Sunday, June 17, 2012

Överrasknings lördag


Lördag kväll var det äntligen dags för överraskningen som jag redan undrat så över och varit attans så nyfiken över. Visste ju bara att det rörde som om någon slags kulturupplevelse. Målet för kvällen var Stockholms stadsteater för att kolla in den HÄR upplevelsen. Wow, vilken föreställning. Så cool och häftig på alla sätt. Älskade min överraskning!

 De tre musketörerna kanske inte låter som något jättespännande men vilken fantastisk musik show de bjöd publiken på. Den har gått fulla hus sedan 2009 och det är fortfarande svårt att få tag på biljetter. Vi fick tag på biljetterna av en slump. En kollega till svägerskan hade köpt dessa biljetter men sedan blivit bjuden på bröllop som krockade så vi fick turen att köpa hennes två biljetter till halva priset. Men om ni får chansen att gå på denna så är den otroligt bra. När ridån först går upp undrar man "oj vad är det här". Men när de börjar spela i denna ur coola musikal så rycks man med med en gång. Stockholms stadsteaters svar på Mamma Mia skrevs det i någon recession och det håller jag med om.

 Ett litet smyg foto. Musiken, pjäsen ,karaktärerna och kostymerna var allt så bra! Massor med kända rock låtar genom tiderna men även andra kända låtar. Man förstår som sagt att denna pjäs har sålt fulla hus i flera år. Den tilltalar alla och därav så får man ett stort spektrum hos publiken. Till denna pjäs kommer alla åldrar och det ser man också då man kolla in publiken. Precis nedanför oss satt en morfar med sitt barnbarn på ca 17 år. Man njuter av detta både som gammal och ung.


 Vi gick sedan hem genom stan hela vägen från Sergelstorg bort till Hammarbysjöstad. Regnet hade upphört och det var en still och vacker kväll. Vi hade inte bråttom och det var otroligt skönt att sakta strosa genom stan. Stockholm är vackert. Jag gillar Stockholm för att det är lagom stort. Inte för stort så att man faktiskt kan gå hem genom stan på det här sättet.


Gatlyktorna är tända och det är en svag dimma över vattnet längre bort. Lite av det fuktiga diset ligger kvar i luften efter dagens oupphörliga regn.

 Jätteskönt att kunna gå hem så här . Kunna gå hela vägen och känna att det är ok. När man passerar Gamla Stan så hör man alla möjliga språk längst med Västerlånggatan där man möter stadens turister. Vi stannade till och tog en glass på vägen hem också.


 Stilla sommarnatt i Stockholm. Klockan är ca kvart över elva på kvällen när dessa bilder tas. Ljuset finns fortfarande kvar över stan och solen kommer åter att gå upp runt 3:30 när den väl sänkt sig ned över horisonten. 

Söndag vaknade vi av ösregn. Bestämde oss för att gå och kolla in den här utställningen om Svensk Hemslöjd på Liljevals. En jättetrevlig utställning med massor av fint att kolla in. Efter detta bestämde vi spontant för att åka ut en sväng och börja rensa bland våra kartonger och bohag som vi haft stående ute i Sollentuna hos min kompis L. Jag är imponerad över att vi lyckade kolla igenom alla kartonger och rensa ut en hel del. Det hela gick definitivt över förväntan och det känns toppen.

11 comments:

Victoria said...

Wow! Vilken superbra överraskning!!!

Desiree said...

Victoria, ja bättre och mer underbar överraskning hade jag inte kunnat tänka mig. Pjäsen var väldigt rolig och vi har gått och fnissat åt en hel del som vi tänkt på så här i efterhand också.
Kram!

Annika said...

SÅ mysigt och KUL!!
Den vill jag också se!
Verkar ju helt suverän!
Vilket drag i den showen. Jag förstår att det är svårt att få biljetter till den!
Vilken tur ni hade som fick köpa biljetterna av kvinnan som inte kunde gå.

Ja, Sthlm är totalt underbart.
Om en vecka är jag hemma...

Kramar!!

Saltistjejen said...

Vilken suverän helg Desiree! Överraskningen var ju super! Härligt att se sådana föreställningar! :-)
Och Stockholmska sommarnätter. WOW säger jag bara. I miss them!!!! Den där utställningen på Liljevalchs måste jag tipsa min mamma om också. Hon älskar hemslöjd!
Kramar!

Desiree said...

Annika, får du chansen att gå och se showen så rekomenderar jag den å det varmaste. Så himla kul och vilken musik. Showen ryckte med sig hela publiken både gammla som unga.
Yeees snart är du här. Allt bara ligger och väntar på att du ska komma hit och njuta av det. Hoppas bara att det kommer lite mer sommarvärme.
Kramar!

Saltis, det bästa var ju att vi båda var ganska ovetande om vad vi skulle gå på. Hade inga som helst förväntingar och det var bara så himla bra och kul. Vi fick verkligen njuta av en helkväll. Sådant här borde man göra oftare. Din mamma skulle säkerligen gilla utställningen. Jättefin med olika slags träd där varje person gjort ett eget bland med sin personliga tolkning av hemslöjd. Helt otrolig fina små konstverk.Utställningen kommer att pågå till och med September.
Kram!

Jane said...

åh vad kul!

Och vilka fina foton, jag får en riktig sommarlängtan till Sverige.

Marianne said...

Vilka HELT FANTASTISKA FOTON AV STOCKHOLM! Jag är speciellt impad av det där när Norstedts speglar sig i vattnet, och den sista från söndagen. Du kanske skulle satsa på att göra en riktig fotobok om Stockholm, alltså en som ett bokförlag ger ut?

Vad roligt att se en show så där. Jag har inte hört talas om den här tidigare. Men det låter verkligen som någonting att se!

Kram!

Anne said...

Störtgillar dina Stockholmsbilder (igen), de förmedlar precis det där ljuset, känslan, dofterna som jag förknippar med juni i Stockholm. Instämmer i Mariannes ord beträffande fotobk a´la professionell variant!
AHA! Så det var överraskningen, låter skitkul faktiskt. Gillar er helg, ni hann och upplevde massor.
Snart helt igen, kort vecka då midsommar är på g hos er.
KRAM

Lotta said...

vilken suverän överraskning!! Så trevligt. Älskar att gå på show, teater och opera då och då.

Dina Stockholmsbilder är bland de vackraste jag sett på länge....tror nästan det är Paris, Prag, Venedig....eller vår vackra huvudstad ;) Du kan!!

Du ska ställa ut dina bilder. Är det din Lumix eller den stora kameran?

Kram!!

Desiree said...

Jane, tack så mycket. Det är sådana här kvällar man verkligen ska ge sig ut med kameran för ljuset är så magiskt vackert då.
Kramar!

Marianne, åh tack så mycket. Kanske det men konkurransen är stenhård. Men kanske ändå värt ett försök. Fotomässan hade i höstas en utställning där man kunde skicka in några stycken foton och delta i just en bok om Stockholmsbilder. Jag fick med några bilder där och har nu beställt boken som jag väntar på. Det ska bli kul att få den och se hur de ser ut där. Massor med fina foton som folk hade tagit.
Du som ibland är uppe i Stockholm. Kan rekomendera att försöka få tag på biljetter till De tre Musketörerna. Det skulle du kunna gå tillsammans med dina barnbarn. Ni skulle gilla detta tror jag.
Kram!

Anne, tack vännen. Kvällarna med detta ljus är magiska. Det är som sagt sådana man ska ge sig ut med kameran. Glad att vi bestämde oss för att gå hem och inte ta tunnelbanan så att jag fick fota detta. Överraskningen var toppen på alla sätt. Hade inte kunnat få en bättre överraskning :-)
Ja denna vecka är det midsommar och det ska bli jättekul. Hoppas bara att vädret stabiliserar sig lite mer.
Kraaam!

Lotta, tack :-)
Ler stort.
Det är bilder jag tagit med min kära älskling Lumixen. Det är den som får hänga med överallt. Jag kan ju ta både i JPEG och i RAW med den så det är toppen att alltid få med båda varianterna.
Kramar!

Millan said...

Ah vad skoj med overraskning! Och bvilken rolig sadan ocksa. Tycker hela er helg later himla mysig. Att kunna strosa hem en sommarkvall ar ju sadant man drommer om resten av aret! Jag blir sugen pa ett besok till stockhom ner jar ser dina foton!

Kram!