Friday, November 23, 2012

Galleri Fredag

Veckans ämne från Victoria i Florida är  Böcker. Jag gillar både att läsa böcker och sedan tycker jag också att böcker ger hemmet en hemtrevlig känsla. Gillar fortfarande att bläddra i böcker och läsa dem på gammalt hederligt sätt istället för att läsa dem på läsplatta.

Den här boken har jag precis läst klart och gillade den väldigt mycket. En sann historia som handlar om författarinan själv och hennes äventyr och upplevelser då hon vandrar längst med The Pasific Crest Trail som sträcker sig längst med hela Amerikanska västkusten från Mexico till Canada. 


Lagom tills jag reste ner till Schweiz för att hälsa på C så fick jag min guidebok från Fodor. Jag läste en hel del i den både på flygresan ner och upp från Schweiz. Jag inser med stor glädje att vi kommer att ha MASSOR med intressanta road trips och utflykter att göra framöver.


Den här boken kan inte ha undgått någon. Alla tror jag har någon typ av åsikt om den. Jag har velat länge om jag ska läsa den eller inte. Jag har hört folk som har älskat den och de som hatat den. Vad man än tycker om den så känns den ändå som ett aktuellt ämne och på så sätt något som rör allmänbildningen. Jag fick den i födelsedagspresent av en kompis och har börjat läsa den just för att själv kunna bilda mig en egen uppfattning om den. Jag har inte kommit så långt ännu.


Kokböcker är något annat som jag har gått om hemma i min bokhylla. Älskar att bläddra i dem och få inspiration. Fina bilder är A och O med just kokböcker.

Idag är det fredag, yay! Black Friday för vissa men här skulle man kunna säga att det är Grey Friday för det är ganska mulet och grått. Hoppas på att solen kikar fram lite senare. Igår kom C hem och det känns underbart skönt att ha honom hemma. 

13 comments:

Anna, Fair and True said...

Boken börjar på riktigt efter s 100 har jag hört... Velat också ang den fortfarande.

Gillar också mycket böcker i mitt hem men har varit så dålig på att läsa dem på sistone :(

Karin said...

Ska bli spännande att få veta vad du tycker om "Fifty shades..." Här knarkas också kokböcker, eftersom jag ett par veckor till går på en rätt strikt diet. Då får jag drömma sig iväg bland kokböckernas fina bilder på allt gott jag ska laga sen.

Karin said...

Äsch: byt ut sig mot mig i förra kommentaren.

Lotta said...

Älskar böcker med! Läser gärna varje kväll. Du är alltid påläst inför er resor och något jag tagit till mig. Nu väntar en skattkista av upplevelser i Schweiz.

Önskar er en härlig helg!

Kramar!
Lotta

Annika said...

Läs du Fifty!!
Jag tyckte nog den var helt OK faktiskt.
Så det är klart du ska läsa den.
Värst var alla språkliga upprepningar.
Jag vill inte heller ha en läsplatta. nej tack :-)
Vill bläddra, och hålla, i en riktig bok då jag läser.
Black Friday ja...
Strålande sol och 16 grader ska det bli.
OCH en heldag i Reston TC för oss.
Kramar!!!

Desiree said...

Anna, ok då får jag se vad jag verkligen tycker om den efter sid 100. Ha en fin helg.
Kram!

Karin, jag tycker nästan att det ibland kan vara farligt att bläddra i kokböcker om man är hungrig. Man blir liksom ännu mer hungrig och sugen på allt gott som finns. Men kul att bläddra i för att få god inspiration och pröva på nya recept.
Trevlig helg.

Lotta, ja det finns verkligen en skattkista av upplevelser i Schweiz och sedan har man förutom Schweiz också närheten till både Frankrike, Italien och Tyskland. Jag kommer att önska mig många olika guideböcker i julklapp i år :-)
Kram!

Annika, jag är precis som du som väljer gammla hederliga böcker som man kan bläddra i lätt framför läsplatta. Jag är väl gammalmodig av mig då det gäller böcker. Kram och trevlig fortsättning på Thanksgivning helgen.

Anonymous said...

Jag köper ocksåa alltid en guidebok om jag ska någonstans, men jag har fastnat för Eyewitness Travel, eller Första klass reseböcker som de heter här hemma. Skall bli så spännande att följa ett nya äventyr i Schweiz.=)

Annika said...

Gillar blandningen av böcker i din bokhylla. Jag har inte så många kokböcker, men en del bakböcker. Och ja, jag föredrar också gamla hederliga böcker att hålla i och bläddra i - kan inte tänka mej att läsa på läsplatta. Ljudböcker har jag heller inte testat.

Channal said...

Böcker är vackra! Bara få sitta och bläddra i en bok är njutbart! Det är en skatt att ha böcker.
KRAM Anna

Anne said...

Mysigt inlägg! Som du säger, böcker ger en känsla av trivsel och hemtrevnad också. Vi har mycket böcker i hyrförrådet i Stockholm, gjorde mig av med en hel del men mycket sparades. Det är nåt speciellt med bokhyllor med massor med böcker i, ser mysigt ut hos er. Vi har tvingats skära ner rätt rejält, har hyllor i hemmakontoret men vi har platsbrist nu så det finns inte plats som jag önskar. Hur som helst, kokböcker är en passion även hos mig. Som du säger, bilder ska de ha! Min mamma frågade om julklapp och jag kollade just på bokus topplista över kokböcker, verkar finnas så himla mycket spännande svenska kokböcker just nu.
Säger som Annika, läs du Fifty! Jag tycker också böckerna var helt ok faktiskt. Visst, som Annika skrev, språket är under all kritik, upprepningarna, det överdrivna (hallå! Grey är under 30 men stenrik, snygg med mera mera) och man undrar var editorn hållit hus men trots allt detta så tyckte jag det var underhållande. Hade jag tyckt det varit helt skit hade jag nog inte läst alla tre böcker under rätt snabb tid så som jag trots allt gjorde.
Men som du säger, oavsett hur intresserad man är så är det ju en sån hype att det nästan känns man bör läsa för allmänbildningens skull.
Det är verkligen ett fenomen det här, svårt fatta egentligen hur dessa simpla böcker kunnat bli såna enorma framgångar.
Ha en fortsatt trevlig helg!
KRAM

englundskan said...

Ja det där med kokböcker, hur många behöver man egentligen?

Jane said...

Hoppas ni har en underbar helg tillsammans!
JAg föredrar också gamla hederliga böcker. Har inte läst boken än men den ligger i bokhyllan. Ska bli spännande att få höra vad du tycker.
Kram!

Liz said...

Hoppas ni fick en fin helg tillsammans, forhoppningsvis med lite skridskoakning men jag antar en hel del packande och planerande ocksa..:)
Kram!