Sunday, November 11, 2012

Gott avslut på veckan


 Det har varit en händelserik vecka totalt sett. I tisdags kom jag hem till Sverige efter min vecka i Schweiz. Torsdag var det dags för konsert som jag hade sett fram emot väldigt länge. Det känns fantastiskt att Sverige lyckas locka till sig stora country stjärnor som Brad Paisley. Det visade sig när vi stod i kön in till Stockholm Waterfront där han skulle spela att många hade kommit långväga. Vi hörde flera som rest från andra Europesika länder som Spanien, Österrike och Tyskland bara för att gå på hans konsert här i Stockholm. Han valde att spela i Sverige men inte i övriga Europa denna gången. En spelning i Stockholm och en i Göteborg - that was it. Nog verkar han ha en speciell kärlek till Sweden som man blir väldigt stolt och glad över.

 Jag var där med Calles kusin A. Vi hade ståplatser och lyckades få platser riktigt nära scen. Bättre platser än så här hade vi inte kunnat få! Jag fick möjlighet att ta massor med kort. Jag lyckades ckså att sträcka ut handen och få hälsa på Brad. Kände mig lite som en fjortis som precis har fått hälsa på sin idol.


 Som förband var det The Band Perry som spelade. Även de är riktigt bra. De har fått fina nomineringar och priser i den stora country galan som man har i Nashville varje år. Två stora country artister på en och samma kväll.


 Sista låten körde de ihop. Det fanns gott om folk med boots och cowboy hattar i publiken. Hela Sveriges country fan elit befann sig här. 


 Fredag eftermiddag åkte jag ut till Älvsjö för att gå på Mat och Köks mässan. Här finns alltid mycket att både smakprova och kolla in. Prova lite olika sortes champangne, njöt av en bit parmesan. Provsmakade en utsökt fikonmarmelad med lagerblad som passar perfekt till god ost. Köpte fikonmarmeladen och en god lagrad balsaminväger. Lyssnade på ett seminarium om äppelmust.

Här finns mycket gott och blandat om man gillar god mat och dryck. Mat, köksredskap, tidningar och böcker och mycket mer. Träffade på Calles kusin som gifte sig i sommras då han jobbar som sommelié för ett av Stockholms stora vinhus. 
 Den här mässan är gigantisk så här kan man gå omkring i timmar lätt vilket jag gjorde. Det finns också en mängd olika föreläsningar och demo-lagningar som man kan lyssna på och kolla in.


 Jag fick chansen att provsmaka årets glögg från Blossa. I år har den hämtat smaker från Japan med en japansk citrusfrukt samt ingefära. Jag tyckte väldigt bra om den. Igår när jag passerade systemet så såg jag till att köpa med mig en flaska hem.

En bra fredag med champange och andra delikatesser att smaka på. Det bästa med min fredag kväll blev ändå att jag lyckades lösa problemet med min internet uppkoppling till slut. Fick lite coaching från C per telefon och sedan lite mer coaching från bredbands bolagets support. Så lycklig när det sedan funkade. 


Förutom detta:

Bjöd jag en vän på middag i lördags som tack för hjälpen då hon hjälpte mig att byta till vinterdäck på min cykel.

Cyklade och tränade och testade på ett nytt step pass som var alldels för krånglit för att jag skulle hänga med men jag körde på ändå. Bättre att hålla igång än att stå till var mitt motto.

Bakade en äppelpaj.

Testade att laga en god chili. Riktigt låååång kok. Det blir chili till middag idag.

Blev hembjuden på Amerikansk middag hos en kompis på söndag kväll och fick American Pumpkin pie som blev sååå himla god.

Kröp upp i soffan under söndagen och kollade in senaste avsnittet av Downton Abbey som nu äntligen har börjat sändas här.


12 comments:

Miss Marie said...

Härligt med Brad! Kul att han hade två spelningar i Sverige som enda stället i Europa! Förstår att countryfans från hela Europa flockades till konserten då! :)

Downton Abbey är ju så bra! På engelsk tv har hela serien gått så ni har mycket fint och ledsamt att se fram emot!

eastcoastmom said...

Alltså, det finns mycket bra country! Både Brad och The Band Perry skulle jag jättegärna se! Cool.
Och vi åt också chili i helgen, igår. Passar så otroligt bra på hösten.
Kram

Desiree said...

Marie, ja konserten var toppen. Jag fick massor med bra bilder.
Downtown Abbey njuter jag av i fulla drag. Längtar redan till på lördag då nästa avsnitt visas.
Kram!

Eastcoastmom, det är kul att Sverige ändå lyckas locks till sig stora country stjärnor som dessa båda. Riktigt bra kväll. Jag ser fram emot att provsmaka min chili ikväll.
Kram!

Annika said...

Vilken otroligt MYSIG helg du har haft, Desiree!
Bästa tänkbara kvalitet på den!!
WOW!
Underbart att få se en sådan konsert som du fick. KAN tro att alla deras stora fans var där från hela Europa. COOLT att de valde sverige.
Är Sverige ett land som gillar country? DET kanske det är.
KUL!!
KUL med mässan, och flera fina middagar.
WOW, I WISH!!!
Själv är jag bara sjuk :-( (JAJA, det kunde ha varit mkt värre, jag vet...men)
KRAMAR

Desiree said...

Annika, svårt att säga hur många country fans som finns i Sverige men jag tror ändå att det är ganska många. Det blev fullsatt på denna konsert. Jag hoppas som sagt att du kryar på dig snart. Det är suger att vara sjuk. Ja även om det hade kunnat vara värre så är det ändå alltid jobbigt.
Stor kram till dig.

Marianne said...

Verkligen fullt ös! Du, vilka foton från konserten! Om jag var han hade jag velat köpa dem av dig. Den översta är ju FULL av ös! Och så kören i bakgrunden. Helt otroligt vad du är duktig!

Kul med matmässan. Och tack för recension av glöggen, nu måste jag få tag i den!

Kramar!

Anne-Marie said...

Ni måste ha stått nära scenen eftersom du lyckats ta sådana, fina närbilder. Kul att stora stjärnor väljer Sverige framför andra europeiska länder.
Du har verkligen haft fullt upp med många trevliga saker. Kramar!

Jane said...

Härligt, det är inte många countryartister som kommer till Cali, kan jag tala om, hihi så nog hade du tur!
Har kollat på Downtons tredje säsong nu, lyckades få tag på avsnitten, de sänds på söndagkvällarna och det ger en riktig myskänsla!
Den där mässan skulle jag gärna vilja gå på, kommer ihåg att det fanns en matmässa i Köln men inte för offentligheten.
Kram!

Saltistjejen said...

Hahaha tror M blev lite avis här... ;-) Han ÄLSKAR ju Country och visste såklart på en gång vem Brad Paisley är och blev impad han också över att han har spelning i Sverige av alla länder i Europa!
Otroligt coola och fina foton du tagit från konserten också!
Kram!!

Lotta said...

Å, underbar helg och en supertorsdag med din konsert. Läckert!


Älskar sådana helger som både har lite aktiviteter men också tid för vänner, god mat, koppla av.

KRAM!

Desiree said...

Marianne, tack så mycket. Jag stod i princip längst fram så jag fick chansen att ta många kort. Det blev mååånga kort som jag sedan fick gå igenom. Matmässan var kul och glöggen var riktigt god.
Kram!

Anne-Marie, ja vi lyckades få platser väldigt nära scen vilket var en fantastisk upplevelse. Han hade en spelning året innan i Sverige och måste blivit lite förälskad i Sverige speciellt som han valde att återkomma i november som inte är den vackraste månaden i detta landet.
Kram!

Jane, kul att du lyckades få tag i avsnitten av Downton Abbey. Hur och vart hittade du dem. Jag försökte kolla på första avsnittet på tredje säsongen nu när jag var i Schweiz men SVT play tillät inte att man kollade på programmet utanför Sverige.
Kram!

Saltis, ja M skulle älskat denna konsert. Det känns kul att jag detta året både har fått kolla in Brad och Lady Antebellum här i Sverige. Inte illa att detta lilla land lyckas dra hit så många stora country artister.
Kram!

Lotta, ja det blev en perfekt mix av både aktiviteter samt mys och god mat.
Kram!

S said...

Chilli, där kan man snacka långkok! Men så gott det är :) Och vad roligt med en countryspelning, Brad Paisley kan sina grejer :)