt.  I USA gjorde jag flera gånger egen glögg men nu när det finns så många olika sorter tillgängligt så blir det inte av på samma sätt att jag gör egen.


Bakade saffrans äppelkaka med mandelmassa i. Så god och så saftig och fin. Underbart när man får stå i värmen i köket och låta hemmet fyllas med doft av nybakat. Hoppas ni alla har haft en mysig första advent.

Idag tog jag bussen istället för cykel till jobbet då det var -16 grader ute i morse efter en klar och mycket kall natt. Kändes som rätt beslut. Det verkar som kylan kommer att hålla i sig ett tag så det lutar åt att jag köper mig ett busskort så att jag kan åka då jag behöver resten av månaden. 

11 comments:

Victoria said...

Vilka härliga bilder på snö!!
Mumsig bild på kakan också, ska nog ge mig på att baka något idag jag med, har saffran i skåpet som bara ligger och väntar på att få användas. Johan är inte så förtjust i saffran, så jag kan ju passa på nu när han är i Seattle den här veckan! ;o)
Kram!/Vic

Taina said...

Så kallt?? Brrrrrrrr säger jag bara. Ljuvliga vinterbilder dock. Förstår att du föredrar bussen nu.

Jag gjorde glögg för första gången i helgen efter Annikas recept och råd. Mycket gott. Vad gott det låter med saffranskakan! Recept?

Ha en bra dag!

Kramar!

Annika said...

OOOO vad gör jag här???
Jag vill vara HEMMA i kylan nu!!
Min syster skickade precis en underbar bild via MMS där hela mälaren var täckt av tung snörök!
SÅ coolt.
jag vill också ha kallt, snö och Blossa glögg!!!
Dina bilder är underbara!!!
Jag vill hoppa igenom datorn och komma hem till dig!!
MYS!!
Här ska det bli 16 grader varmt idag.
Imorrn 21!!!
Nä, jag lägger ner...
Inte min grej, så INTE min grej.
Jag för egen glögg, den blir toppen. men bodde jag hemma skulle jag köpa glögg, det vet jag.
Härliga, härliga Bilder!!!
KRAMAR!!!!

Jane said...

Vad mysigt!! Och vad god kakan ser ut, var hittade du receptet?
Kram!

Charlotta said...

Visst är det underbart med snö?! Så fint att det kom till just den här helgen, dessutom!

KRAM!

Monica said...

Det blev så vacker med snön efter alla gråa dagar. Vackra foton! Men kallt blev det, är lite ovanligt det blir så kallt på en gång. Du gör nog klokt i att köpa kort, jag har en kompis som cyklar också med sina dubbdäck överallt, jag tycker det låter tufft. Jag åker eller går ofta långt men att gå tar ju för mycket tid ibland.

Lotta said...

Jag skriver som Annika...jag hoppar med in i allt och kommer hem till dig. Vill känna snön och äta av din goda kaka!

Å, om du har receptet skulle jag så gärna vilja ha det.

Stor kram och tack för den här härliga vinterkänslan!

Lotta

Anne said...

Vad juligt och mysigt det ser ut. Snön gör verkligen under för julstämningen, det ser så rofyllt ut på dina vinterbilder. Jag åkte hem ungefär den här tiden för ett år sedan, förra årets december var ju väldigt mild. De pratade mycket om det på vädret under hela vistelsen jag spenderade hemma förra året, hur rekordmild december var. Jag tyckte det var lite trist faktiskt, lite för mycket novemberfeeling. Hade ju gärna anlänt till Arlanda till en sån syn som du visade upp på bilderna, snön gör det så mycket ljusare också.
Kakan ser verkligen saftig ut. Du verkar ha haft en jättefin helg. När du läser det här är det redan tisdag.
Håller helt med, bor man i Sverige är glöggutbudet så bra att det finns ingen anledning laga egen.
Jag gillar också Blossas årsglögg, årets med cognac låter jättegod.
Förra årets som jag smakade då jag var hemma var ingen hit dock, den tyckte jag inte var nåt vidare. Men fanns ju en massa annan god glögg.
Ha en fortsatt fin vecka! KRAM

Anne-Marie said...

Oj så kallt ni fått det. Riktig vinter med all snö. Ser vackert ut med allt det vita och det lyser verkligen upp i mörkret.
Den kakan såg mycket god ut. Har du recept på den?
Jag kan nästan känna doften i ditt kök ända till Weed. :)
Kram!

Desiree said...

Victoria, ja saffran har ju en speciell smak så antigen gillar man det eller så gör man det inte. Men du kan ju passa på att baka något nu när Johan är bortrest.
Kram!

Taina, jättekul att du provade att göra egen glögg. Såg på FB att den blev väldigt god. Fördelen med att göra egen är ju att man kan smaksätta som man vill och man kan också få den precis så söt som man vill ha den. Kanske ska göra lite glögg ändå och också prova Annikas recept.
Kram!

Annika, du skulle vara här nu. Du skulle älska det. Önskar att jag kunde teleportera dig hit och få bjuda på lite vinter och glögg. Här har vi ca 16 minus istället för 16 plus. Jag har full förståelse för att du tycker att det är väl varmt med både 16 och 21 grader. Det hade jag också tyckt. Några tvivel på julkänsla har man inte här. Igår var det sådan vacker rimfrost också.
Kraam!

Jane, tack. Hittade receptet på den här bloggen:
http://madebymaryblogg.blogg.se/category/baking.html
Hon har så mycket goda recept och helt fantastiskt vackra bilder. Man blir sugen på allt här.
Kram!

Charlotta, alldeles lagom till första advent så att man fick in rätt stämning till adventsfirandet.
Kram!

Monica, jepp det blir nog busskort. Det är skönt att gå också men som du säger så har man inte alltid tid till detta. Såg flera som cyklade igår i den bitande kylan men så hårdhudad känner jag mig inte.
Kram!

Lotta, det skulle vara så kul om ni hade kunnat komma hit över en helg. Synd att USA ligger på andra sidan Atlanten. Jag lyckas inte länka direkt till receptet men det finns här under bakningskategorin hos denna bloggen som är helt fantastiskt både snygg och god:
http://madebymaryblogg.blogg.se/category/baking.html
Kram!

Anne, var inte förra årets Blossa årgångsglögg den med kaffesmak har jag för mig. Den var inget vidare. Den köpte jag aldrig. Provade den på matmässan men gillade den inte direkt. Har för mig att den inte blev någon hit alls. Detta årets glögg var mycket bättre. Ja förra året var en rätt mild december. Lite vartannat år har det varit. Första året för oss efter USA var en riktig vargavinter och sedan fick vi förra året som var mild och det här året kanske åter igen blir en ny vargavinter.
Kram!

Anne-Marie, ja det slog om rejält och blev riktig vinter med en gång. Antar att vintern är på gång hos er också inom kort.
Kram!

Anne said...

Japp, det var den med kaffesmak. Inget vidare som sagt. Låter ju gott med kaffesmak men där hade de inte lyckats direkt.