Wednesday, November 7, 2012

Torsdag

 Torsdag...varför inte i punktform. Here goes.

Frostigt: Nu börjar det bli riktigt kyligt ute. Endast några få plusgrader. Fler och fler blad ligger på marken. De vackra höstfärgerna försvinner mer och mer.Jag borde försöka få på dubbdäcken på min cykel för det behövs. Kanske ger mig på ett sådant försök till helgen. C hade en liten byta däck skola med mig innan han flyttade så vi får se om jag fixar det.
 
Country music and Cowboy boots: Idag har jag tagit på mig bootsen. Ska iväg på konsert ikväll och inte vilken som helst utan Brad Paisley spelar ikväll på Stockholm Waterfront. Ser otroligt mycket fram emot denna kväll och konsert. The band Perry spelar som förband och även de är jätteduktiga och några jag gillar mycket.  Jag har en underbar country kväll att se fram emot!

  
Ljuset: Ljus blir det mindre och mindre av. Något jag tycker är jobbigt. Det märks stor skillnad på vad ca 15 breddgrader kan göra vad gäller antal ljusa timmar av dygnet. I Basel började det skymma runt kvart över fem på kvällen och i Sverige kommer skymningen krypande redan kvart över tre på eftermiddagen. Två timmar är stor skillnad så här under den mörka delen av året. Just mörkret här i Sverige tycker jag är oerhört kämpigt så det känns fantastiskt att jag fått chansen att flytta söderut. Känns som jag går här med ett trumfkort på handen.

 Detta är utsikten C har från lägenheten han bor i just nu i Basel. Just nu bor han inne i city. Basel har som sagt många fina kyrkor. Något man hör ofta är just kyrkklockorna som ringer. Olika städer har olika ljud och Basel har sina kyrkklockor. Tycker det är vackert att höra dem. En skymningsbild av samma utsikt och motiv.

 Strömavbrott: Hade vi på jobbet igår i hela två timmar. Väldigt ovanligt. Tydligen hade det varit ett större strömavbrott som påverkade halva Solna. I två timmar stod verksamheten helt stilla. Det gick inte jobba eller komma åt internet. Jag passade på att cykla in till stan och hämta ut mina konsertbiljetter.

Julpynt: Fler och fler tecken på att julen närmar sig smyger sig på. När jag landade på Arlanda i tisdags så fanns det gott om julpynt och julbelysning av olika slag där. Starbucks hade på Arlanda redan börjat sälja sina julsmaker. På Vasagatan i Stockholm har de börjat sätta upp juldekorationerna och julbelysningen. Jag ser fler och fler balkonger i Solna där man satt upp sina ljusslingor. Men jag förstår att folk redan börjar längta efter ljus så här i novembermörkret.Ha en finfin torsdag allihop!

13 comments:

Miss Marie said...

Är Basel också katolskt? Här i München finns det många kyrkklockor att väckas av på söndagar! :)

Härlig countrykväll för dig! Hoppas det är bra!

Katarina said...

Jag gillar dina häftiga boots, än om jag inte trodde D. var en cowboy boots tjej. Men se vad man lär sig! Ha, ha

Vilka vackra höstbilder du bjuder på, men när julpyntet kom in i vardagen, går vi väl över till att säga vintertid.

Kram

Taina said...

Vilken fin lägenhet ni hittat!!! Där kommer du att trivas.

Förstår att de vill börja sätta upp ljusslingor om det börjar skymma så tidigt. Här är det också mycket bling redan.

Hoppas du fick en trevlig konsertupplevelse!

KRAMAR

Desiree said...

Marie, nej Basel är inte katolskt. Jag frågade och det är alltså protestantiskt. De hade inte någon ledighet under Allhelgona. Men ändå väldigt många kyrkklockor som ringde. Man kan höra dem både på morgonen och på kvällen.
Låter nice i mina öron som sagt.
Kram!

Taina, tack så mycket. Jag hoppas också på en riktigt bra konsert upplevelse ikväll.
Kram!

Katarina, tack. Kul att du gillar bootsen. Jag är helt kär i dem. Lite svåra att cykla i dock. Just nu lite mellanting mellan höst och vinter. Jag blir själv sugen på att sätta upp lite ljusslingor på mitt balkongräcke nu när det börjar bli så mörkt.
Kram!

Millan said...

Vad skoj med konsert sa har mitt i veckan! Hoppas du far jatteskoj.
Ja vad skont med lite 'ljusare' kvallar. Har blir det morkt nagon timme senare an i Goteborg tror jag men jag tycker anda att det ar jobbigt nu nar det ar morkt redan vid 17 tiden. Det kanns som om dagarna ar sa mycket kortare och jag tycker dte ar sa himla mycket svarare att motivera mig sjalv att ga ut!
Kram

Desiree said...

Millan, ja det ska bli riktigt kul att gå på denna konsert. Jag tycker det är väldigt jobbigt nu när det är mörkt redan vid tre på eftermiddagen. Jag känner mig mycket tröttare och har inte alls lika mycket lust att hitta på grejer på kvällarna.
Kram!

Jane said...

Snygga boots och Braid Paisley och The band Perry, Kul, de är ju jättebra!!!
Hoppas du får en toppenkväll!
Kram!

Annika said...

YES!
Guuurlfriend!!
Have fun tonight!
Jag tycker nog man kan börja julskylta nu, det skulle inte störa mig.
Här har man ju börjat lite smått.
I like it.
Sen exploderar det direkt efter Thanksgiving, as you know!
men mkt kommer ju upp innan dess.
KRAMAR!!

Marianne said...

Titta, där är en bild på mitt hotell! Jag bodde på Central hotell en natt för en vecka sedan (två?) när jag var där över natten. Ett riktigt bra hotell som jag kan rekommendera, förhållandevis billigt också.

Visst är det kämpigt med mörkret! Nu går man runt här på eftermiddagen och tänder smålampor i hela huset, och det känns som om det var dags att gå och lägga sig. Och så är klockan bara tre - halv fyra.

När är det du flyttar? Ni ska inte bo där C bor nu? Har ni hittat ett bra hem? Många frågor. Men du kommer säkert att skriva om det varefter.

Kramar och hoppas du har en toppenkväll!

Lotta said...

Det är lite härligt att vara i det här läget...nära men inte riktigt ännu, få längta och känna pirr! Snart.


Härligt med konsert i dina snygga boots. Läckert!


Tänk vad härligt det vore med en afternoon tea nu på ST, du och jag.

Kram
Lotta

Christina said...

Love your boots girl!! Hoppas konserten var lika bra som du hoppades!
Usch ja, ljuset, det var det värsta med November i Sverige, hua! Här blir det mörkare tidigare nu men det åtminstone ljust emellan :-)
Kram!

Anne-Marie said...

Skrev ett mail till dig om lägenheten. Hur fin som helst! Ja, nu blir det mörkare för varje dag. ALla ljus som sätts upp framöver gör det litet lättare.
Häftiga boots. :) Passar verkligen på konserten. Antar att vi får höra mer om den. Kram!

Desiree said...

Jane, tack så mycket.
Kram!

Annika, yees det blev stor country kväll. Nej det stör mig inte heller att man börjar julskylta nu. Känns ganska mysigt.
Kram!

Marianne, kul att få lite tips på bra hotell i Stockholm. Vem vet om man själv kanske kommer att behöva det någon gång annars alltid bra att ha tips att rekommendera till vänner. Mitt favorit café ligger precis i närheten så jag brukar stanna till där på fredagar.
C har endast hyrt ett rum i Basel och är inneboende hos en kille. Vi har hittat en egen lägenhet dit vi kommer att flytta. Calle flyttar in i den redan 1 dec och sedan kommer både jag och möblerna i januari någon gång.
Kram!

Lotta, ja det vore väldigt mysigt med afternoon tea på ST.
Kram!

Christina, taaaack :-)
Det är något man snabbt förtränger hur mörkt det kan vara i november i Sverige. Du får njuta av den härliga solen i CA för både dig och mig.
Kram!

Anne-Marie, tack AM för ditt mail. Jag fick mailet och svarar inom kort. Konserten var toppen.
Kram!