Monday, November 19, 2012

Movie time

 Any dark and grey November evening is perfect for going to the movies. That is exactly what I did. I had recieved a movie ticket as a gift from Dagens Nyheter. I wanted to go and see Breaking Dawn part two. The very last part of the Twilight Saga. I loved this last movie. It gave the story the perfect ending. I don't want to say too much for those of you that have not yet seen it but I loved it.


Movie theaters are located pretty much in two different parts of Stockholm, either in the city center or on the south side. There are also a few here and there in the suburbs. Actually there is one here in Solna. GA.Filmstaden Råsunda. 

This used to be our old neighbor hood where we lived before we moved to Alabama. Funny enough we did not go to the movies all the time just because we happened to live right next to a movie theater. Right now it was perfect. I biked here from home in 15 minutes. 

The area has grown quite a lot since we moved from here. We moved in when only the first few buildings had been completed. Now the entire neighborhood is finished. It looks very nice I think. The old cinema has been the theme for the area. They have named the different buildings after famous cinemas in Stockholm so you got Palladium, Rival ect.


 This used to be our building. Fifth floor, the balcony to the left. That was our home until the day when the container came and all our stuff was packed and shipped across the Atlantic ocean. 

I realized I should try to go to the movies more often because it really does make a difference to see a good movie on a big screen. I only wish that it would be cheaper to go to the movies. Here most movie tickets cost between 110 and 130 kr. I can understand that this becomes quite a big cost for a family of four to go to the movies. There are several more movies I would like to see such as Skyfall - the new Bond movie and a French movie called En oväntad vänskap in Swedish. I am eagerly waitning for Anna Karenina to come but it won't be here until February next year. I don't expect going to the movies is exactly cheap in Switzerland either, probably around the same cost as in Sweden.

More movies now that it is dark and cold outside, that is what I will aim for.

11 comments:

Miss Marie said...

Vill också se Breaking Dawn, hört att den ska vara bra!

Det stora problemet i Tyskland är inte priset utan att hitta biografer som visar odubbade filmer!!! Antar att det kommer vara likadant i Schweiz...

Desiree said...

Marie, kan verkligen rekommendera Breaking Dawn. Väldigt bra! Oj den problematiken har jag inte ens riktigt funderat på men jag antar att jag kommer att ställas inför samma problem. Är det väldigt begränsat utbud på odubbade filmer? Hur är det med hyrfilmer/DVD finns det att få tag på odubbat?
Kram!

Annika said...

DEN vill jag se INNAN helgen är över.
Den står verkligen på listan.
Kan tro att den är storslagen och VACKER!!
Film är bäst på bio, så är det bara!!
Ja, jag tror du kommer att råka ut för fenomenet dubbning i Schweiz. VIDRIGT!! men det måste ju finnas biografer som visar odubbade filmer också. DET måste det.
Gamla Filmstaden tror jag knappt jag har varit i.
Mysigt och med anor.
Kramar!!

Liz said...

Nu har jag ju inte varit pa bio i Schweiz pa en himla manga ar, men jag ar nastan saker pa att de flesta visningar har orginalsprak, MEN de har en tysk eller franks eller ibland bada!!! subtitles! DET ar fruktanskvart jobbigt och ibland var jag pa filmer dar det kandes som om halva screenen var skymd bakom subtitles. Dom brukar dock ha vissa visningar som ar helt dubbade, da du ju kommer bo i Basel som ar heltyskt, behover du inte bry dig om fransk dubbning iallafall. Men det star oftast i annonserna eller man far fraga pa biograferna vilka visningstider som ar dubbade eller vilka tider som har "bara" tyska subtitles.

Tips, Mandagar ar oftast jattebilligt att ga pa bio i Schweiz. Nagot annat som ar lite kul ar ju att dom tar en paus mitt i filmen, tander ljuset och folk kan ga ut och passa pa att handla mer godis, dricka, ga pa toa etc. Det tog tid att vanja sig vid, men sen nar jag var sa van vid det, kandes det mycket konstigt att ga pa bio utan paus!! Hahaha, jag satt och holl mig och undrade varfor inte pausen kom..

TV ar ju en helt annan historia. Dubbat hela tiden, rakt av. Sen har dom ju tyska, franska eller italienska kanaler men huvudprogrammen som visas i den del av Schweiz man bor haller ju sjalvklart det spraket sa for din del lar det ju bli tyska. Det ar jobbigt att hora kanda skadespelare som man kanner till rosten sa val pa, bli dubbade och inte alls lata som "dom ska"..:)

Har i USA ar det ju ganska billigt om man jamfor att ga pa bio. Tror inte att Schweiz ar lika dyrt som Sverige.

Kram!

Christina said...

Åh Filmstaden skulle jag vilja bo i.. vi har vänner som bor precis intill så jag har promenerat genom många gånger. Mysigt område! Jag har bara sett första Twilight-filmen så jag har lite att ta igen :-D Håller med om att det är fasligt dyrt att gå på bio i Sverige, det är synd! Det är så mysigt när man väl gör det.
Kram!

Lotta said...

I love to go to the movies this time of the year! I don't think I've told you but my parents live in Filmstaden :)

I saw Breaking Dawn on Sunday and really liked it.

Anna Karenina and Bond is on my list too ;)

Lovely pictures. Makes me long for my parents, but hopefully they will come here for christmas.

Kram!
Lotta

Anne said...

Oj, vad det växt och förändrats i Solna. Ser jättefint ut faktiskt, mysigt med de lite gammaldags husen.
Du har så rätt, bioupplevelse är nåt extra. Det blir lite av en mer helhetsupplevelse också, kanske man är lite mer laddad också för att man tagit sig ut, kryper upp där i biomörkret och liksom koncentrerar sig på ett annat sätt än hemma i soffan också. Jag har gått mycket på bio själv, har aldrig förstått det där som vissa säger att nej, bio skulle jag inte kunna gå på ensam. Vad är det för nonsens, säger jag. Jag tycker det är suveränt gå själv på bio.
Läste att sista filmen fått ett bra slut, kul du blev nöjd också.
Den där franska filmen råkade jag läsa om i DN (tror jag det var), just utländska filmer är ju inte helt lätt kunna se här men ofta finns det ju väldiga guldkorn och uppfriskande inte bara se Hollywoodproduktioner.
Apropå fransk film, nu kom jag på att vi förra året (tror jag) såg en väldigt bra fransk film, översatt till engelska hette den Tell no one, vet ej vad den blev på svenska men den var riktigt bra (nån form av blandning mellan thriller och drama), så ser du den i dvd-hyllan nån gång kan du alltid hyra/se den!
KRAM

Anne-Marie said...

Tänk jag tror inte att jag varit i Filmstaden någon gång. Ser väldigt mysigt ut.
Visst är det något helt annat att se film på bio. Jag har en rätt liten TV så för mig blir det stor skillnad. :)
Tur att det finns i alla fall en biograf i Mt Shasta. Och den har flera salonger. Ser att Skyfall kommit nu. Kanske vore idé att se den eftersom alla verkar tycka om den.
Kram!

Jane said...

Mysigt med bio. Dubbningen i Tyskland var väldigt jobbig men det går ju att hyra DVD som tur är, sen fanns det biografer som visade original. Nu är ju Schweiz flerspråkigt så det kan ju vara lite annorluna om du har tur.
Såg skyfall förra veckan, var ok, sevärd men inte såå bra som många säger.
Kram!

Desiree said...

Annika, jag är säker på att du kommer att gilla denna filmen mycket. Du har ju många bra filmer att se fram emot :-)
Jag hoppas man hittar lite filmer som är odubbade på bio i Schweiz.
Kram!

Liz, tack så mycket för info om bio och lite vad jag har att förvänta mig. Förstår att det blir hemskt jobbigt om man har både textat med Franska och Tyska samtidigt för då finns det knappt plats kvar att se filmen. Jag får försöka kolla och få info om vilka filmer som visas odubbade som sagt. Kul med paus mitt i filmen :-)
När det gäller tv hoppas jag att vi kommer kunna lite kanaler som är Engelskspråkiga också. Sedan är jag tacksam för att man kan kolla in en hel del på svt play också. Jag hoppas också att man ska kunna hyra filmer på nätet eller videobutiker som är odubbade.
Kram!

Christina, det är ett väldigt mysigt och vackert område. Vi trivdes jättebra där.Jag gillar att man har byggt husen i lite gammal stil. Det här området har verkligen blivit bra nu när det är helt färdigbyggt. Åh lyckos dig som bara har sett första filmen för då har du resten av filmerna att se fram emot.
Ha det bra kram!

Lotta, åh bor dina föräldrar i GA Filmstaden. Det är som sagt ett jättemysigt område. Det är som en egen liten ministadsdel där med sina fik och restauranger.
Kram!

Anne, hi hi det där med att gå på bio ensam eller inte har jag kommit över för länge sedan. Jag tvekar inte en sekund över att gå på bio själv. När man går på bio så är det ju ändå inte någon direkt social aktivitet utan man sitter ju och kollar in filmen. Det enda är ju att man inte har någon att diskutera filmen med efter men det är en annan sak. Jag har gått på bio så många gånger själv att jag inte ens längre reflekterar över det. Tack för tipset om den Franska filmen ni såg. Jag ska googla och se vad den kan heta på svenska och se om jag hittar den.
Kram!

Anne-Marie, ja toppen att ni har en biograf i er stad. Skyfall tycker jag absolut att du ska se. Jag var lite tveksam först men nu har jag hört så mycket gott om den och alla som sett den verkar ha gillat den mycket. Detta ska vara en lite djupare Bond film där man ska få reda på lite mer om hur och varför Bond en gång i tiden började som agent. Lite mer story än bara vanlig action.
Kram!

Jane, det låter bra att man kan hyra DVD som är odubbad iallafall. Jag hoppas man hittar lite film som är odubbad. Får undersöka saken då jag är på plats.
Kram!

Anonymous said...

[url=http://www.sarvajal.com]viagra[/url]